Archeon
Advertorial Evenementen

De Stad van Sint in Museumpark Archeon

Drie weekenden, op 18, 19, 25 en 26 november en 2 en 3 december, logeert Sinterklaas met zijn Pieten in De Stad van Sint in Museumpark Archeon. Het hele park is omgetoverd in Sinteklaassferen en er lopen overal vrolijke Pieten rond.  

Kinderen kunnen op meet & greet bij Sinterklaas in de Troonzaal van Sint, hun pietendiploma behalen en meedoen aan vele Sinterklaas activiteiten. Bezoekers leren alles over deze goedheiligman in de tentoonstelling ‘Het Verhaal van Nicolaas’. Kortom, er is volop vertier voor jong én oud in De Stad van Sint!

Sinterklaas activiteiten

In De Stad van Sint zijn veel activiteiten te doen. Voor de kleine bezoekers valt er een Pietendiploma te behalen. Kinderen kunnen meedoen met de verschillende activiteiten in de pietenhuisjes en zo hun eigen Pietendiploma verdienen. Pakjes schieten met pijl en boog, knutselen met de oerpieten, een mantelspeld maken, meedoen met de pietentraining en nog veel meer. Bezoekers kunnen ook aanschuiven bij de Sinterklaas poppenkastvoorstelling. Samen met de zingpieten wordt het een feest met bekende liedjes in grote afwachting van de komst van Sint.

Tentoonstelling ‘Het verhaal van Nicolaas’

In de tentoonstelling ‘Het verhaal van Nicolaas’ leren bezoekers alles over Sinterklaas. Het verhaal gaat terug naar de vroegste geschiedenis van de heilige. Met de tentoonstelling, gemaakt door Drs. Annenies Keur, kunsthistoricus en tentoonstellingsmaker bij Archeon, laat Archeon een kant van Sinterklaas zien die niet veel mensen kennen. Kom alles te weten over de wonderdoener en redder in nood. Dit jaar is de tentoonstelling nog veelzijdiger dankzij een aanzienlijke bruikleencollectie vanuit het Streekmuseum Jan Anderson en uit particuliere collecties.  

Brunchen met Sint en Piet

Op zondag 26 november en zondag 3 december geniet men met het hele gezin van een heerlijke Sinterklaasbrunch inclusief de hele dag gratis entree. Het wordt extra feestelijk want Sinterklaas en de Pieten komen langs! De speciale brunch begint om 11:00 uur en eindigt om circa 13:00 uur. Na de brunch is er volop gelegenheid om De Stad van Sint te bezoeken met vertier voor jong en oud.


Meer nieuws

Advertorial Film gisteren 18:03

Bioscoopconcert André Rieu in Castellum!

Vanuit zijn pittoreske thuisstad Maastricht presenteert André Rieu een spectaculair concert die jij deze zomer op het witte doek bij Castellum kunt zien! Tijdens het bioscoopconcert wordt u betoverd met iconische filmmuziek, prachtige walsen, emotionele ballads en onverwachte nummers uit de hitlijsten. Mis het exclusieve bioscoopconcert ‘Power of Love’ niet!

Overige gisteren 16:51

Vuilcontainers bij appartementencomplex Castella buiten gebruik

De Tolstraat nabij het Rode Dorp zal tot 1 augustus afgesloten blijven vanwege renovatiewerkzaamheden aan het riool en straatwerk. Deze afsluiting heeft echter gevolgen voor de bewoners van het appartementencomplex Castella, waar de ondergrondse vuilcontainers voor 126 appartementen buiten gebruik zijn gesteld.

Bijeenkomst gisteren 15:29

Lotgenotenbijeenkomst voor mensen met alvleesklierkanker

Het Patiëntenplatform Living With Hope, het SamenhuiS en Scarabee, centra voor leven met en na kanker, nodigen getroffenen en hun naasten van harte uit voor een regionale lotgenotenbijeenkomst op donderdag 30 mei aanstaande.

Advertorial Evenement gisteren 14:08

Canondagen 2024 in Museumpark Archeon

Het laatste weekend van mei staat de Canon van Nederland centraal in Museumpark Archeon, want het zijn de Nationale Canondagen. Loop mee in de processie van Willibrordus en volg speciale rondleidingen over Trijntje in de prehistorie, de Romeinse Limes, de Karolingische periode en een speciale lezing over de ‘Zwarte dood’.

Overige gisteren 12:36

Alphense Sylvie van Klaveren beklimt Mont Ventoux voor onderzoek naar MS

Maandag, 20 mei, heeft Sylvie van Klaveren uit Alphen aan den Rijn, samen met haar naasten, de Mont Ventoux beklommen om geld in te zamelen voor onderzoek naar Multiple Sclerose (MS). In een indrukwekkende tijd van vier uur en 45 minuten legden zij de eenentwintig kilometer lange tocht naar de top van de 'kale berg' af.

Advertorial Evenement gisteren 11:05

Opbouw Zomerspektakel aan het Meer 2024 is begonnen

Het aftellen is begonnen! Over anderhalve week staan er weer duizenden bezoekers te zingen en te dansen op het evenemententerrein langs de Zegerplas. Het driedaagse festival trapt op vrijdag 31 mei af met Snelle, Krezip, Shake the Lake en Afrojack.