Pixabay

Deel van oplaadpalen voor auto’s in Alphen buiten werking gesteld vanwege technisch probleem

De gemeente Alphen aan den Rijn telt 388 oplaadpalen voor auto’s in de openbare ruimte. Deze laadpalen kunnen worden gebruikt voor bezoekers en bewoners van de gemeente Alphen aan den Rijn. Een groot deel van deze publieke oplaadpalen is echter buiten werking gesteld.

Tijdens preventieve onderhoudswerkzaamheden aan de oplaadpalen heeft leverancier Allego een technisch probleem geconstateerd. Daarom zijn 57 laadpalen van de 248 laadpalen van Allego buiten werking gesteld. “Dit is natuurlijk erg vervelend voor automobilisten die duurzaam rijden”, laat de gemeente weten.

Tijdelijk niet beschikbaar

De gemeente Alphen aan den Rijn streeft naar een netwerk van laadpalen, waardoor bewoners altijd binnen een loopafstand van 200 meter van hun woon- of werkadres een mogelijkheid hebben om hun auto op te laden. “Door deze buitenwerkingstelling kan het voorkomen dat u tijdelijk verder weg een plek vindt.”

In de openbare ruimte staan 388 laadpalen, die allemaal twee oplaadplekken bieden. Hiervan zijn er dus 57 tijdelijk niet beschikbaar. Wil je je auto opladen? Hier vind je de palen die buiten werking gesteld zijn én de 331 alternatieven in de gemeente. Alle punten waar ‘openbaar oplaadpunt’ bij staat zijn voor iedereen te gebruiken.

Accu vol? Parkeer ergens anders

De gemeente hoopt dat bewoners rekening houden met elkaar. “De laadpalen zijn bedoeld voor publiek gebruik. Er kunnen dus meerdere personen gebruik maken van een laadpaal. Nu meer auto’s opgeladen moeten worden op de nog beschikbare plekken, is het extra belangrijk dat uw auto niet langer dan nodig gebruik maakt van een van de laadpalen", aldus de gemeente.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Politiek vandaag 17:44

Nieuw Elan wil handhaven van fietsverbod in Van Mandersloostraat

Tot grote ergernis van ondernemers en bewoners van de Van Mandersloostraat wordt het fietsverbod hier niet gehandhaafd. Met enige regelmaat zoeven er fietsen en scooters voorbij tijdens de uren dat het gebied uitsluitend bestemd is voor voetgangers. Nieuw Elan wil nu dat hier meer aan wordt gedaan.

Natuur, recreatie en reizen vandaag 16:26

Driehonderd bomen vervangen in Alphen aan den Rijn vanwege ziekte en veiligheid

De Gemeente Alphen aan den Rijn zal de komende tijd ongeveer driehonderd bomen vervangen op openbare plekken, voornamelijk in de wijken Ridderveld en Kerk en Zanen. Deze vervangingen worden gemarkeerd door groene stippen op de stammen van de bomen, die aangeven dat ze ziek of dood zijn en niet langer veilig voor de omgeving.

Evenement vandaag 15:11

Geen straatfeest? Wat is er te doen deze Koningsnacht

Jarenlang werd traditiegetrouw twee keer per jaar een straatfeest georganiseerd in de Julianastraat: één op de avond voor Koningsdag en één op de avond van de Alphense Jaarmarkt. Echter, dit jaar hebben de horecagelegenheden in de Julianastraat besloten om tijdens koningsnacht geen straatfeest te organiseren.

Advertorial Economie vandaag 14:22

Een nieuw bedrijf beginnen in Alphen? Met deze tips wordt dit zeker een succes!

Alphen staat niet alleen bekend om haar vriendelijke inwoners, maar ook om hoe ondernemend mensen zijn. Begin jij ook een nieuw bedrijf hier? Dan is het tijd om deze blog aandachtig door te nemen! Hier vind je wat tips die ervoor zorgen dat je onderneming een succesverhaal wordt.

Maatschappelijk vandaag 12:45

Groot succes voor inzamelingsactie sportkleding op Scala College

Vorige week lanceerde het Scala College een bijzondere inzamelingsactie voor gebruikte sportkleding, in samenwerking met het initiatief SPORT JE OOK MEE?! Leerlingen en medewerkers werden aangemoedigd om hun oude sportkleding te doneren door deze af te geven bij speciale containers in de schoolhal. Het resultaat van deze actie is indrukwekkend: maar liefst vier containers zijn gevuld met sportkleding en sportschoenen!