Arjan van der Zwart/ Plein10

De vrijwilligers van het Zomerspektakel aan het Meer zijn de drijvende krachten achter het evenement

Op 2, 3 en 4 juni 2023 wordt het evenemententerrein bij de Zegerplas weer omgetoverd tot festivallocatie. Met ongeveer 70.000 bezoekers in één weekend is het Zomerspektakel aan het Meer met stip het grootste festival van Alphen aan den Rijn en omstreken. Achter de schermen zijn de voorbereidingen voor de nieuwe editie alweer in volle gang. Wat veel mensen echter niet weten is dat dit grote evenement gedragen wordt door de vrijwilligers van Stichting Zomerspektakel aan het Meer.

Alles voor het evenement

“Alle bestuursleden doen dit naast hun reguliere baan”, vertelt bestuurslid Ivanka Overvliet. “Er wordt wel eens gedacht dat we in het bestuur zitten voor het geld, maar die fabel kan ik de wereld uithelpen. Elke euro die we krijgen voor het evenement steken we ook echt in het evenement zelf. We zitten in het bestuur omdat we het leuk vinden, niet omdat we er rijk van willen worden. Ook de stichting wordt er niet rijk van. Wat het organiseren van zo’n onwijs gaaf feest hier in Alphen aan den Rijn ons wél geeft is bakken met energie. Dat is waar we het voor doen.”

Van én voor iedereen

Het bestuur zorgt ervoor dat iedereen kan genieten van het Zomerspektakel. “Wat je leeftijd of budget ook is, je moet de mogelijkheid hebben om het festival te kunnen bezoeken. Het Zomerspektakel is een evenement van én voor iedereen.” Dat is ook de reden dat slechts 1 van de 3 dagen entree wordt gevraagd voor het festival: de vrijdagavond is betaald, de zaterdag en zondag zijn gratis toegankelijk.

Voorzitter Stanley de Looze licht toe: “Een goed verkochte vrijdagavond is cruciaal voor het voortbestaan van het festival. Dit geld hebben we nodig om de rest van het weekend te kunnen bekostigen en dus gratis aan te kunnen bieden aan bezoekers. Of de zaterdag en zondag ook in de toekomst gratis kunnen blijven, hangt dus af van de ticketverkoop op de vrijdagavond. Natuurlijk houden we deze dagen het liefst gratis, maar wat niet kan, kan niet.”

Daar bovenop zijn de bijdragen van sponsoren altijd meer dan welkom. “We moeten tenslotte niet alleen een goed programma neerzetten, maar ook het hele festivalterrein inrichten. Van stroom, borden en uitingen tot aan de houten vloer en het reuzenrad. Met alle bijdragen en vrijwilligers lukt het, maar het is wel elk jaar een puzzel.”

Vooruitblik

En die puzzel past gelukkig ook komende editie weer haarfijn in elkaar. Zoals je gewend bent van het Zomerspektakel word je weer getrakteerd op een steengoede line-up. En veranderingen? Die zijn er ook. Ivanka licht toe: “De feedback die we krijgen van festivalgangers nemen we altijd mee. Op basis daarvan hebben we ervoor gekozen om komende editie het voorterrein aan te passen. De entree wordt dus anders. De Ibizamarkt keert niet meer terug, maar dat opent wel weer deuren voor andere mogelijkheden. Met behulp van alle vrijwilligers en sponsoren zetten we alles op alles om de beleving van bezoekers ook deze editie beter te maken.“

Vrijwilligers gezocht

Lijkt het je leuk om te helpen bij de obstakels van de Obstacle Run? Of steek je graag je handen uit de mouwen bij de op- en afbouw van het Zomerspektakel aan het Meer? Stuur dan een mailtje naar info@zomerspektakelaanhetmeer.nl.

20221206-ZS-editorial-VRIJWILLIGERS.jpg


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek vandaag 17:32

Oranje Nassausingel wordt helemaal 50 km/u straat

De Oranje Nassausingel die vanaf de N207 Alphen-Stad invoert, wordt over de hele lengte een 50 km/u toegangsweg. De weg wordt opnieuw ingericht "Het blijft natuurlijk niet alleen bij een nieuw bord met 50", zegt wethouder Relus Breeuwsma.

Wonen en bouwen vandaag 14:52

Gemeente laat video maken over toekomst Gnephoek

Wel of niet bouwen in de Gnephoek? Deze vraag klinkt al jaren in de gemeente. Inmiddels is ook de provincie én de minister voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening betrokken. Gemeente Alphen aan den Rijn heeft een video laten maken die laat zien hoe zij aankijken tegen de woningbouw.

Wonen en bouwen vandaag 13:45

Beschermde waterspitsmuis zorgt voor uitstel bouw Van der Valk hotel

In oktober vorig jaar heeft de raad ingestemd met de bouw van het Van der Valk hotel. Dit hotel zal langs de N11 gebouwd worden en zal dienen als ‘landmark’ in de entreeport van Alphen aan den Rijn. Waarom de bouw nog niet begonnen is? De boosdoener is een beschermde diersoort.