Josh Walet
Advertorial Alphens Magazine 2022

De succesformule van Mooij Huis Makelaardij

Massale bezichtigingen, stijgende prijzen, weinig beslistijd. Je moest niet alleen een lange adem hebben, maar ook diepe zakken. Althans, door de continue stijging van de hypotheekrente bevindt de woningmarkt zich nu op een kantelpunt. Dat merken ze bij Mooij Huis Makelaardij ook. “Eind mei begonnen de eerste scheurtjes in de markt zichtbaar te worden en inmiddels is voor iedereen een duidelijke omslag merkbaar. De oververhitte woningmarkt is aan het afkoelen waardoor de markt meer in balans komt.”

Wat zijn die veranderingen dan? “Er zijn minder kijkers, minder hoge biedingen en sommige woningen staan langer in de verkoop. Dat is een groot verschil ten opzichte van een jaar geleden. Een ton overbieden op een woning en lange reservelijsten voor bezichtigingen waren toen bijna vanzelfsprekend. Woningen gingen echt als warme broodjes over de toonbank”, vertelt Marlous Mooij, eigenaresse bij Mooij Huis Makelaardij. De nieuwe situatie op de woningmarkt is dan ook wennen, vooral voor verkopers. “De prijs waarvoor de buren vorig jaar hun woning verkochten, is nu niet meer realistisch.”

Voortdurend inspelen op veranderingen

Deze veranderingen vragen om een andere strategie bij het verkopen van woningen. De woningmarkt is volop in beweging en Mooij Huis Makelaardij beweegt mee! “Een jaar geleden maakte het niet uit hoe een woning eruitzag, al was het een kluswoning met felgekleurde meubels en jaren ’60 behang op de muren. Kopers focussen zich nu meer op woningen die naar hun smaak al zo goed als af zijn. Dat heeft ook weer te maken met de duurdere bouwmaterialen en aannemers die pas maanden later tijd hebben voor een verbouwing”, legt Lonneke Groep, makelaar bij Mooij Huis Makelaardij uit. “Overigens is er markt voor alle woningen. Het gaat om een goede aanpak, hanteren van de juiste vraagprijs en presentatie van de woning. Daarnaast is het onze taak om een actief verkoopplan op te stellen en direct te schakelen waar nodig.”

Een moderne, persoonlijke aanpak

Dat de makelaars van Mooij Huis Makelaardij meebewegen met de huidige situatie op de woningmarkt wordt zeer gewaardeerd door hun klanten. “We zijn met een team van vier jonge meiden en allemaal zijn we realistisch naar onze klanten toe”, zegt Marlous. “De beloftes die we doen moeten we natuurlijk wel waarmaken. Een vliegende start is hierbij belangrijk. Hoog inzetten en vervolgens zakken met de prijs is geen goede verkoopstrategie. Het is dus van belang om de woning direct met een realistische vraagprijs en passend verkoopplan in de markt te zetten.”

Deze aanpak valt in de smaak bij klanten. Niet voor niets is Mooij Huis Makelaardij het hoogst gewaardeerd op Funda. “Dat komt ook omdat wij het nét even anders doen. We verschijnen niet in driedelig pak en bij ons kun je zelf het verkooppakket samenstellen op basis van jouw wensen. Daardoor weet je bij ons precies waar je aan toe bent en betaal je alleen voor de afgenomen diensten. Bovendien heb je bij ons altijd persoonlijk contact, krijg je direct een makelaar aan de telefoon en geen telefoniste. En ook al zijn we qua omvang een kleiner en daardoor persoonlijk kantoor, we bieden het hele pakket. Van verkoop en aankoop tot aan taxatie en binnenkort ook energielabels volgens het nieuwe systeem. Alles staat dus in het teken van jouw tevredenheid!”

Dit artikel is eerder verschenen in de elfde editie (december 2022) van het Alphens.nl Magazine. Heb je het magazine niet ontvangen? Je kunt een exemplaar ophalen op ons kantoor aan de Raadhuisstraat 211.

 


Meer nieuws

Advertorial Sport gisteren 17:43

D.O.S. viert groot succes met Clubkampioenschap

Op zondag 21 april kwamen de schijnwerpers te staan op de turntalenten van Gymnastiekvereniging D.O.S. Alphen aan den Rijn tijdens het Clubkampioenschap voor recreatieve turners en turnsters. Met een deelname van 155 enthousiaste leden, waarvan velen voor het eerst deelnamen aan een wedstrijd, was het een sportieve en gezellige dag.

Politiek gisteren 16:22

Gemeentelijke erepenning voor Museumpark Archeon

Tijdens een feestelijke Limesbijeenkomst is woensdag 24 april de gemeentelijke erepenning door burgemeester Liesbeth Spies uitgereikt aan Museumpark Archeon. Het museum krijgt de penning voor verdiensten voor gemeente Alphen aan den Rijn op het gebied van educatie, cultuurbehoud, toerisme, sociale betrokkenheid en werkgelegenheid.

Advertorial Theater gisteren 15:09

Het boek Rust en Vreugd van Hendrik Groen in het theater!

Iedereen kent ze wel, de succesvolle dagboeken van Hendrik Groen waarin hij het dagelijks leven in zijn verzorgingshuis beschrijft. De schrijver heeft in een van zijn meest recente werken, Rust en Vreugd, zijn verzorgingshuis verruilt voor een volkstuin, waarvan de voorstelling binnenkort in Castellum te zien is!

Politiek gisteren 13:51

Subsidie voor 2000 jaar geschiedenis en 10 jaar eenheid

Gemeente Alphen aan den Rijn viert dit jaar dat tien jaar geleden uit drie gemeenten één gemeente is ontstaan. In de hele gemeente worden kleinschalige feestjes gevierd. Organisatoren kunnen hiervoor subsidie aanvragen. In de pot zit in totaal € 75.000,- voor inwonersactiviteiten.

Politiek gisteren 12:17

Plan voor sportcomplex De Bijlen nog niet klaar

De Rijnstreekhal wordt opnieuw voor een half miljoen euro opgeknapt. De hal is dan voor de komende vijf jaar geschikt voor gebruik. De reden is dat het plan voor een nieuw sportcomplex in De Bijlen nog niet klaar is. Dit plan kan pas worden afgemaakt na de komende bezuinigingsronde door de Alphense gemeenteraad.

Politiek gisteren 10:46

Subsidie voor isolatie goedkope koopwoningen

Eigenaar-bewoners van goedkope slecht geïsoleerde koopwoningen in gemeente Alphen aan den Rijn kunnen subsidie aanvragen voor het isoleren van hun woning. Het gaat om vloerisolatie, dubbel glas en dakisolatie. Het maximale subsidiebedrag is € 1.460,- per woning.