Groot Alphens Dictee

De twaalfde editie van het Groot Alphens Dictee komt eraan

Na elf geslaagde edities vindt binnenkort de twaalfde editie plaats van het Groot Alphens Dictee. Dit jaar met een uitdagende twist voor de ervaren deelnemers.

Het Groot Alphens Dictee is inmiddels niet meer weg te denken. De organisatie heeft, op advies van deelnemers en de dicteeschrijver van vorig jaar, besloten om het dictee in twee categorieën te houden. De categorie GAD plus is bijgevoegd. Dit om de geoefende deelnemers wat extra uit te dagen.

Op dinsdagavond 21 maart is het tijd voor de twaalfde editie van het Groot Alphens Dictee. De aula van het Groene Hart Lyceum zal dan vollopen met enthousiaste dictee schrijvers. De organisatie is weer in handen van de Soroptimist Club Alphen aan den Rijn.

Het goede doel

Zoals altijd is er ook dit keer een goed doel aangewezen: De Voedselbank Alphen aan den Rijn en omstreken. Bij de Voedselbank kunnen mensen terecht die (tijdelijk) niet in hun eigen levensonderhoud kunnen voorzien. Dit doet de Voedselbank door middel van wekelijkse voedselpakketten.

Wil jij meedoen aan het dictee? Dat kan. Je kunt je inschrijven als individuele deelnemer of als team. Kijk voor meer informatie op grootalphensdictee.nl.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek vandaag 17:32

Oranje Nassausingel wordt helemaal 50 km/u straat

De Oranje Nassausingel die vanaf de N207 Alphen-Stad invoert, wordt over de hele lengte een 50 km/u toegangsweg. De weg wordt opnieuw ingericht "Het blijft natuurlijk niet alleen bij een nieuw bord met 50", zegt wethouder Relus Breeuwsma.

Wonen en bouwen vandaag 14:52

Gemeente laat video maken over toekomst Gnephoek

Wel of niet bouwen in de Gnephoek? Deze vraag klinkt al jaren in de gemeente. Inmiddels is ook de provincie én de minister voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening betrokken. Gemeente Alphen aan den Rijn heeft een video laten maken die laat zien hoe zij aankijken tegen de woningbouw.

Wonen en bouwen vandaag 13:45

Beschermde waterspitsmuis zorgt voor uitstel bouw Van der Valk hotel

In oktober vorig jaar heeft de raad ingestemd met de bouw van het Van der Valk hotel. Dit hotel zal langs de N11 gebouwd worden en zal dienen als ‘landmark’ in de entreeport van Alphen aan den Rijn. Waarom de bouw nog niet begonnen is? De boosdoener is een beschermde diersoort.