Josh Walet

De Week van de Poëzie omgedoopt tot de ‘Alphense Poëzieweek’

Van 26 januari tot en met 1 februari organiseert Stichting Alphen Taal de ‘Alphense Poëzieweek’. Elke dag worden er gedichten geplaatst op de website en social mediakanalen van Stichting Alphen Taal. Deze gedichten zijn geschreven door dichters die betrokken zijn bij de stichting. 

Tien gedichten, van tien verschillende schrijvers, met als thema vriendschap. Dat is de Alphense Poëzieweek in een notendop. De gedichten zijn geschreven door schrijvers die ook regelmatig op het open podium van Alphen Taal voordragen. Stichting Alphen Taal is een organisatie die zich inzet voor het geschreven woord in de gemeente Alphen aan den Rijn.

De Alphense Poëzieweek duurt van woensdag 26 januari tot en met 1 februari, en de gedichten zijn uitsluitend online te lezen. Het initiatief van de ‘Alphense poëzieweek’ is ontstaan vanwege de Week van Poëzie. De gedichten lees je op Alphentaal.nl, op de socialmedia-kanalen van Alphen Taal en de Alphense Stadsdichter. 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Te zien op televisie/online vandaag 17:03

Alphens gezin te zien in nieuw programma over Scandinavische wildernis

Vanaf maandag 27 maart zijn Vincent, Pauline en Jesper Ellerbrak te zien in het programma ‘Het Hoge Noorden’ van Omroep MAX. In dit programma trekt presentatrice Dionne Stax door Scandinavië om landgenoten op te zoeken. Jesper Ellerbrak vertelt over het nieuwe programma.

Werkzaamheden vandaag 15:58

Werkzaamheden aan de Lijsterlaan zijn begonnen

De werkzaamheden aan de Lijsterlaan in Alphen aan den Rijn zijn maandag 27 maart begonnen. De weg wordt opnieuw ingericht om het voor fietsers veiliger te maken. Tot en met 19 mei zal de Lijsterlaan afgesloten zijn.

Advertorial Evenementen vandaag 13:47

Paasweekend in Museumpark Archeon

Tijdens het paasweekend van 7 tot en met 10 april 2023 trekken de minderbroeders door het middeleeuwse stadje met een paasprocessie. De zeelui van Allemansend bezetten de rest van het park met een kampement en demonstraties. Kinderen kunnen paasbroodjes bakken en paasvlechten. Als afsluiting van de dag vindt de spannende gladiatorenshow plaats.