Archieffoto

De Zomerdienst aan het Meer is terug met Dwight Dissels en Gor Katchikyan

Na drie jaar geduld keert het Zomerspektakel aan het Meer tijdens het weekend van 3-5 juni terug aan de Zegerplas. En daarmee keert ook de Zomerdienst aan het Meer terug. Tijdens de dienst treedt Dwight Dissels op en spreekt spreker en arts Gor Katchikyan.

De Zomerdienst aan het Meer is een christelijke openlucht samenkomst die wordt georganiseerd door kerken uit Alphen aan den Rijn en de omliggende plaatsen. De eerste zomerdienst werd in 2017 georganiseerd en heette toen nog ‘Pinksterfeest aan het meer’. Nu, enkele jaren later, is de Zomerdienst een niet meer weg te denken onderdeel van het festival. Als de lege drinkbekers van de avond ervoor zijn opgeveegd en de zon op zondagochtend weer is opgekomen over het meer, stromen de laatste jaren zo’n 6.000 mensen uit Alphen en omgeving richting het festivalterrein. Tijdens eerdere edities traden Trijntje Oosterhuis, Pearl Jozefzoon en Tommie Christiaan op.

Zomerdienst aan het Meer 2022

Dit jaar wordt de dienst geleid door meerdere voorgangers van de organiserende kerken. De muziek wordt geleid door bandleider Martijn van Westen. Tijdens de dienst spreekt Gor Katchikyan. Katchikyan werd tijdens de coronapandemie als spoedeisende hulp arts bekend door zijn vlogs in het programma Frontberichten en door optredens in talkshows. Naast zijn werk als arts spreekt hij regelmatig.

Dwight Dissels treedt tijdens de Zomerdienst op met zijn krachtige soulvolle stem. De zanger brak door met zijn deelname aan The Voice of Holland in 2017. Hij schopte het tot ver in de zangwedstrijd en werd nog dat jaar gevraagd om de rol van Jezus te spelen tijdens The Passion. Daarnaast keert de Droominee terug. Deze taalvirtuoos wist in 2019 veel bezoekers te verwonderen met zijn ‘spoken word performance’ en komt terug om ook deze editie op ritmische wijze een bijdrage te leveren.

Vast onderdeel van het Zomerspektakel

Ook de organisatie van het Zomerspektakel is blij dat de Zomerdienst weer meedoet met het festival. Stanley de Looze: “Het Zomerspektakel is een evenement voor iedereen: jong en oud, sportief, creatief. Wij vinden het daarom prachtig dat op zondagochtend ook de Zomerdienst weer wordt gehouden op ons festivalterrein. En dit jaar een uurtje later dan voorheen, dus zelfs als je tot laat hebt gedanst de avond ervoor, kun je komen!”

De Zomerdienst aan het Meer vindt plaats op zondagochtend 5 juni vanaf 10:30 uur (inloop 10:00 uur).


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Stadsdichter vandaag 09:47

Hittegolf: een gedicht van de Alphense stadsdichter

Deze zomer deelt stadsdichter Lars Ferwerda elke week een gedicht. Het thema? Dat is uiteraard Alphen aan den Rijn. Zo maak jij op een andere manier kennis met onze woonplaats. Dit keer: de Zegerplas.

Weer in Alphen gisteren 14:12

Komend weekend veel vallende sterren te zien

Je hebt er vast wel eens van gehoord, vallende sterren! Kleine lichtflitsjes die met hoge snelheid door de lucht, de ene feller en groter dan de ander. Deze vallende sterren worden veroorzaakt door stofdeeltjes uit de ruimte die met hoge snelheid de dampkring van onze Aarde binnendringen, en vervolgens opbranden. Met als gevolg, een lichtflits! 

Advertorial Overige gisteren 11:08

Bramsoosboot wegens succes herhaald

Genieten op het water met een overheerlijk frietje? Dat kan! Brugwachtertje aan den Rijn en Overbuurman Bram Ladage varen opnieuw met de BramSoosboot.