Restaurant De Zeeger

De Zeeger bezorgt jou een culinair avondje uit vol lekkere gerechten

Van donderdag 28 oktober t/m zondag 7 november organiseren wij de najaarseditie van de Alphens Restaurantweek. Elf dagen lang serveren restaurants de lekkerste meergangen menu’s. Bij De Zeeger kun je culinair genieten van een voortreffelijk viergangendiner.

Even lekker er tussen uit, weg van de dagelijkse drukte of lekker aan het fietsen of wandelen? Restaurant De Zeeger zorgt met passie en gevoel voor een heerlijke beleving. In het restaurant werken ze altijd met lokale producten en leveranciers, en komt er dus geen enkel gerecht uit een pakje. Uiteraard zie je dat ook terug in het viergangenmenu dat ze hebben samengesteld voor de Alphens Restaurantweek.

Culinaire hoogstandjes

Als voorgerecht kan je kiezen tussen vlees, vis- en vegetarische gerechten. Vleesliefhebbers kunnen genieten van een rosbief van hert met paddenstoelen en truffel. Voor de visliefhebbers staat er op de menukaart een makreelfilet met koolrabi, vermouth en quinoa. Vegetariër? Dan is er een gazpacho met rode biet, geitenkaas, gerookte amandel en granny smith.

Daarna is het tijd voor het tussengerecht. Hierbij is keuze uit een ravioli met ossenstaart en consommé of een tartelet met rendang, jackfruit of rode kool.

Voor het hoofdgerecht kan je kiezen tussen een entrecote met sousvide, bearnaise, sugar snaps en gegrilde tomaat; een kabeljauwfilet met sjalot beurre blanc en geroosterde pompoen; of een vegetarisch gerecht met bloemkool, paddenstoelen, 63°C dooier en rammenas.

Na deze heerlijke gerechten is het tijd voor het dessert: rijstebrij met passie sorbet en basilicum.

Alphens Restaurantweek

Van donderdag 28 oktober t/m zondag 7 november leggen diverse restaurants uit Alphen en omstreken jou weer in de watten met een heerlijk meergangendiner. Geniet van de lekkerste gerechten bij één van de deelnemende restaurants. Je kunt kiezen uit verschillende prijsklassen, dus er zit altijd iets tussen dat bij jou past! Dineer bij jouw favoriete restaurant of kies juist eens voor wat anders. Het kan allemaal tijdens de Alphens Restaurantweek. 

Wil jij een avondje culinair genieten? Reserveer dan snel op www.alphensrestaurantweek.nl. Hier kun je ook de menukaarten en andere deelnemers terugvinden.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Maatschappelijk gisteren 17:16

Wethouder neemt buurttuin symbolisch in gebruik

Tijdens de Burendag afgelopen zaterdag in ‘Het Kruispunt’ heeft wethouder Gert Jan Schotanus de buurttuin in gebruik genomen. Met de tuin wil ‘Het Kruispunt’ iets betekenen voor de wijk. Maar ze willen ook hun liefde voor de natuur laten zien.

Verkeer en vervoer gisteren 14:55

Extra drempel aangelegd in drukke Karel Doormanstraat

Veel geparkeerde auto’s, kinderen die afgezet worden bij het kinderdagverblijf en de speeltuin bezoeken. En vergeet het bouwverkeer niet. De Karel Doormanstraat in het Alphense Rode Dorp is op dit moment een drukke straat. Bewoners maken zich zorgen om de verkeersveiligheid.

Sport gisteren 12:31

Medailles voor AZC tijdens regiokampioenschappen

Vorige week was eindelijk weer de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen voor de zwemmers van AZC: de limieten wedstrijd in Alkmaar. Dit weekend stond de eerste echte krachtmeting van het seizoen op het programma: de Regionale kampioenschappen estafette in Papendrecht.

Advertorial Horeca gisteren 11:20

Werken bij McDonald's: gastvrij, flexibel en bovenal gezellig

We kennen het allemaal: de grote gele M. Dé plek om naar toe te gaan voor een lekker burgermenu, een McFlurry of gewoon een kopje koffie. Maar een restaurant is niets zonder haar werknemers. Lars (19), Jelle (20), Sem (18) en Jitske (18) vertellen je wat werken bij McDonald’s zo uniek maakt.