Arjan van der Zwart/ Plein10

De vrijwilligers van het Zomerspektakel aan het Meer zijn de drijvende krachten achter het evenement

Op 2, 3 en 4 juni 2023 wordt het evenemententerrein bij de Zegerplas weer omgetoverd tot festivallocatie. Met ongeveer 70.000 bezoekers in één weekend is het Zomerspektakel aan het Meer met stip het grootste festival van Alphen aan den Rijn en omstreken. Achter de schermen zijn de voorbereidingen voor de nieuwe editie alweer in volle gang. Wat veel mensen echter niet weten is dat dit grote evenement gedragen wordt door de vrijwilligers van Stichting Zomerspektakel aan het Meer.

Alles voor het evenement

“Alle bestuursleden doen dit naast hun reguliere baan”, vertelt bestuurslid Ivanka Overvliet. “Er wordt wel eens gedacht dat we in het bestuur zitten voor het geld, maar die fabel kan ik de wereld uithelpen. Elke euro die we krijgen voor het evenement steken we ook echt in het evenement zelf. We zitten in het bestuur omdat we het leuk vinden, niet omdat we er rijk van willen worden. Ook de stichting wordt er niet rijk van. Wat het organiseren van zo’n onwijs gaaf feest hier in Alphen aan den Rijn ons wél geeft is bakken met energie. Dat is waar we het voor doen.”

Van én voor iedereen

Het bestuur zorgt ervoor dat iedereen kan genieten van het Zomerspektakel. “Wat je leeftijd of budget ook is, je moet de mogelijkheid hebben om het festival te kunnen bezoeken. Het Zomerspektakel is een evenement van én voor iedereen.” Dat is ook de reden dat slechts 1 van de 3 dagen entree wordt gevraagd voor het festival: de vrijdagavond is betaald, de zaterdag en zondag zijn gratis toegankelijk.

Voorzitter Stanley de Looze licht toe: “Een goed verkochte vrijdagavond is cruciaal voor het voortbestaan van het festival. Dit geld hebben we nodig om de rest van het weekend te kunnen bekostigen en dus gratis aan te kunnen bieden aan bezoekers. Of de zaterdag en zondag ook in de toekomst gratis kunnen blijven, hangt dus af van de ticketverkoop op de vrijdagavond. Natuurlijk houden we deze dagen het liefst gratis, maar wat niet kan, kan niet.”

Daar bovenop zijn de bijdragen van sponsoren altijd meer dan welkom. “We moeten tenslotte niet alleen een goed programma neerzetten, maar ook het hele festivalterrein inrichten. Van stroom, borden en uitingen tot aan de houten vloer en het reuzenrad. Met alle bijdragen en vrijwilligers lukt het, maar het is wel elk jaar een puzzel.”

Vooruitblik

En die puzzel past gelukkig ook komende editie weer haarfijn in elkaar. Zoals je gewend bent van het Zomerspektakel word je weer getrakteerd op een steengoede line-up. En veranderingen? Die zijn er ook. Ivanka licht toe: “De feedback die we krijgen van festivalgangers nemen we altijd mee. Op basis daarvan hebben we ervoor gekozen om komende editie het voorterrein aan te passen. De entree wordt dus anders. De Ibizamarkt keert niet meer terug, maar dat opent wel weer deuren voor andere mogelijkheden. Met behulp van alle vrijwilligers en sponsoren zetten we alles op alles om de beleving van bezoekers ook deze editie beter te maken.“

Vrijwilligers gezocht

Lijkt het je leuk om te helpen bij de obstakels van de Obstacle Run? Of steek je graag je handen uit de mouwen bij de op- en afbouw van het Zomerspektakel aan het Meer? Stuur dan een mailtje naar info@zomerspektakelaanhetmeer.nl.

20221206-ZS-editorial-VRIJWILLIGERS.jpg


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Winkelen vandaag 17:11

End of season sale bij Mountain Lifestyle - Hoge korting op nieuwste collecties

Scoor deze zondag alvast je nieuwe wintersportoutfit voor het nieuwe wintersportseizoen tijdens de end of season sale bij Mountain Lifestyle! De beurs vindt zondag 28 april tussen 12:00 en 17:00 uur plaats bij wintersportkledingwinkel Mountain Lifestyle te Alphen aan den Rijn. De kortingen lopen op tot 80% dus het is de ultieme mogelijkheid om te komen shoppen voor je gave wintersport outfit!

Politiek vandaag 15:53

Meer en betere busverbindingen via Qbuzz

Qbuzz neemt de busconcessie van Arriva over. Dit betekent dat er vanaf 2025 bussen van Qbuzz zullen rijden. De vervoerder heeft een nieuw vervoerplan voor 2025 gepresenteerd met aanzienlijke verbeteringen voor Alphen aan den Rijn en de regio. Het gaat daarbij vooral om beter en regelmatiger vervoer, ook ’s nachts en in het weekend.

Sport vandaag 14:38

Nieuwe Sloot tennisster Diede de Groot wint Oscar voor sport

Rolstoeltennisster Diede de Groot heeft de felbegeerde Oscar voor 'Sporter van het Jaar met een beperking' gewonnen. De Groot was al eerder was genomineerd, maar heeft nu eindelijk de erkenning gekregen voor haar prestaties door middel van een Oscar.

Advertorial Beauty en verzorging vandaag 13:19

Ontdek de persoonlijke aanpak van Complete Skincare!

Bij Complete Skincare begrijpen ze dat je huid voortdurend verandert en daarom geloven ze niet in standaardbehandelingen. “Onze aanpak is gebaseerd op je unieke huidconditie die bij elk bezoek kan verschillen”, vertelt Madeline, eigenaresse van Complete Skincare. Ben jij benieuwd naar de persoonlijke benadering? Lees verder om meer te ontdekken over de unieke behandelmethode van Complete Skincare.

Politie en handhaving vandaag 10:40

Jonge dieven betrapt bij Intersport in Alphen aan den Rijn

Op zaterdagmiddag 20 april werd een winkeldief op heterdaad betrapt bij Intersport in Alphen aan den Rijn. De politie werd rond 13:30 uur gealarmeerd nadat het winkelpersoneel knipgeluiden uit een pashokje had gehoord. Bij onderzoek bleek dat twee jongemannen diefstallabels van kleding aan het verwijderen waren.