Debat scenario's ijsbaan Leiden

Wethouder Schotanus bevond zich in dit dossier in een niet te benijden positie, omdat hij vanuit het college te horen had gekregen dat er geen cent zou worden vrijgemaakt voor een initiatief dat niet in Alphen gerealiseerd kan worden. En toch kreeg de wethouder van de gemeenteraad een aantal keer de opdracht om serieus aan het werk te gaan met het uitwerken van kansrijke scenario’s.

In het debat in de commissievergadering van woensdag 16 januari komt dit allemaal bij elkaar.
De verenigde Alphense IJsclubs maken een vuist en spreken hun teleurstelling uit over het proces. Zij voelen zich niet serieus genomen en zien een kans die eens in de 30 of 40 jaar voorbij komt aan hun neus voorbij gaan. Het aanbod van de wethouder dat de ijsclubs mogen meepraten over de sportvisie, die binnenkort opgesteld gaat worden, maakt dat niet goed. Het was hen immers nooit verboden om als sportclub over de sportvisie mee te praten?

Tijdens het debat van woensdag 16 januari klinkt er teleurstelling van veel kanten over de opstelling van de wethouder tijdens het proces van inspraak, beginspraak en samenspraak met relevante partijen in dit dossier.

De conclusie van de ChristenUnie is dat zijn relatie met alle Alphense ijsclubs tot ver onder het nulpunt gedaald is. En er is verbazing bij oppositiepartijen over de verwachting dat de aangetoonde gebrekkige uitwerking van de scenario’s tot tevredenheid zou leiden bij gemeenteraadsleden.

Waarom was deze gang van zaken nu zo belangrijk dat er een extra commissie- en raadsvergadering voor uitgeschreven moest worden? 
In deze gang van zaken worden relevante partijen niet gehoord in hun ‘right tot challenge’ en de gemeenteraad niet in staat gesteld om een goed onderbouwd besluit te nemen.

De afstand tussen gemeentebestuur en inwoners wordt op deze manier steeds groter. Het vertrouwen in de democratie en in elkaar verdwijnt. Daar heeft iedere Alphenaar last van. Dat was de crux van het debat en helaas ook de treurige conclusie.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Calamiteiten gisteren 17:58

Scooterrijder gewond na aanrijding

Rond 17:10 uur is er een ongeluk gebeurd met een auto en een scooter op de Steekterweg in Alphen. De scooterrijder raakte hierbij gewond.

Calamiteiten gisteren 17:11

Meerdere auto’s betrokken bij ongeval

Rond 16:50 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden op de Oostkanaalweg bij Alphen aan den Rijn. Meerdere auto’s zijn bij het ongeval betrokken.

Advertorial Cultuur gisteren 17:09

De Nieuwe Muziekschool: cultuur in de volle breedte

De muziekschool? Daar volg je muziekles, denken mensen. En natuurlijk ís er ook veel les op de Nieuwe Muziekschool Alphen (NMSA), ruim 8500 uur per seizoen. Maar, daarnaast organiseert de toegewijde coöperatie zo veel meer: van concerten tot uitjes tot peuterprogramma’s. Met al die activiteiten bereikt de school een breed scala aan doelgroepen, van jong tot oud.

Algemeen gisteren 16:39

Groene Hart Toerisme Dag

Op maandag 18 november vindt de allereerste Groene Hart Toerisme Dag plaats in Woerden. De opening wordt verzorgd door voorzitter Kees van Velzen, tevens wethouder van de gemeente Alphen aan den Rijn.

Overige gisteren 15:45

Alphense zendmast verlicht voor intocht Sinterklaas

Zaterdag 16 november komt Sinterklaas aan in het centrum van Alphen. Ter gelegenheid hiervan kleurt de Alphense zendmast geel-rood in de nacht van vrijdag 15 op zaterdag 16 november.

Advertorial Evenementen gisteren 14:11

Pokémon liefhebbers opgelet!

Donderdag 14 november houdt de Esports Game Arena een Pokémon Fan Dag! Dit ter gelegenheid van de komst van de gloednieuwe Nintendo Switch games: Pokémon Sword & Shield. Hierbij ga je als Pokémon trainer op avontuur in de Galar-regio en ontrafel je het mysterie achter de legendarische Pokémon Zacian en Zamazenta.