Debat scenario's ijsbaan Leiden

Wethouder Schotanus bevond zich in dit dossier in een niet te benijden positie, omdat hij vanuit het college te horen had gekregen dat er geen cent zou worden vrijgemaakt voor een initiatief dat niet in Alphen gerealiseerd kan worden. En toch kreeg de wethouder van de gemeenteraad een aantal keer de opdracht om serieus aan het werk te gaan met het uitwerken van kansrijke scenario’s.

In het debat in de commissievergadering van woensdag 16 januari komt dit allemaal bij elkaar.
De verenigde Alphense IJsclubs maken een vuist en spreken hun teleurstelling uit over het proces. Zij voelen zich niet serieus genomen en zien een kans die eens in de 30 of 40 jaar voorbij komt aan hun neus voorbij gaan. Het aanbod van de wethouder dat de ijsclubs mogen meepraten over de sportvisie, die binnenkort opgesteld gaat worden, maakt dat niet goed. Het was hen immers nooit verboden om als sportclub over de sportvisie mee te praten?

Tijdens het debat van woensdag 16 januari klinkt er teleurstelling van veel kanten over de opstelling van de wethouder tijdens het proces van inspraak, beginspraak en samenspraak met relevante partijen in dit dossier.

De conclusie van de ChristenUnie is dat zijn relatie met alle Alphense ijsclubs tot ver onder het nulpunt gedaald is. En er is verbazing bij oppositiepartijen over de verwachting dat de aangetoonde gebrekkige uitwerking van de scenario’s tot tevredenheid zou leiden bij gemeenteraadsleden.

Waarom was deze gang van zaken nu zo belangrijk dat er een extra commissie- en raadsvergadering voor uitgeschreven moest worden? 
In deze gang van zaken worden relevante partijen niet gehoord in hun ‘right tot challenge’ en de gemeenteraad niet in staat gesteld om een goed onderbouwd besluit te nemen.

De afstand tussen gemeentebestuur en inwoners wordt op deze manier steeds groter. Het vertrouwen in de democratie en in elkaar verdwijnt. Daar heeft iedere Alphenaar last van. Dat was de crux van het debat en helaas ook de treurige conclusie.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Wonen en bouwen vandaag 15:12

‘State of the art’ woonplezier in de Kloostertuinen

In Alphen aan den Rijn is het mooi, rustig en centraal wonen. Dat kan bijvoorbeeld in de nieuwbouwwijk Burggooi, waar binnenkort het project Kloostertuinen fase 3 verrijst. Alle woningen krijgen hier een warmtepomp en zijn volledig gasloos.  

Politiek vandaag 14:52

Nieuw Elan viert 10-jarig bestaan

Maandag 23 september bestaat Nieuw Elan 10 jaar. Met de politiek ervaren Gerard van As als kartrekker, werd in 2009 een lokale politiek partij opgericht. Een decennium later is de partij de grootste in Alphense gemeenteraad en heeft zij 2 wethouders in het college. 

Evenementen vandaag 13:01

Line up Das Winterfest & Winterlake bekend

Alphen krijgt een nieuw festival. Op vrijdag 7 en zaterdag 8 februari 2020 vindt Das Winterfest & Winterlake plaats op evenemententerrein De Bijlen. Vandaag is de line up bekend gemaakt!  

Horeca vandaag 12:03

Officiële opening Knøss

Sinds 5 juli is er op de Van Mandersloostraat een nieuw restaurant geopend: Knøss. Vandaag op 21 september om 10:00 uur verzorgde niemand minder dan burgemeester Liesbeth Spies de officiële opening van het Scandinavische restaurant.