Josh Walet
Advertorial Alphens Magazine 2022

De succesformule van Mooij Huis Makelaardij

Massale bezichtigingen, stijgende prijzen, weinig beslistijd. Je moest niet alleen een lange adem hebben, maar ook diepe zakken. Althans, door de continue stijging van de hypotheekrente bevindt de woningmarkt zich nu op een kantelpunt. Dat merken ze bij Mooij Huis Makelaardij ook. “Eind mei begonnen de eerste scheurtjes in de markt zichtbaar te worden en inmiddels is voor iedereen een duidelijke omslag merkbaar. De oververhitte woningmarkt is aan het afkoelen waardoor de markt meer in balans komt.”

Wat zijn die veranderingen dan? “Er zijn minder kijkers, minder hoge biedingen en sommige woningen staan langer in de verkoop. Dat is een groot verschil ten opzichte van een jaar geleden. Een ton overbieden op een woning en lange reservelijsten voor bezichtigingen waren toen bijna vanzelfsprekend. Woningen gingen echt als warme broodjes over de toonbank”, vertelt Marlous Mooij, eigenaresse bij Mooij Huis Makelaardij. De nieuwe situatie op de woningmarkt is dan ook wennen, vooral voor verkopers. “De prijs waarvoor de buren vorig jaar hun woning verkochten, is nu niet meer realistisch.”

Voortdurend inspelen op veranderingen

Deze veranderingen vragen om een andere strategie bij het verkopen van woningen. De woningmarkt is volop in beweging en Mooij Huis Makelaardij beweegt mee! “Een jaar geleden maakte het niet uit hoe een woning eruitzag, al was het een kluswoning met felgekleurde meubels en jaren ’60 behang op de muren. Kopers focussen zich nu meer op woningen die naar hun smaak al zo goed als af zijn. Dat heeft ook weer te maken met de duurdere bouwmaterialen en aannemers die pas maanden later tijd hebben voor een verbouwing”, legt Lonneke Groep, makelaar bij Mooij Huis Makelaardij uit. “Overigens is er markt voor alle woningen. Het gaat om een goede aanpak, hanteren van de juiste vraagprijs en presentatie van de woning. Daarnaast is het onze taak om een actief verkoopplan op te stellen en direct te schakelen waar nodig.”

Een moderne, persoonlijke aanpak

Dat de makelaars van Mooij Huis Makelaardij meebewegen met de huidige situatie op de woningmarkt wordt zeer gewaardeerd door hun klanten. “We zijn met een team van vier jonge meiden en allemaal zijn we realistisch naar onze klanten toe”, zegt Marlous. “De beloftes die we doen moeten we natuurlijk wel waarmaken. Een vliegende start is hierbij belangrijk. Hoog inzetten en vervolgens zakken met de prijs is geen goede verkoopstrategie. Het is dus van belang om de woning direct met een realistische vraagprijs en passend verkoopplan in de markt te zetten.”

Deze aanpak valt in de smaak bij klanten. Niet voor niets is Mooij Huis Makelaardij het hoogst gewaardeerd op Funda. “Dat komt ook omdat wij het nét even anders doen. We verschijnen niet in driedelig pak en bij ons kun je zelf het verkooppakket samenstellen op basis van jouw wensen. Daardoor weet je bij ons precies waar je aan toe bent en betaal je alleen voor de afgenomen diensten. Bovendien heb je bij ons altijd persoonlijk contact, krijg je direct een makelaar aan de telefoon en geen telefoniste. En ook al zijn we qua omvang een kleiner en daardoor persoonlijk kantoor, we bieden het hele pakket. Van verkoop en aankoop tot aan taxatie en binnenkort ook energielabels volgens het nieuwe systeem. Alles staat dus in het teken van jouw tevredenheid!”

Dit artikel is eerder verschenen in de elfde editie (december 2022) van het Alphens.nl Magazine. Heb je het magazine niet ontvangen? Je kunt een exemplaar ophalen op ons kantoor aan de Raadhuisstraat 211.

 


Meer nieuws

Natuur, recreatie en reizen vandaag 15:14

De ijzige dromen van Alphen: komt de langverwachte ijsbaan dan toch?

In de winter van 2024 staat eindelijk de realisatie van de langverwachte ijsbaan in Alphen op het programma. Het verlangen naar een eigen schaatslocatie was opgenomen in het huidige coalitieakkoord, maar sindsdien is er weinig vooruitgang geboekt op dit gebied. Nu lijkt er eindelijk beweging in te komen.

Advertorial Maatschappelijk vandaag 14:03

Buurthuis AquaRijn bruist in oktober

Buurthuis AquaRijn bruist in oktober. Naast de reguliere activiteiten zoals inloop koffiemorgens, de donderdagmiddaglunch en de schildermiddag zijn er in oktober een aantal bijzondere activiteiten voor de bewoners van Alphen Noord.

Sport vandaag 11:35

Meld je aan voor de jongtalenten selectietest van DOS

Vind jij turnen ook het leukste wat er is? Dan is dit echt iets voor jou. Op zondag 1 oktober van 12:30 tot 14:30 uur organiseert DOS een jongtalenten selectietest. Ben jij geboren in 2016, 2017 of 2018 en ben jij altijd aan het klimmen en klauteren? Dan is dit misschien iets voor jou. Ben je iets ouder en heb je al wat turnervaring? Ook dan ben je van harte welkom!