Josh Walet

De Thermen2 in 2021: 1.081 zwemdiploma’s, een nieuwe glijbaan en agenten zwemmen af

In 2021 had iedereen te maken met het coronavirus. Van lockdowns naar versoepelingen: het was een turbulent jaar. De Thermen2 laat zien wat zij ondanks de pandemie wél konden.

De Thermen2 bestaat uit Zwembad Aquarijn, Zwembad de Hoorn en Buurthuis Aquarijn. Zij verzorgen zwemles, zwemactiviteiten, maatschappelijke activiteiten en zaalverhuur.

2021 in cijfers

In 2021 hebben 47.856 kinderen zwemles gehad, hebben 54.125 mensen recreatief gezwommen, namen 24.199 mensen een lesje Aquasport, kwamen 2.750 baby’s en peuters zwemmen, zijn 16.685 mensen bij De Thermen2 beland vanwege zaalverhuur en waren er wel 28.400 dappere winterzwemmers. Dit samen komt uit op 238.421 bezoekers in 2021. Ook hebben 1.081 kinderen hun zwemdiploma gehaald.

Ondanks corona zijn de zwembaden niet tot nauwelijks gesloten geweest. AquaRijn is 4,5 week dicht gegaan, De Hoorn was het hele jaar geopend. “Trots zijn wij om te melden dat ondanks de coronamaatregelen zwembad De Hoorn geen enkele week de deuren heeft moeten sluiten. Dankzij aanpassingen in zwemlestijden en het openen van het buitenbad voor Winterzwemmen hebben wij kunnen doordraaien en de inwoners van Alphen aan den Rijn kunnen laten zwemmen”, aldus De Thermen2.

Hoogtepunten

Op 21 januari 2021 ging het winterzwemmen van start: mensen uit heel Nederland maakten gebruik van het buitenzwembad van De Hoorn. Na het succes aan het begin van het jaar werd ook in december het buitenzwembad toegankelijk voor bezoekers. Met kerstbomen, warme chocolademelk en kerstmuziek was de sfeer compleet.

Ook kreeg AquaRijn hoog bezoek in 2021: Maarten van der Weijden kwam langs in AquaRijn voor de scholen zwem4daagse. Tijdens een meet & greet beantwoorde hij alle vragen die de kinderen voor hem hadden. Verder werd het contract verlengd in maart en kreeg De Thermen2 een nieuwe interactieve glijbaan in april. Ook zwommen de wijkagenten van Alphen Noord, in uniform en al, af.

Maatschappelijk

Ook heeft De Thermen2 een maatschappelijke functie. Het buurthuis AquaRijn heeft in 2021 meerdere evenementen georganiseerd. “In ons buurthuis ontmoet je buurtbewoners en lotgenoten, kun je jezelf ontplooien en doe je mee aan activiteiten.” In samenwerking met Tom in de buurt werden fietslessen gegeven, maar vonden ook spelletjesavonden, crea-ochtenden, ontmoetingsmiddagen en inloopochtenden plaats.

Elke maandagavond was in samenwerking met Gemiva een buurthap te verkrijgen en op donderdagmiddag werd de lunch verzorgd. In buurthuis AqauRijn zit ook een locatie van Junis, buitenschoolse opvang ‘De Waterlopers’ en bood Studio Forza lessen in dans en theater aan. Andere activiteiten bij buurthuis AquaRijn zijn de schilderclub, breiclub, discussiegroep, bingo, pub quiz, gebarencursus en de leesclub.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Stadsdichter vandaag 09:47

Hittegolf: een gedicht van de Alphense stadsdichter

Deze zomer deelt stadsdichter Lars Ferwerda elke week een gedicht. Het thema? Dat is uiteraard Alphen aan den Rijn. Zo maak jij op een andere manier kennis met onze woonplaats. Dit keer: de Zegerplas.

Weer in Alphen gisteren 14:12

Komend weekend veel vallende sterren te zien

Je hebt er vast wel eens van gehoord, vallende sterren! Kleine lichtflitsjes die met hoge snelheid door de lucht, de ene feller en groter dan de ander. Deze vallende sterren worden veroorzaakt door stofdeeltjes uit de ruimte die met hoge snelheid de dampkring van onze Aarde binnendringen, en vervolgens opbranden. Met als gevolg, een lichtflits! 

Advertorial Overige gisteren 11:08

Bramsoosboot wegens succes herhaald

Genieten op het water met een overheerlijk frietje? Dat kan! Brugwachtertje aan den Rijn en Overbuurman Bram Ladage varen opnieuw met de BramSoosboot.