Josh Walet
Advertorial Alphens Magazine 2022

De succesformule van Mooij Huis Makelaardij

Massale bezichtigingen, stijgende prijzen, weinig beslistijd. Je moest niet alleen een lange adem hebben, maar ook diepe zakken. Althans, door de continue stijging van de hypotheekrente bevindt de woningmarkt zich nu op een kantelpunt. Dat merken ze bij Mooij Huis Makelaardij ook. “Eind mei begonnen de eerste scheurtjes in de markt zichtbaar te worden en inmiddels is voor iedereen een duidelijke omslag merkbaar. De oververhitte woningmarkt is aan het afkoelen waardoor de markt meer in balans komt.”

Wat zijn die veranderingen dan? “Er zijn minder kijkers, minder hoge biedingen en sommige woningen staan langer in de verkoop. Dat is een groot verschil ten opzichte van een jaar geleden. Een ton overbieden op een woning en lange reservelijsten voor bezichtigingen waren toen bijna vanzelfsprekend. Woningen gingen echt als warme broodjes over de toonbank”, vertelt Marlous Mooij, eigenaresse bij Mooij Huis Makelaardij. De nieuwe situatie op de woningmarkt is dan ook wennen, vooral voor verkopers. “De prijs waarvoor de buren vorig jaar hun woning verkochten, is nu niet meer realistisch.”

Voortdurend inspelen op veranderingen

Deze veranderingen vragen om een andere strategie bij het verkopen van woningen. De woningmarkt is volop in beweging en Mooij Huis Makelaardij beweegt mee! “Een jaar geleden maakte het niet uit hoe een woning eruitzag, al was het een kluswoning met felgekleurde meubels en jaren ’60 behang op de muren. Kopers focussen zich nu meer op woningen die naar hun smaak al zo goed als af zijn. Dat heeft ook weer te maken met de duurdere bouwmaterialen en aannemers die pas maanden later tijd hebben voor een verbouwing”, legt Lonneke Groep, makelaar bij Mooij Huis Makelaardij uit. “Overigens is er markt voor alle woningen. Het gaat om een goede aanpak, hanteren van de juiste vraagprijs en presentatie van de woning. Daarnaast is het onze taak om een actief verkoopplan op te stellen en direct te schakelen waar nodig.”

Een moderne, persoonlijke aanpak

Dat de makelaars van Mooij Huis Makelaardij meebewegen met de huidige situatie op de woningmarkt wordt zeer gewaardeerd door hun klanten. “We zijn met een team van vier jonge meiden en allemaal zijn we realistisch naar onze klanten toe”, zegt Marlous. “De beloftes die we doen moeten we natuurlijk wel waarmaken. Een vliegende start is hierbij belangrijk. Hoog inzetten en vervolgens zakken met de prijs is geen goede verkoopstrategie. Het is dus van belang om de woning direct met een realistische vraagprijs en passend verkoopplan in de markt te zetten.”

Deze aanpak valt in de smaak bij klanten. Niet voor niets is Mooij Huis Makelaardij het hoogst gewaardeerd op Funda. “Dat komt ook omdat wij het nét even anders doen. We verschijnen niet in driedelig pak en bij ons kun je zelf het verkooppakket samenstellen op basis van jouw wensen. Daardoor weet je bij ons precies waar je aan toe bent en betaal je alleen voor de afgenomen diensten. Bovendien heb je bij ons altijd persoonlijk contact, krijg je direct een makelaar aan de telefoon en geen telefoniste. En ook al zijn we qua omvang een kleiner en daardoor persoonlijk kantoor, we bieden het hele pakket. Van verkoop en aankoop tot aan taxatie en binnenkort ook energielabels volgens het nieuwe systeem. Alles staat dus in het teken van jouw tevredenheid!”

Dit artikel is eerder verschenen in de elfde editie (december 2022) van het Alphens.nl Magazine. Heb je het magazine niet ontvangen? Je kunt een exemplaar ophalen op ons kantoor aan de Raadhuisstraat 211.

 


Meer nieuws

Advertorial Horeca gisteren 17:09

Vier de liefde bij McDonald's Alphen aan den Rijn

Valentijnsdag. De dag van de liefde. Om die dag te vieren organiseert McDonald's op 14 februari diverse leuke acties. Wil jij weten wat je kan verwachten die dag? Lees dan snel verder.

Politie en handhaving gisteren 16:18

Sorteerbedrijf treft mogelijk explosief aan

Op vrijdagochtend 27 januari werd de politie naar een bedrijf, gespecialiseerd in het sorteren van metalen, aan de Tankval in Alphen aan den Rijn gestuurd. Medewerkers van het sorteerbedrijf hadden hier tijdens werkzaamheden mogelijk een explosief aangetroffen.

Werkzaamheden gisteren 15:24

Dit gaat er gebeuren tijdens de onderhoudswerkzaamheden aan Rijndijk-Oost

Op dinsdag 7 februari starten de werkzaamheden voor het onderhoud aan de Rijndijk-Oost. Tijdens de werkzaamheden zal het gedeelte tussen De Hoorn en het Oostvaartpad afgesloten zijn voor alle gemotoriseerd doorgaand verkeer. Maar wat voor werkzaamheden zullen er uitgevoerd worden?

Politie en handhaving gisteren 14:33

Politie gaat meer controleren op sluipverkeer bij de Oudshoornseweg

Dat je met de auto niet meer vanaf het begin van de Oudshoornseweg naar het eind kan wordt door sommige inwoners als vervelend ervaren. Je moet dan namelijk ‘helemaal omrijden’. Sommige weggebruikers kiezen daarom alsnog voor de korte route over de Oudshoornseweg, wat verboden is.

Advertorial Werken gisteren 13:39

Danny groeit bij Duijvelaar, van stagiair naar productmanager

Danny: “In 1995 deed ik mijn afstudeerproject van de Amsterdamse Scheepvaartschool bij Duijvelaar Pompen. Nu nog een baan; de behulpzame dames van de marketingafdeling van Duijvelaar hebben mij destijds geholpen met het schrijven van mijn sollicitatiebrief. Ik werd aangenomen en ik ben nu productmanager bij Duijvelaar. Maar ik ben daar ooit begónnen als servicemonteur.”

Politie en handhaving gisteren 12:46

Auto-inbraak Kerk en Zanen: dashboard van een BMW verwijderd

In de nacht van maandag 30 op dinsdag 31 januari heeft er een auto-inbraak plaatsgevonden in Kerk en Zanen. De daders gingen niet met lege handen naar huis. Zij hebben het dashboard van de BMW meegenomen.