Lars Ferwerda

Deadline aanmelding stadsdichtersverkiezing verlengd

Op zondag 17 maart vindt in het Oude Raadhuis de stadsdichtersverkiezing plaats. Tijdens de verkiezing wordt bepaald wie voor de komende twee jaar de stadsdichter wordt van Alphen aan den Rijn.

Er zijn al enkele kandidaten, maar de organisatie achter de verkiezingen wil meer mensen de gelegenheid bieden om zich aan te melden. De deadline voor het aanmelden voor de stadsdichtersverkiezing is verlengd tot dinsdag 12 maart.

De stadsdichter schrijft gevraagd, en ongevraagd poëzie over maatschappelijke thema’s, draagt bij aan diversiteit, de culturele identiteit van de stad, en speelt een verbindende rol voor alle kernen. Ook mensen van buiten Alphen-stad zijn dus van harte welkom om zich als kandidaat aan te melden. Daarnaast is er veel vrijheid om de rol naar eigen inzicht in te vullen.

Hét poëtische gezicht van Alphen aan den Rijn

De eretitel van stadsdichter wordt overgenomen van Lars Ferwerda, die zijn termijn van twee jaar erop heeft zitten. De stadsdichter krijgt de kans om voor een groot publiek voor te dragen, en kan rekenen op een cultureel, en poëtisch netwerk. De stadsdichter is dan ook hét poëtische gezicht van Alphen aan den Rijn.

Het is de bedoeling dat de kandidaat na aanmelding drie gedichten aanlevert, waarvan eentje over Alphen aan den Rijn. Tijdens de verkiezing is er een vakjury aanwezig die mag bepalen wie de nieuwe stadsdichter wordt.

 Heb jij iets met poëzie, en kom je uit de gemeente Alphen aan den Rijn? Aanmelden kan nog tot 12 maart via info@alphentaal.nl.

Liggend.jpg


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Evenementen gisteren 16:47

Koningskermis: dit zijn de openingstijden

Koningsdag is in optocht en dat betekent dat de kermis weer wordt opgebouwd! Van dinsdag 23 tot en met zondag 28 april 2024 is er weer een Koningskermis in het Europapark en aan de Evenaar.

Blog Opinie 20 apr. 2024 18:54

MINERVA Doorgeslagen samenleving

Van de week was er een grote AI-bijeenkomst, want Alphen aan den Rijn moet de eerste AI-gemeente worden van heel Nederland. Het doel is om artificial intelligence (AI) een prominente plek te geven in de gemeente. Op zichzelf is het altijd een loffelijk streven om de eerste te worden, maar of dat met AI moet?

Advertorial Voorstelling 20 apr. 2024 16:40

Beleef Japan in Castellum!

Al zin in vakantie? Met de voorstelling Hinotori – De vleugels van de Feniks, brengt YAMATO, bekend als de "Taiko-drumgroep die de wereld rondreist", Japan naar Castellum.

Evenementen 20 apr. 2024 14:07

Dit is er in Alphen aan den Rijn te doen op Koningsdag

Op 27 april viert heel Nederland de verjaardag van de koning, en ook in Alphen aan den Rijn belooft het een feestelijke dag te worden! Benieuwd naar wat er te doen is? Lees snel verder!