Pixabay

Deel van oplaadpalen voor auto’s in Alphen buiten werking gesteld vanwege technisch probleem

De gemeente Alphen aan den Rijn telt 388 oplaadpalen voor auto’s in de openbare ruimte. Deze laadpalen kunnen worden gebruikt voor bezoekers en bewoners van de gemeente Alphen aan den Rijn. Een groot deel van deze publieke oplaadpalen is echter buiten werking gesteld.

Tijdens preventieve onderhoudswerkzaamheden aan de oplaadpalen heeft leverancier Allego een technisch probleem geconstateerd. Daarom zijn 57 laadpalen van de 248 laadpalen van Allego buiten werking gesteld. “Dit is natuurlijk erg vervelend voor automobilisten die duurzaam rijden”, laat de gemeente weten.

Tijdelijk niet beschikbaar

De gemeente Alphen aan den Rijn streeft naar een netwerk van laadpalen, waardoor bewoners altijd binnen een loopafstand van 200 meter van hun woon- of werkadres een mogelijkheid hebben om hun auto op te laden. “Door deze buitenwerkingstelling kan het voorkomen dat u tijdelijk verder weg een plek vindt.”

In de openbare ruimte staan 388 laadpalen, die allemaal twee oplaadplekken bieden. Hiervan zijn er dus 57 tijdelijk niet beschikbaar. Wil je je auto opladen? Hier vind je de palen die buiten werking gesteld zijn én de 331 alternatieven in de gemeente. Alle punten waar ‘openbaar oplaadpunt’ bij staat zijn voor iedereen te gebruiken.

Accu vol? Parkeer ergens anders

De gemeente hoopt dat bewoners rekening houden met elkaar. “De laadpalen zijn bedoeld voor publiek gebruik. Er kunnen dus meerdere personen gebruik maken van een laadpaal. Nu meer auto’s opgeladen moeten worden op de nog beschikbare plekken, is het extra belangrijk dat uw auto niet langer dan nodig gebruik maakt van een van de laadpalen", aldus de gemeente.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Te zien op televisie/online vandaag 17:03

Alphens gezin te zien in nieuw programma over Scandinavische wildernis

Vanaf maandag 27 maart zijn Vincent, Pauline en Jesper Ellerbrak te zien in het programma ‘Het Hoge Noorden’ van Omroep MAX. In dit programma trekt presentatrice Dionne Stax door Scandinavië om landgenoten op te zoeken. Jesper Ellerbrak vertelt over het nieuwe programma.

Werkzaamheden vandaag 15:58

Werkzaamheden aan de Lijsterlaan zijn begonnen

De werkzaamheden aan de Lijsterlaan in Alphen aan den Rijn zijn maandag 27 maart begonnen. De weg wordt opnieuw ingericht om het voor fietsers veiliger te maken. Tot en met 19 mei zal de Lijsterlaan afgesloten zijn.

Advertorial Evenementen vandaag 13:47

Paasweekend in Museumpark Archeon

Tijdens het paasweekend van 7 tot en met 10 april 2023 trekken de minderbroeders door het middeleeuwse stadje met een paasprocessie. De zeelui van Allemansend bezetten de rest van het park met een kampement en demonstraties. Kinderen kunnen paasbroodjes bakken en paasvlechten. Als afsluiting van de dag vindt de spannende gladiatorenshow plaats.