Backlink
Advertorial Blog Overige

De verschillende opties voor drukwerk

Wanneer je voor een marketingactie drukwerk nodig hebt, is het belangrijk om verschillende opties te overwegen. Als eerste is het cruciaal om voor ogen te hebben wat voor marketingmiddel je wil gebruiken. Vervolgens kun je bij een drukkerij een keuze maken uit diverse soorten papier, waarna je bepaalt hoe het drukwerk moet worden afgewerkt. In deze blog zetten we tips voor je op een rijtje als je drukwerk wil aanschaffen.

Maak een keuze voor een marketingmiddel

Wil je drukwerk bestellen? Dan is de eerste keuze die je moet maken het type offline communicatiemiddel. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om flyers of posters te bestellen als je een grote doelgroep moet bereiken. Wanneer je mensen moet informeren over je product of dienst, is een folder de beste optie. Als je een doelgroep hebt die oprecht interesse heeft in je product of dienst, is het verstandig om te kiezen voor een brochure of uitgebreid magazine.

De papierkeuze

De volgende stap is het kiezen van het papier, wat een grote invloed heeft op het uiterlijk en de perceptie van het marketingmiddel. Veel voorkomende papieropties bij drukkerijen zijn:

  • Glanzend papier: dit papier heeft een gladde, reflecterende afwerking die kleuren levendiger maakt en afbeeldingen scherp doet lijken. Het is ideaal voor marketingmiddelen met veel kleur en afbeeldingen.
  • Mat papier: dit papier heeft een zachtere, niet-reflecterende afwerking en biedt een elegante uitstraling aan je offline communicatiemiddel. Het is geschikt voor flyers met veel tekst, omdat de tekst erg gemakkelijk leesbaar is.
  • Satijnpapier: dit papier heeft een lichte glans en een zachte textuur, waardoor het een perfecte combinatie is van glanzend en mat papier.
  • Kraftpapier: dit papier heeft een rustieke, natuurlijke uitstraling en is erg sterk, waardoor het niet makkelijk te breken of te buigen is.

Afwerkingen van het papier

Om het uiterlijk en de duurzaamheid van het papier te verbeteren, kan het worden afgewerkt met effecten om het communicatiemiddel net iets specialer te maken. Dit kun je doen door middel van een glanslak of een matlak, wat het drukwerk beschermt tegen beschadigingen zoals krassen, vlekken en vingerafdrukken. Printshops bieden deze opties aan.

Je kunt ook een laminaatlaag over het eindproduct aanbrengen. Dit is een dunne laag plastic die de flyer beschermt tegen scheuren en vocht en extra stevigheid biedt. Daarnaast geeft het drukwerk hierdoor meer textuur en creëert het een luxe uitstraling, wat zorgt voor een extra dimensie.

Bewuste keuzes maken voor het communicatiemiddel en materiaal

Het is belangrijk om goed na te denken over de doelgroep bij het kiezen van een communicatiemiddel voor drukwerk. Door bewust te kiezen uit verschillende papieropties en afwerkingen bij een drukkerij, kun je een product ontwerpen dat niet alleen visueel aantrekkelijk is, maar ook aansluit bij de boodschap en branding van je dienst of product. Op deze manier kun je een visueel interessant middel ontwerpen.


Meer nieuws

Wonen en bouwen vandaag 17:11

Feestelijke start bouw Watersportcentrum in Rijnhaven

Vandaag vond in de Rijnhaven een feestelijke bijeenkomst plaats ter viering van de start van de bouw van het toekomstbestendige watersportcentrum van Nova Watersport. Tijdens het evenement deelden eigenaren Floris en Rutger samen met Wethouder Gerard van As hun visie op de toekomst van het gebied en de rol van het nieuwe gebouw.

Evenement vandaag 16:59

Laatste kans! Beleef het EK Voetbal in Park Rijnstroom

Oranjefans, pak je kans! Morgen, op 21 juni, transformeert Park Rijnstroom in dé plek waar je moet zijn voor een onvergetelijke avond vol oranjegekte, live muziek en natuurlijk de spannende wedstrijd tussen Nederland en Frankrijk, live te volgen op een reusachtig scherm.

Sport vandaag 15:37

Maxime Takken wint zilver op NK Tijdrijden

De 14-jarige Maxime Takken uit Alphen heeft gisteren een knappe prestatie geleverd door de zilveren medaille te winnen op het Nederlands Kampioenschap Tijdrijden in Steenbergen. Over een winderig parcours van 18,9 kilometer wist Maxime in de categorie Nieuweling-meisjes (U17) een gemiddelde snelheid van ruim 38 km/u te behalen, wat haar een tweede plaats opleverde.

Calamiteiten vandaag 15:05

Zwaarbewapende politie-eenheid rijdt verdachte klem op N207

Donderdag is de auto van een verdachte klemgereden door een gespecialiseerde, zwaarbewapende eenheid van de politie. De N207, de provinciale weg tussen Alphen aan den Rijn en Boskoop, werd speciaal voor de arrestatie in beide richtingen afgesloten.

Politiek vandaag 14:28

Bezwaren tegen komst AZC aan Genielaan Alphen aan den Rijn

De voorgenomen vestiging van een asielzoekerscentrum (AZC) aan de Genielaan in Alphen aan den Rijn stuit op bezwaren van omwonenden. Op woensdag 19 juni vond een belangrijke hoorzitting plaats, voorafgaand aan de aankomende beslissing over de omgevingsvergunning.

Evenement vandaag 13:02

Romeinse Dag in Alphen aan den Rijn volledig uitverkocht

De Romeinse Dag op vrijdag 28 juni in het Alphense stadshart is volledig uitverkocht. Op deze dag wordt Alphen-Stad omgetoverd tot een levendig Romeins dorp voor alle leeftijden, met een gevarieerd programma dat onder andere een speurtocht en Romeinse vaartochten omvat. Helaas zijn alle beschikbare tijdsloten voor de Romeinse vaartochten volgeboekt.