Advertorial Cultuur

Definitieve ontwerp nieuwe bibliotheek vastgesteld

Het definitieve ontwerp van de nieuwe bibliotheek in Alphen aan den Rijn is vastgesteld. Het nieuwe pand huisvest niet alleen de de bibliotheek, maar ook het gemeentelijk archief en biedt plaats aan een parkeergarage en fietsenstalling.

Er zijn enkele aanpassingen gedaan ten opzichte van het eerdere ontwerp. Hier zaten onder andere gevelbogen in verwerkt, maar dit bleek een zeer dure constructie. In het nieuwe ontwerp zijn de bogen aangepast. Het oorspronkelijke idee van een daktuin op het pand is gesneuveld. Ondanks de aanpassingen, moet de gemeente alsnog meer dan een miljoen bijleggen om de financiëring rond te krijgen.

Het complex komt op de plek van het voormalige Aargebouw en is noodzakelijk om de Lage Zijde toekomstbestendig te maken. Het naastgelegen winkelcentrum Aarhof wordt opgeknapt en wordt aangesloten op de bibliotheek en de parkeergarage.

Het ontwerp is gemaakt door Common Affairs, het bedrijf van architect Jos van Eldonk. Van Eldonk is coördinerend architect van het stadshart Lage Zijde. "Het ontwerp voor de bibliotheek is uiteindelijk een soort mix geworden van een station en een museum. Veel groter dan de overige gebouwen maar wel in baksteen en rijk gedetailleerd", aldus het architectenbureau.

De verwachting is dat het gebouw eind 2019 wordt opgeleverd. 


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Horeca gisteren 17:03

IJssalon San Paolo gaat bijna open!

Het is bijna zo ver: vanaf zondag 1 maart kun je eindelijk weer ijsjes halen bij San Paolo op het Thorbeckeplein! En dat is niet alles.

Overige gisteren 16:25

Project Stichting Tsjernobyl gecanceld door coronavirus

Van 2 maart tot en met 23 april zou een groep van 23 kinderen voor het project van Stichting Tsjernobyl Alphen naar Alphen komen, maar dit gaat niet door. De Wit-Russische overheid heeft groepen verboden om naar het buitenland te reizen in verband met het coronavirus.

Overige gisteren 15:30

Bloemen en brieven ter nagedachtenis aan slachtoffer steekpartij

In de nacht van zaterdag op zondag vond er een steekincident plaats in een woning aan de Robijnstraat in Alphen. Hierbij is een 16-jarige jongen uit Amsterdam overleden. Ter nagedachtenis aan het slachtoffer zijn er bloemen en brieven neergelegd op het Topaasplantsoen.

Overige gisteren 14:48

Krijgt Alphen een locatie voor Real Life Gaming?

Sinds 2018 bieden Sebastiaan Thie en Roy van Ommen Real Life Gaming (RLG) aan. Hun doel is om de nieuwe generatie kinderen uit te dagen door sport en gamen met elkaar te combineren. Thie en Van Ommen hebben de gemeente Alphen aan den Rijn nu ook benaderd voor een locatie in Alphen.

Overige gisteren 13:44

SAVA organiseert Internationale Vrouwendag

Op 8 maart is het Internationale Vrouwendag. Dit is een dag die vrouwen over de hele wereld, in elke cultuur op haar eigen manier, vieren. Het is een dag waarop verbinding, samenwerking en solidariteit centraal staan. Ook in Nederland is worden activiteiten en evenementen georganiseerd voor Internationale Vrouwendag. Het thema van dit jaar is Vrijheid, wat betekent vrijheid voor jou?