PR VakantieSpel

Deelnemersinschrijving VakantieSpel start zaterdag, maar minder plek voor deelnemers

Deze zaterdag start de inschrijving voor deelnemers van Het VakantieSpel. Deelnemers schrijven zich als vanouds in voor een vijfdaags programma. Zoals het er nu naar uitziet zullen vanwege een gebrek aan vrijwilligers alleen wel minder deelnemers mee kunnen doen.

Dit jaar zal het programma van Het VakantieSpel in het thema staan van: Piraten! Het VakantieSpel vindt plaats van 15 t/m 19 augustus 2022. Voor deelnemers start de inschrijving dit jaar op zaterdag 14 mei om 10:00 uur. De inschrijving vindt volledig digitaal plaats via vakantiespel.com.

De deelnemers hebben als vanouds een vijfdaags programma. Van maandag t/m donderdag de gehele dag sport- en spelactiviteiten. Vrijdagochtend bestaat het programma ook uit sport- en spelactiviteiten. Vrijdagavond wordt Het VakantieSpel afgesloten met een knallende afsluiting en een LichtjesParade.

Minder plek voor deelnemers

Het aantal deelnemers dat mee kan doen aan Het VakantieSpel wordt bepaald aan de hand van het aantal vrijwilligers dat zich heeft aangemeld. Helaas zijn er tot op heden onvoldoende vrijwilligers om Het VakantieSpel net zo groot aan te bieden als voor corona. “Een week VakantieSpel draait op vrijwilligers”, zegt voorzitter Stefan de Graaf, “zonder hen kunnen we de leukste week van de vakantie niet aanbieden.”

Het VakantieSpel is dus nog hard op zoek naar meer vrijwilligers. Zowel groepsleiding als algemene stafleden zijn nog hard nodig. Groepsleiding dient een hele week beschikbaar te zijn. Als staflid kun je je ook voor één of enkele dagen opgeven. “Dit is ook een leuke mogelijkheid voor ouders van deelnemers om van dichtbij mee te maken hoe de dag van hun kind(eren) eruitziet. 's Ochtends kunnen ouders hun kind(eren) naar het verzamelterrein brengen om hierna als algemeen staflid bij een spel te staan. Aan het eind van de dag ben je als ouder op tijd terug bij het verzamelterrein voor het ophalen.”

Naast een fantastische week met activiteiten voor deelnemers is er 's avonds ook vermaak voor de vrijwilligers. “Elke avond is er een programma met een leuke activiteit voor de vrijwilligers. Zo is er ieder jaar een Muziekquiz en een feestavond. Niet alleen voor de deelnemers dus de leukste week van de vakantie, ook voor de vrijwilligers!”


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek gisteren 18:00

Dit is het nieuwe college van burgemeester en wethouders

Het nieuwe college van Alphen aan den Rijn bestaat uit burgemeester Liesbeth Spies en wethouders Gert-Jan Schotanus, Gerard van As, Anouk Noordermeer, Gert van den Ham en Relus Breeuwsma. De wethouders worden voorafgaand aan de gemeenteraadsvergadering op donderdag 19 mei geïnstalleerd.

Politiek gisteren 17:00

Coalitieakkoord 2022-2026 Nieuw Elan, VVD, D66 en CDA

Donderdag 19 mei biedt formateur André de Jeu het coalitieakkoord aan in de raadsvergadering van gemeente Alphen aan den Rijn. De coalitiepartners Nieuw Elan, VVD, D66 en CDA geven hierin op hoofdlijnen inzicht in hun plannen en ambities.

Sport gisteren 15:32

Dit Hemelvaartsweekend eindelijk de 15e editie van het ARC Heitingatoernooi

Het ARC Heitingatoernooi wordt traditiegetrouw tijdens het Hemelvaartsweekend georganiseerd, zo ook dit jaar. Op 26, 27 en 28 mei zullen er zo’n 1.500 voetballers, in de leeftijdsgroepen JO8 tot en met JO13, van verschillende voetbalclubs door het hele land mee aan het toernooi. Er is een apart toernooi voor meisjesteams en ook één voor G-teams.