Josh Walet

De Thermen2 overweegt buitenbad van zwembad De Hoorn weer te openen

Met de hondenplons afgelopen september in het buitenbad van zwembad De Hoorn wordt traditiegetrouw het einde van het buitenseizoen ingeluid. Nu overweegt De Thermen2 om toch het buitenbad weer te openen.

“Wat vinden jullie, zullen we het buitenbad binnenkort weer eventjes openen voor buiten banen zwemmen?” Die vraag kan rekenen op heel wat positieve reacties. Iedereen antwoordt volmondig ‘ja’. “Dan zijn jullie voor mij de Helden van het Jaar!”, zo klinkt het. Ook wethouder Gert-Jan Schotanus, die regelmatig in het buitenbad te vinden was om baantjes te zwemmen, reageert enthousiast.

Op dit moment is het verplicht om in zwembaden een QR-code te tonen, anders mag je de accommodatie niet in. Een alternatief om mensen zonder QR-code toch te kunnen laten zwemmen, is het openstellen van het buitenbad. Het Heersdiep in Den Helder heeft bijvoorbeeld al besloten om het buitenbad op zaterdagen te openen. Omdat buitenbaden vallen onder buitensporten, hoef je daar geen QR-code te laten zien. Zodra je de accommodatie ingaat voor bijvoorbeeld een toiletbezoek, is een QR-code wel nodig.

Dat het openen van het buitenbad tijdens het officiële seizoen een succes was, bleek dit jaar wel. In januari kreeg zwembad De Hoorn toestemming van de gemeente om het buitenbad te openen. Verspreid over de hele dag kwamen mensen naar het buitenbad toe om baantjes te trekken. Mensen kwamen niet alleen uit Alphen en omstreken, maar zelfs uit de andere kant van het land. Vanwege de vele vraag kondigde De Thermen2 al na een paar dagen langere openingstijden aan voor het buitenbad.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Blog Politiek vandaag 19:59

MINERVA Sop, kool en geit

Het was echte politiek donderdagavond tegen middernacht. Het zwaard van Damocles, de kwestie Gnephoekpolder die al jaren boven de coalitie van Nieuw Elan, CDA en GroenLinks hangt, is dan net gevallen. GroenLinks kondigt na een schorsing aan op te stappen.

Evenementen vandaag 19:15

Topacts bij Zomerspektakel aan het Meer op 3 juni 2022

“Het is eindelijk zover”, vertelt bestuursvoorzitter van het Zomerspektakel aan het Meer Stanley de Looze enthousiast. “Op zaterdag 29 januari 2022 starten we met de kaartverkoop van de tickets voor vrijdag 3 juni 2022. Dan hebben we een dijk van een line-up staan. Die avond staat Cesar Zuiderwijk met DrumDemons op het podium als eerbetoon aan de Golden Earring. Daarna speelt Anouk gevolgd door Snelle, met zijn band ‘de lieve jongens’. Kensington sluit de avond af. Voor slechts € 45 garanderen wij een topavond.” 

Evenementen vandaag 16:00

20 van Alphen ook dit jaar afgelast: “Een zware beslissing”

Het had één groot feest moeten worden op zondag 13 maart 2022. Dan zou namelijk de 20 van Alphen plaatsvinden. Maar helaas, ook dit jaar heeft de organisatie moeten besluiten om het hardloopevenement te annuleren. Een flinke domper.