De Sportvrouw

De Sportvrouw en Alphen Vitaal bundelen hun krachten

Al twaalf jaar lang is De Sportvrouw een bekende naam in de gemeente Alphen aan den Rijn. Met een gevarieerd en toegankelijk aanbod voor vrouwen zorgt deze stichting voor sport- en beweegactiviteiten op maat. Hun voornaamste doel is om meer vrouwen aan het sporten te krijgen, zodat ze actief en gezond blijven. Dit streven heeft de afgelopen jaren zijn vruchten afgeworpen. Om deze missie voort te zetten, slaat De Sportvrouw de handen ineen met Alphen Vitaal.

Alphen Vitaal

Alphen Vitaal heeft als sportbedrijf als hoofddoel om de inwoners van de gemeente Alphen aan den Rijn zo gezond en vitaal mogelijk oud te laten worden. Dit doen ze in opdracht van de gemeente en op gemeentelijk niveau. Ze geven invulling aan het vitaliteitsplan, waarin sport, beweging, en preventie centraal staan.

De Sportvrouw

De missie van De Sportvrouw sluit naadloos aan bij de werkzaamheden van Alphen Vitaal. "We ontvangen steeds meer verzoeken van vrouwen die willen sporten, maar die zich bijvoorbeeld in grootschalige sportscholen niet op hun gemak voelen", aldus Noëlle Opdam, een van de coördinatoren van de vrouwenafdeling binnen Alphen Vitaal. "Het aanbod van De Sportvrouw sluit perfect aan bij wat wij aanbieden voor tienermeiden. We gebruiken sport vaak als middel om bijvoorbeeld de weerbaarheid te vergroten”, vult haar collega Dominique Smit aan.

Per 1 oktober zal Janine Heemskerk, de oprichter van De Sportvrouw, het stokje overdragen. Janine is vele jaren het gezicht geweest van De Sportvrouw en heeft samen met een team van vrijwilligers meerdere trainingen per week verzorgd. Janine zal De Sportvrouw echter niet helemaal loslaten; ze blijft trainingen verzorgen voor de stichting. Dominique en Noëlle worden de nieuwe gezichten van De Sportvrouw.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Kabalt Vuurwerk december 2023

Meer nieuws

Werken vandaag 09:36

Vacatureoverzicht: de nieuwste vacatures van week 48

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.  

Blog Opinie gisteren 19:59

MINERVA Tweede Kamer

Ik ben reuze benieuwd of Geert Wilders erin slaagt om alle gewenste neuzen dezelfde kant op te krijgen. Op papier is het kippiekak, maar in de praktijk is het reuze lastig. De VVD wil niet. Pieter Omtzigt doet moeilijk. BBB slaat met de vuist op tafel. Zoiets dus.

Politie en handhaving gisteren 17:09

Letselschadejurist vervolgd voor vermeende handtekeningvervalsing in Ridderhofzaak

Jurist Orlando Kadir wordt vervolgd door het Openbaar Ministerie. De Letselschadejurist is door een oud-cliënt, die Kadir bijstond tijdens de schadeafhandeling van de schietpartij in de Ridderhof in 2011, aangeklaagd. Er zou op een contract van Kadir een handtekening staan, echter zou de oud-cliënt deze er niet opgezet hebben.   

Politiek gisteren 14:56

Cliƫntenraad GO! voor Jeugd maakt zich zorgen

De cliëntenraad van jeugdzorgorganisatie GO! voor Jeugd is niet blij met de gang van zaken rond de overgang naar een Overheids-B.V. voor jeugdzorg. Voorzitter Ludy Heemskerk uitte haar zorgen over wachtlijsten, personeelsgebrek en communicatie. Wethouder Anouk Noordermeer haalde de kou uit de lucht met een aantal toezeggingen.