Algemeen

De Wereldwijzer staat in het teken van duurzaamheid

De klimaatverandering en vervuiling van onze planeet gaat zo snel, dat er binnen twintig jaar een omslag moet worden gemaakt naar een duurzame samenleving die niet is gestoeld op fossiele brandstof.

"De tweede helft van deze eeuw wordt heel slecht voor onze kinderen als het zo doorgaat", zegt Marjan Minnesma van Urgenda. "Met de alsmaar groeiende omvang van de plastic soep geven we onze kinderen letterlijk plastic te eten."

"Onze kinderen zijn binnenkort de toekomstige leiders, movers en shakers van deze planeet. Het is aan ons om hen te helpen zich bewust worden van hun omgeving, onze invloed op de planeet en hoe deel te nemen op een positieve manier met de natuurlijke wereld door middel van mededogen, begrip en respect."

Op 2 november staat alles bij basisschool De Wereldwijzer in Alphen aan den Rijn in het teken van duurzaamheid, oceanen en het milieu. Naast lezingen, gastlessen en workshops zal er ook actief gezocht worden naar zwerfvuil door middel van zwerfie-bingo. Deze dag wordt geopend door de wethouder Willem Jan Stegeman van gemeente Alphen aan den Rijn.

Dit evenement zal betrekking hebben op thema's als duurzaamheid, oceanen, bossen en milieu. Elke klas zal een specifiek programma doorlopen te maken met plastic soep en andere milieu- thema's.

Er worden lezingen en workshops georganiseerd door verschillende organisaties.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

MINERVA Polderen
Blog Opinie 23 aug. 2019 19:55

MINERVA Polderen

De provincie Zuid-Holland heeft dan eindelijk ook een nieuwe coalitie. Als een van de laatste in Nederland. Net als elders zijn hier een paar kunststukjes uitgehaald om Forum voor Democratie eruit te houden.