Josh Walet

Definitief geen voetbaltoernooi tussen Alphense voetbalclubs

Nadat de KNVB besloot dat de competities in het amateurvoetbal niet meer hervat worden, gingen er geluiden rond over een toernooi tussen Alphia, Alphense Boys, ARC en AVV Alphen. Het verzoek van de clubs om hun jeugdteams het tegen elkaar op te laten nemen, is echter door de gemeente afgewezen. 

Eerder bracht de KNVB naar buiten dat er dit seizoen geen wedstrijden meer gespeeld werden in het amateurvoetbal. Dat nieuws zat er al een tijdje aan te komen. De Alphense voetbalclubs zijn toen gaan nadenken over een alternatief, waarbij voetballers onderling toch wedstrijden konden spelen.  

Nul op rekest 

Het voorstel van de clubs is door de gemeente afgewezen, omdat het niet correspondeert met de richtlijnen van het RIVM. ‘’Het is niet verrassend. Het heeft natuurlijk wat voeten in aarde om zo’n constructie op te zetten. Dat snappen we’’, zegt Martijn van Dalen, voorzitter van Alphia. Ook bij ARC voelden ze de bui al hangen. ‘’We hadden verwacht dat het niet door kan gaan. Het kwam niet als donderslag bij heldere hemel om eerlijk te zijn. Je hoopt het wel, maar misschien tegen beter weten in’’, zegt ARC-secretaris Arry Zwaan. 

Na de afwijzing is er nog geen ruimte voor een alternatief. En dat betreurt de clubs. ‘’Het ging mij erom dat wij willen laten blijken dat wij heel graag willen. Namens Alphia en de andere verenigingen. We probeerden op deze manier de gemeente aan het denken te zetten. Zodat zij misschien ook met een alternatief komen’’, zegt Van Dalen gefrustreerd. ‘’Het zou een leuk initiatief geweest zijn. En ik begrijp het nog steeds niet. De gemeente heeft dit zo besloten, maar ik vind het jammer dat zij niet met een alternatief komen’’, zegt Zwaan. 

Van Dalen vult aan: ‘’Met name Alphen en Alphia, die hebben een toegangshek waar 200 meter tussen zit en tussen die hekken zit een gemengd veld. Waarom zou je dat niet kunnen mengen en de clubs tegen elkaar laten spelen? Het is een beetje krom.’’ Ook Zwaan ziet dat het daar wringt. ‘’Teams van ARC en Alphense Boys kunnen bij wijze van ook tegen elkaar spelen op een trapveldje bij het meer. Dan kraait er geen haan naar, omdat dat in de openbare ruimte is.’’

Regio cup 

De clubs kunnen nu alleen nog hopen op de regio cup van de KNVB, waar clubs uit de regio het alsnog onderling tegen elkaar opnemen. Alleen op die manier kan er nog wat kleur aan de staart van het seizoen gegeven worden. Ondanks dat de clubs teleurgesteld zijn dat het seizoen nu toch echt in mineur eindigt, heeft de situatie ook voor iets positiefs gezorgd. ‘’Het heeft wel onderlinge cohesie tussen de Alphense voetbalclubs gebracht. Dat is de winst van deze situatie’’, besluit Van Dalen. 


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politie en handhaving gisteren 17:30

Winkeldieven slaan toe in het Alphense centrum

Zondag sloegen twee winkeldieven toe in het Alphense centrum. De politie wist beide winkeldieven aan te houden, mede door oplettend winkelpersoneel.

Advertorial Sport gisteren 14:49

Hoogstwaarschijnlijk voorlopig geen voetbal meer

Drie Alphense teams kwamen in het weekeinde in actie. Het betreft Alphia, Alphense Boys zaterdag en AVV Alphen. Alle drie scoorden ze driemaal, maar alleen voor Alphen was dat aantal goed voor drie punten.

Evenementen gisteren 14:05

Vrienden van de Adventskerk zet streep door gospelconcert

Stichting Vrienden van de Adventskerk heeft helaas moeten besluiten het gospelconcert in de Adventskerk op 17 december te annuleren. “Door strengere maatregelen vanwege corona is er geen andere mogelijkheid.”