Archieffoto

Deelnemers enthousiast over eerste dag LAURA, Kinderfietstocht start woensdagmiddag

Afgelopen dinsdag is de 73e editie van de Dag LAURA gestart. De eerste dag is volgens voorzitter Adrie van der Voorn goed verlopen. “Het was een mooie dag en iedereen was enthousiast. Het weer zat natuurlijk mee en alle deelnemers kwamen vol mooie verhalen weer terug.”

De 73e editie van de Dag LAURA had helaas wel een stuk minder deelnemers dan voorgaande edities. “Helaas zijn dat er nu maar 650, terwijl dat normaal toch tussen de 1200 en 1300 deelnemers zijn”, vertelt van der Voorn. De sterke mindering in deelnemers wordt erg betreurd door de organisatie. “Gelukkig zien we elk jaar weer dezelfde bekende gezichten, dan denk je ‘oh gezellig die is er ook weer’. Maar helaas worden het er toch steeds minder. De meeste deelnemers zijn tussen de 60 en de 100 jaar oud en de toplaag gaat er langzaam af maar er komen geen nieuwe deelnemers bij”, legt van der Voorn uit.

Kinderfietstocht

Maar hopelijk komt daar verandering in. Woensdagmiddag is er een Kinderfietstocht voor aankomende fietstalentjes. De Kinderfietstocht start woensdagmiddag tussen 13:00 uur en 14:00 uur en iedereen kan kosteloos mee doen. Heb je vanmiddag tijd en zin om te fietsen stap dan snel op de fiets en rijd gezellig mee. Natuurlijk zijn ook de begeleiders zoals vaders, moeders, opa’s en oma’s uitgenodigd om aan deze tocht mee te doen.

De Kinderfietstocht is zo’n 15 kilometer lang en gaat onder andere langs Archeon en de McDonalds waar de kinderen stoppen voor een kleine versnapering om weer te eindigen bij Avifauna.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Werkzaamheden Raadhuisstraat vandaag 17:12

Bij MijnTafel in de mooie Raadhuisstraat is het ‘elke dag anders’

In januari 2016 vestigde MijnTafel zich in de Raadhuisstraat. Acht en een half jaar later bloeit de zaak als nooit tevoren. In de vierde aflevering van reportages over de vernieuwde Raadhuisstraat het verhaal van MijnTafel, opgetekend door initiatiefneemster Janneke Vorenkamp.  

Evenement gisteren 16:59

Doe mee aan het Alphens Kampioenschap Blindproeven!

Heb je zin in een leuke uitdaging met familie, vrienden of collega’s? Schrijf je dan in voor het Alphens Kampioenschap Blindproeven op zaterdag 24 augustus tijdens het Alphens Wijn Event!

Politiek gisteren 14:28

Versoepeling van alcoholverbod in Gemeente Alphen aan den Rijn

Tot voor kort gold er een streng alcoholverbod in de openbare ruimte van de hele gemeente Alphen aan den Rijn. Recentelijk heeft het college van burgemeester en wethouders echter besloten om deze regels te versoepelen. Het algehele alcoholverbod wordt niet langer proportioneel geacht, en daarom is er nu een gerichter beleid van kracht.