Archieffoto

Deelnemers enthousiast over eerste dag LAURA, Kinderfietstocht start woensdagmiddag

Afgelopen dinsdag is de 73e editie van de Dag LAURA gestart. De eerste dag is volgens voorzitter Adrie van der Voorn goed verlopen. “Het was een mooie dag en iedereen was enthousiast. Het weer zat natuurlijk mee en alle deelnemers kwamen vol mooie verhalen weer terug.”

De 73e editie van de Dag LAURA had helaas wel een stuk minder deelnemers dan voorgaande edities. “Helaas zijn dat er nu maar 650, terwijl dat normaal toch tussen de 1200 en 1300 deelnemers zijn”, vertelt van der Voorn. De sterke mindering in deelnemers wordt erg betreurd door de organisatie. “Gelukkig zien we elk jaar weer dezelfde bekende gezichten, dan denk je ‘oh gezellig die is er ook weer’. Maar helaas worden het er toch steeds minder. De meeste deelnemers zijn tussen de 60 en de 100 jaar oud en de toplaag gaat er langzaam af maar er komen geen nieuwe deelnemers bij”, legt van der Voorn uit.

Kinderfietstocht

Maar hopelijk komt daar verandering in. Woensdagmiddag is er een Kinderfietstocht voor aankomende fietstalentjes. De Kinderfietstocht start woensdagmiddag tussen 13:00 uur en 14:00 uur en iedereen kan kosteloos mee doen. Heb je vanmiddag tijd en zin om te fietsen stap dan snel op de fiets en rijd gezellig mee. Natuurlijk zijn ook de begeleiders zoals vaders, moeders, opa’s en oma’s uitgenodigd om aan deze tocht mee te doen.

De Kinderfietstocht is zo’n 15 kilometer lang en gaat onder andere langs Archeon en de McDonalds waar de kinderen stoppen voor een kleine versnapering om weer te eindigen bij Avifauna.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Jeugd en familie gisteren 18:07

Pakjesavond staat voor de deur!

Vorige weken zijn er al heel wat schoenen gevuld met cadeautjes en lekkernijen. Vanavond is het weer zover, pakjesavond staat voor de deur! Ben jij braaf geweest dit jaar?

Advertorial Werken gisteren 16:24

Apics Flexjobs voor jouw baan in de logistiek

Ben je momenteel op zoek naar een uitdagende baan in de dynamische logistieke branche? Neem dan gerust contact op met Apics Flexjobs, waar ze beschikken over een uitgebreid netwerk van werkgevers en hun enthousiast inzetten om je met de juiste kansen te verbinden. 

Maatschappelijk gisteren 14:38

Lionsclubs Alphen weer op jacht naar koffiepunten en vreemd geld

Lionsclub Alphen en Lionsclub Rhijnhart reiken rond de feestdagen de Voedselbank in Alphen aan den Rijn de helpende hand toe. Ook dit jaar sluiten ze weer aan bij de landelijke actie voor het inzamelen van Douwe Egberts koffiepunten. Deze punten worden door Douwe Egberts verzilverd in pakken koffie die worden gedoneerd aan de voedselbank.