Josh Walet

Deel parkeergarage Aarhof blijft voorlopig nog afgesloten vanwege gladde rijbaan

De bovenste parkeerlagen van parkeergarage De Aarhof zijn nog altijd niet open. En de kans is groot dat dit voorlopig ook nog zo blijft. Ook nu het tijdelijke parkeerterrein aan de Thorbeckestraat definitief wordt gesloten.

Al enkele weken is een gedeelte van parkeergarage De Aarhof niet toegankelijk om je auto te parkeren. Wie de auto in de parkeergarage wil parkeren, kan niet verder rijden van de derde laag. De reden lichtte de gemeente eerder al toe: “Door de vele regenval hebben we dat deel van de parkeergarage vanwege gladheid afgezet.”

Tot wanneer het bovenste gedeelte van de parkeergarage precies is afgezet, is niet bekend. Maar het ziet ernaar uit dat dit nog even gaat duren. Op Twitter schrijft Ronald de Jong, parkeermanager bij de Gemeente Alphen aan den Rijn, dat de gladheid van de rijbaan pas kan worden opgelost als de temperatuur structureel boven de 10 graden ligt.

Sluiting tijdelijk parkeerterrein

Met het verdwijnen van het tijdelijke parkeerterrein aan de Thorbeckestraat vanaf maandag 10 januari, vragen Alphenaren zich vooral af of er dan wel genoeg parkeerplekken beschikbaar zijn in het Alphense centrum. “Vooral op zaterdag kan dat wel eens voor problemen zorgen. Veel parkeerplekken in de parkeergarage zijn normaal gesproken dan al bezet”, voorspelt Hans (51). Daar sluiten veel Alphenaren zich bij aan, waaronder ook Didi (38). “Doordeweeks zal het nog wel gaan, maar in het weekend zal het vechten worden om een parkeerplek.”

Het tijdelijke parkeerterrein verdwijnt definitief omdat op deze plek straks nieuwbouwproject De Kroon van Alphen verrijst. Langs de Thorbeckestraat wordt het nieuwbouwproject De Kroon van Alphen gerealiseerd, bestaande uit 59 woningen (11 stadsvilla’s en 48 appartementen). Het bouwrijp maken van het bouwterrein start deze maand. De bouw van de woningen start in het tweede kwartaal van 2022. De verwachting is dat de woningen zomer 2024 kunnen worden opgeleverd.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Milieu en duurzaamheid vandaag 15:11

Boodschappen doen zonder plastic? Doe mee met de Zero Waste Tour!

Binnenkort is weer de Week Zonder Afval. In dit kader worden op 4 juni Zero Waste Tours georganiseerd op 40 locaties in heel Nederland. Lokale gidsen laten dan zien bij welke winkels je verpakkingsvrij boodschappen kunt doen. Ook in Alphen aan den Rijn zijn twee tours gepland.

Limesjaar 2022 vandaag 12:35

ROMEINEN Cananefaten

Toen het Alphense fort Albaniana in de eerste eeuw werd gebouwd, woonden er heel weinig mensen in wat nu Zuid-Holland is. Later werden bewoners bekend onder de naam Cananefaten. Deze bevolkingsgroep bewoonde vooral het huidige Westland en mondjesmaat waren er een paar losse nederzettingen langs de kust.

Advertorial Kunst en Cultuur vandaag 11:27

Alles over de start van het nieuwe theaterseizoen

Het programma is klaar, de brochure wordt gedrukt en Castellum maakt zich op voor de verkoop van een nieuw en bruisend theaterseizoen. Er mag alvast verklapt worden dat Waylon, Peter Pannekoek en Van der Laan & Woe in 22/23 naar Castellum komen en er staat nog veel meer moois op stapel...

Werken vandaag 09:32

De nieuwste vacatures van week 20

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, vind je hier.