Stahlberg Investments

Deal met Stahlberg voor megagroot distributiecentrum is officieel rond

Op industrieterrein Steekterpoort II komt een megagroot distributiecentrum van Stahlberg Investments. Woensdag ondertekenden Dries Wilschut namens Stahlberg en wethouder Gerard van As de koopovereenkomst. Deze deal levert de gemeentekas zo'n 20 miljoen euro op.

Het gaat om zo’n 10 hectare bedrijfsterrein wat Stahlberg van de gemeente heeft gekocht op industrieterrein Steekterpoort II, pal naast de binnenvaart-containerterminal Alpherium. Stahlberg ontwikkelt daar een multi-indeelbaar E-Hub™-distributiecentrum met een bruto-vloeroppervlakte van circa 75.000 m2.

Bijzonder aan het distributiecentrum is dat het ondanks de omvang een niet al te zwaar uiterlijk krijgt, zo lichtten Wilschut en architect Peter Couwenburgh eerder al toe. “We proberen een menselijke maat aan te houden.” Op het terrein worden twee hallen naast elkaar gebouwd. Vanaf de wijk Gouwsluis gezien is de linkerhal twee keer zo breed als de rechterhal. Beide hallen zijn in principe drie verdiepingen hoog. De buitenkant wordt antraciet afgewerkt met rode kleuraccenten op een aantal inspringende punten.

De duurzame E-Hub™ – het label van Stahlberg voor grotere distributiecentra die relatief eenvoudig tot multi-tenant-object om te bouwen zijn – moet een punt worden waarvandaan last-mile pakketjes worden verzonden. Het is overigens niet de enige deal die gesloten is. Een tweede grote locatie van ongeveer 4 hectare gaat naar PostNL. Het postbedrijf wil hier een regionaal distributiecentrum neerzetten.

Van As is erg te spreken over de komst van het megagrote distributiecentrum. “Dit is goed voor de werkgelegenheid en deze locatie moet uitgroeien tot een centrale plek in de Randstad voor opslag en distributie. Bovendien wordt het een zeer duurzaam pand met zonnepanelen. Het overschot dat aan stroom wordt opgewekt, kan worden ingezet voor het opladen van elektrische bestelauto’s.”

Op onderstaande foto: Wilschut en Van As zetten hun handtekening onder de koopovereenkomst.

stahlberg-distributiecentrum-koopovereenkomst.jpg


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Sport gisteren 15:57

Voor de zomer meer duidelijkheid over nieuwe locatie TV Nieuwe Sloot

Eerder deze maand kreeg Tennisvereniging Nieuwe Sloot slecht nieuws: het racketcentrum kon niet vernieuwd worden. Sinds vorige week kan de vereniging weer wat optimistischer naar de toekomst kijken. Voor de zomer komt namelijk meer duidelijkheid over een nieuwe locatie.

Natuur, recreatie en reizen gisteren 13:45

Afronding Klimaatbos uitgesteld vanwege regenval

De afgelopen maanden is langs de N11 hard gewerkt aan het Alphense Klimaatbos. Hoewel de werkzaamheden op 28 maart afgerond hadden moeten zijn, is het Klimaatbos nog niet af. Dit vanwege weeromstandigheden.

Overige gisteren 11:32

Zuid-Holland overweegt centrumlinkse coalitie

Met Fred Teeven als verkenner en de grote winnaar van de verkiezingen, BoerBurgerBeweging, worden de verschillende mogelijke coalities voor een nieuw college in Zuid-Holland onderzocht. Woensdag maakte de verkenner bekend welke partijen als eerst met elkaar om de tafel gaan.