De Thermen2

De Thermen2 zet in op sneltesten personeel: zwemlespersoneel wekelijks getest

Kinderen kunnen sinds dinsdag 16 maart weer terecht bij De Thermen2 voor zwemlessen. Omdat de personeelsleden veel in aanraking komen met kinderen, laten zij hun personeel wekelijks preventief testen op corona.

De zwemlessen voor kinderen onder de 12 jaar zijn weer begonnen, voor het personeel van De Thermen2 een feestelijk moment. Na maanden geen zwemlessen te hebben gegeven staan zij sinds dinsdag weer vol enthousiasme aan de badrand om kinderen te leren zwemmen. Naast een hele rits coronamaatregelen zoals een vaste looproute, 1,5 meter afstand en mondkapjes, heeft de exploitant besloten om het zwemlespersoneel wekelijks te testen op corona.

Directeur Remco Pielstroom: “Ieder personeelslid dat zwemles geeft komt in aanraking met honderden kinderen per week, daarom willen we het zekere voor het onzekere nemen. Ter bescherming van onze gasten en ons personeel en hun gezinnen. We houden natuurlijk 1,5 meter afstand, maar in het geval van kinderen die net starten met zwemles is dat niet altijd mogelijk. Veiligheid van kinderen en onze collega’s staat tenslotte voorop.”

Sneltesten bieden niet alleen uitkomst om te voorkomen dat medewerkers thuis op de bank zitten tot de uitslag van een reguliere test binnen is, maar ook vooral preventief. “We testen met deze methode in eerste instantie de komende zes weken. Wij beseffen ons dat er geen 100 procent garantie bestaat, maar we zetten net een stapje extra. De testen die gedaan worden zijn goedgekeurd en worden ook gebruikt voor onder andere topsporters.”


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Horeca vandaag 14:50

Vier samen Koningsdag bij Lodge Alphen

Koningsdag komt eraan en dat betekent: tijd voor een feestje, ook nu. Vier samen met vrienden en/of familie jouw Koningsdag op het kleedjesterras bij Lodge Alphen!

Evenementen vandaag 14:00

Party alert: het eerste deel van de line up voor Vrij & Blij 2021 is bekend

Het moment waarop iedereen het afgelopen jaar heeft gewacht, is daar. We mogen weer feesten! Vrij & Blij 2021 belooft in juli twee dagen feest, en bij een goed feest horen grote artiesten. De organisatie is trots dat ze het eerste deel van de line up bekend kunnen maken, deel twee volgt zeer binnenkort.