Madelinde Achterberg

Dean (8) helpt getroffen dieren in Australië met lege flessenactie

Door de bosbranden in Australië zijn veel dieren getroffen. Dean (8) uit Alphen was hier zo verdrietig over, dat hij besloot om een lege flessenactie op te starten. Inmiddels staat de garage afgeladen vol met lege flessen en bierkratten.

Dean is al een tijdje actief om geld in te zamelen voor dierenleed in Nederland. Omdat hij zo geraakt werd door de beelden over de bosbranden in Australië, zamelt hij nu lege flessen in om de getroffen dieren in Australië te kunnen helpen. “Afgelopen vrijdag zagen we op televisie beelden van de bosbranden in Australië, ook van de dieren die hierdoor getroffen waren. Naast me hoorde ik Dean snikken. Er rolden tranen over zijn wangen omdat hij zo te doen had met de dieren. Daarom hebben we samen besloten om een actie op te starten”, vertelt Madelinde Achterberg, moeder van de achtjarige Dean.

Overspoeld met reacties
Madelinde zette vrijwel direct een oproep op Facebook om haar zoon te helpen bij het inzamelen van lege flessen. “We werden overspoeld met reacties. Ik heb nog nooit zoiets meegemaakt. Mensen boden aan om flessen te brengen, of gaven door waar Dean de lege flessen op kon halen. In het weekend had Dean al 300 flessen en meerdere kratten bier verzameld. Het voelde heel onwerkelijk”, vertelt een trotse Madelinde.

Hulp van de Jumbo en de dierenambulance
“Omdat de hoeveelheid lege flessen en bierkratten alleen maar meer werden, hebben we contact opgenomen met de Jumbo om te vragen of we alles daar mogen inleveren. We waren heel blij om te horen dat Jumbo het geld wilde doneren”, vertelt Madelinde. De lege flessen en bierkratten blijven binnenstromen. “Inmiddels hebben we al meer dan 500 flessen en bijna 20 bierkratten. Er zijn zelfs mensen die geld hebben gedoneerd. Dat is echt geweldig.”

Ook de dierenambulance draagt een steentje bij. “We hebben ook contact gehad met de dierenambulance over de actie. Zij hebben laten weten ook graag mee te willen helpen. Als de actie is afgelopen, zullen we met het busje van de dierenambulance alle lege flessen en bierkratten naar de Jumbo brengen om alles in te leveren.”

Geld inzamelen
Dean doet inmiddels meer dan het inzamelen van lege flessen en bierkratten. Diverse ondernemers uit Alphen hebben aangeboden om Dean te helpen nog meer geld op te halen. “Dat is heel leuk om te zien. SD Creations heeft aangeboden om Dean een item te laten veilen, waarvan de opbrengst ook naar het goede doel gaat. Met keurslager Loek van Vliet gaat Dean zelfs rookworsten verkopen.” Ook de school van Dean helpt mee. “Er zijn heel veel ouders en kinderen die hem helpen. Dan komen leerlingen aan met tassen vol met lege flessen, of ze geven het adres door waar Dean de lege flessen op kan halen.”

Uiteindelijk hoopt Dean € 1000 op te kunnen halen. Wil jij Dean ook graag een handje helpen? Tot en met eind januari verzamelt Dean lege flessen en bierkratten. Kijk voor meer informatie op de Facebookpagina, die speciaal voor deze actie is opgericht.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Politiek vandaag 17:44

Nieuw Elan wil handhaven van fietsverbod in Van Mandersloostraat

Tot grote ergernis van ondernemers en bewoners van de Van Mandersloostraat wordt het fietsverbod hier niet gehandhaafd. Met enige regelmaat zoeven er fietsen en scooters voorbij tijdens de uren dat het gebied uitsluitend bestemd is voor voetgangers. Nieuw Elan wil nu dat hier meer aan wordt gedaan.

Natuur, recreatie en reizen vandaag 16:26

Driehonderd bomen vervangen in Alphen aan den Rijn vanwege ziekte en veiligheid

De Gemeente Alphen aan den Rijn zal de komende tijd ongeveer driehonderd bomen vervangen op openbare plekken, voornamelijk in de wijken Ridderveld en Kerk en Zanen. Deze vervangingen worden gemarkeerd door groene stippen op de stammen van de bomen, die aangeven dat ze ziek of dood zijn en niet langer veilig voor de omgeving.

Evenement vandaag 15:11

Geen straatfeest? Wat is er te doen deze Koningsnacht

Jarenlang werd traditiegetrouw twee keer per jaar een straatfeest georganiseerd in de Julianastraat: één op de avond voor Koningsdag en één op de avond van de Alphense Jaarmarkt. Echter, dit jaar hebben de horecagelegenheden in de Julianastraat besloten om tijdens koningsnacht geen straatfeest te organiseren.

Advertorial Economie vandaag 14:22

Een nieuw bedrijf beginnen in Alphen? Met deze tips wordt dit zeker een succes!

Alphen staat niet alleen bekend om haar vriendelijke inwoners, maar ook om hoe ondernemend mensen zijn. Begin jij ook een nieuw bedrijf hier? Dan is het tijd om deze blog aandachtig door te nemen! Hier vind je wat tips die ervoor zorgen dat je onderneming een succesverhaal wordt.

Maatschappelijk vandaag 12:45

Groot succes voor inzamelingsactie sportkleding op Scala College

Vorige week lanceerde het Scala College een bijzondere inzamelingsactie voor gebruikte sportkleding, in samenwerking met het initiatief SPORT JE OOK MEE?! Leerlingen en medewerkers werden aangemoedigd om hun oude sportkleding te doneren door deze af te geven bij speciale containers in de schoolhal. Het resultaat van deze actie is indrukwekkend: maar liefst vier containers zijn gevuld met sportkleding en sportschoenen!