Debat scenario's ijsbaan Leiden

Wethouder Schotanus bevond zich in dit dossier in een niet te benijden positie, omdat hij vanuit het college te horen had gekregen dat er geen cent zou worden vrijgemaakt voor een initiatief dat niet in Alphen gerealiseerd kan worden. En toch kreeg de wethouder van de gemeenteraad een aantal keer de opdracht om serieus aan het werk te gaan met het uitwerken van kansrijke scenario’s.

In het debat in de commissievergadering van woensdag 16 januari komt dit allemaal bij elkaar.
De verenigde Alphense IJsclubs maken een vuist en spreken hun teleurstelling uit over het proces. Zij voelen zich niet serieus genomen en zien een kans die eens in de 30 of 40 jaar voorbij komt aan hun neus voorbij gaan. Het aanbod van de wethouder dat de ijsclubs mogen meepraten over de sportvisie, die binnenkort opgesteld gaat worden, maakt dat niet goed. Het was hen immers nooit verboden om als sportclub over de sportvisie mee te praten?

Tijdens het debat van woensdag 16 januari klinkt er teleurstelling van veel kanten over de opstelling van de wethouder tijdens het proces van inspraak, beginspraak en samenspraak met relevante partijen in dit dossier.

De conclusie van de ChristenUnie is dat zijn relatie met alle Alphense ijsclubs tot ver onder het nulpunt gedaald is. En er is verbazing bij oppositiepartijen over de verwachting dat de aangetoonde gebrekkige uitwerking van de scenario’s tot tevredenheid zou leiden bij gemeenteraadsleden.

Waarom was deze gang van zaken nu zo belangrijk dat er een extra commissie- en raadsvergadering voor uitgeschreven moest worden? 
In deze gang van zaken worden relevante partijen niet gehoord in hun ‘right tot challenge’ en de gemeenteraad niet in staat gesteld om een goed onderbouwd besluit te nemen.

De afstand tussen gemeentebestuur en inwoners wordt op deze manier steeds groter. Het vertrouwen in de democratie en in elkaar verdwijnt. Daar heeft iedere Alphenaar last van. Dat was de crux van het debat en helaas ook de treurige conclusie.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Blog Opinie vandaag 19:59

MINERVA Vakantie

Hoewel de grenzen opengaan en de vliegtuigen worden afgestoft, denk ik toch dat er veel meer mensen dan andere jaren gewoon thuis vakantie gaan vieren. Dat mag geen probleem zijn, want er is een mooie warme zomer voorspeld.

Evenementen vandaag 18:14

Na regen komt zonneschijn… in 2021 weer naar Zomerspektakel

“Alsof het zo heeft moeten zijn dat de weergoden het dit weekend laten afweten”, zegt Stanley de Looze ondertussen kijkend naar een bewolkte en grauwe lucht. Het is voor nu goed dat het Zomerspektakel aan het Meer is doorgeschoven naar volgend jaar, doelend op de bak regen die vrijdagmorgen uit de lucht kwam vallen. Maar het blijft wel een gemis. 

Advertorial Horeca vandaag 14:42

Sportsbar Alphen opent de deuren

Ouderwets gezellig sport kijken met vrienden en een drankje. Een sporthonk vol gezelligheid en lawaai, het mag weer! De Sportsbar Alphen gaat open, daar hebben ze lang op moeten wachten.

Wonen en bouwen vandaag 13:53

110 leerlingen ontwerpen hun eigen duurzame wijk

Ruim 110 leerlingen van twee scholen uit de regio zijn dit jaar de uitdaging aangegaan om een duurzame wijk te ontwerpen. Na een online kick-off in maart van dit jaar gingen de leerlingen in teams aan de slag. Zij bedachten creatieve oplossingen voor een toekomstbestendige wijk in de polder Gnephoek. Op 11 juni wordt tijdens de online finale het winnende team bekendgemaakt.

Overige vandaag 13:10

Vrouwelijke DJ’s verbreken wereldrecord langste female DJ-marathon

Op donderdag 4 juni hebben 137 vrouwelijke DJ’s het wereldrecord van langste female DJ-marathon verbroken. Ze hebben 7 dagen lang, 24 uur per dag non-stop muziek hebben gedraaid in DJ School Alphen. Met deze wereldrecordpoging wilden de organisatoren onder andere benadrukken dat er genoeg ‘DJane’s’ zijn die het DJ-vak verstaan.