Advertorial Cultuur

Definitieve ontwerp nieuwe bibliotheek vastgesteld

Het definitieve ontwerp van de nieuwe bibliotheek in Alphen aan den Rijn is vastgesteld. Het nieuwe pand huisvest niet alleen de de bibliotheek, maar ook het gemeentelijk archief en biedt plaats aan een parkeergarage en fietsenstalling.

Er zijn enkele aanpassingen gedaan ten opzichte van het eerdere ontwerp. Hier zaten onder andere gevelbogen in verwerkt, maar dit bleek een zeer dure constructie. In het nieuwe ontwerp zijn de bogen aangepast. Het oorspronkelijke idee van een daktuin op het pand is gesneuveld. Ondanks de aanpassingen, moet de gemeente alsnog meer dan een miljoen bijleggen om de financiëring rond te krijgen.

Het complex komt op de plek van het voormalige Aargebouw en is noodzakelijk om de Lage Zijde toekomstbestendig te maken. Het naastgelegen winkelcentrum Aarhof wordt opgeknapt en wordt aangesloten op de bibliotheek en de parkeergarage.

Het ontwerp is gemaakt door Common Affairs, het bedrijf van architect Jos van Eldonk. Van Eldonk is coördinerend architect van het stadshart Lage Zijde. "Het ontwerp voor de bibliotheek is uiteindelijk een soort mix geworden van een station en een museum. Veel groter dan de overige gebouwen maar wel in baksteen en rijk gedetailleerd", aldus het architectenbureau.

De verwachting is dat het gebouw eind 2019 wordt opgeleverd. 


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Alphens Restaurantweek vandaag 13:27

Een paasbrunch aan huis van Bij Hen

De Alphens Restaurantweek bij jou thuis is volop bezig. Ook tijdens Pasen staan de restaurants voor je klaar. Bij Hen heeft namelijk voor Pasen een speciaal menu samengesteld.

Coronavirus in Alphen vandaag 12:29

Politie controleert ook op het water

Niet alleen op straat, ook op het water gelden regels in verband met het coronavirus. De politie controleert ook of deze regels worden nageleefd. Maar wat is er wel en wat is er niet toegestaan?

Alphense Zendmast vandaag 11:43

Alphense zendmast kleurt paars voor herdenking Ridderhofdrama

Donderdag 9 april staat in tet teken van de herdenking van het Ridderhofdrama. Dit jaar is het negen jaar geleden dat de schietpartij in het winkelcentrum plaatsvond. Ter nagedachtenis hieraan, kleurt de Alphense zendmast op 9 april paars.

Overige vandaag 10:57

Berenjacht met Hoogvliet supermarkt

Hoogvliet supermarkten is gestart met een variant op de immens populaire berenjacht. De speciale Hoogvliet berenkleurplaat ligt dan gratis klaar en is te downloaden op de Hoogvliet website.