Stahlberg Investments

Deal met Stahlberg voor megagroot distributiecentrum is officieel rond

Op industrieterrein Steekterpoort II komt een megagroot distributiecentrum van Stahlberg Investments. Woensdag ondertekenden Dries Wilschut namens Stahlberg en wethouder Gerard van As de koopovereenkomst. Deze deal levert de gemeentekas zo'n 20 miljoen euro op.

Het gaat om zo’n 10 hectare bedrijfsterrein wat Stahlberg van de gemeente heeft gekocht op industrieterrein Steekterpoort II, pal naast de binnenvaart-containerterminal Alpherium. Stahlberg ontwikkelt daar een multi-indeelbaar E-Hub™-distributiecentrum met een bruto-vloeroppervlakte van circa 75.000 m2.

Bijzonder aan het distributiecentrum is dat het ondanks de omvang een niet al te zwaar uiterlijk krijgt, zo lichtten Wilschut en architect Peter Couwenburgh eerder al toe. “We proberen een menselijke maat aan te houden.” Op het terrein worden twee hallen naast elkaar gebouwd. Vanaf de wijk Gouwsluis gezien is de linkerhal twee keer zo breed als de rechterhal. Beide hallen zijn in principe drie verdiepingen hoog. De buitenkant wordt antraciet afgewerkt met rode kleuraccenten op een aantal inspringende punten.

De duurzame E-Hub™ – het label van Stahlberg voor grotere distributiecentra die relatief eenvoudig tot multi-tenant-object om te bouwen zijn – moet een punt worden waarvandaan last-mile pakketjes worden verzonden. Het is overigens niet de enige deal die gesloten is. Een tweede grote locatie van ongeveer 4 hectare gaat naar PostNL. Het postbedrijf wil hier een regionaal distributiecentrum neerzetten.

Van As is erg te spreken over de komst van het megagrote distributiecentrum. “Dit is goed voor de werkgelegenheid en deze locatie moet uitgroeien tot een centrale plek in de Randstad voor opslag en distributie. Bovendien wordt het een zeer duurzaam pand met zonnepanelen. Het overschot dat aan stroom wordt opgewekt, kan worden ingezet voor het opladen van elektrische bestelauto’s.”

Op onderstaande foto: Wilschut en Van As zetten hun handtekening onder de koopovereenkomst.

stahlberg-distributiecentrum-koopovereenkomst.jpg


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Evenementen gisteren 17:06

Doe mee! Win twee tickets voor de Alphense Oktoberfeesten

Eén groot feest! Op 6 en 7 oktober vinden de Alphense Oktoberfeesten plaats. Heb jij nog geen kaartjes bemachtigd? Niet getreurd. Alphens.nl mag twee tickets weggeven voor de vrijdagavond van de Oktoberfeesten.

Film gisteren 16:14

Alphense Kylian de Pagter (17) te zien in bioscoopfilm

Kylian (17) uit Alphen aan den Rijn heeft al jong zijn passie gevonden: toneelspelen. Heel Nederland heeft hem al kunnen zien in de televisieserie De verschrikkelijke jaren tachtig. Vanaf 21 september is de Alphenaar ook te zien in de bioscoopfilm Toen we van de Duitsers verloren.

Blog Sport gisteren 15:23

Iedereen gaat weer voetballen

Ook de clubs in de lagere klassen beginnen komend weekeinde aan de competitie 2023 / 2024. Alphia ontvangt zaterdag SVC’08 en Alphen gaat in Sassenheim voetballen tegen Teylingen, een club die wel eens tot de titelfavorieten kan gaan behoren.