Advertorial Cultuur

Definitieve ontwerp nieuwe bibliotheek vastgesteld

Het definitieve ontwerp van de nieuwe bibliotheek in Alphen aan den Rijn is vastgesteld. Het nieuwe pand huisvest niet alleen de de bibliotheek, maar ook het gemeentelijk archief en biedt plaats aan een parkeergarage en fietsenstalling.

Er zijn enkele aanpassingen gedaan ten opzichte van het eerdere ontwerp. Hier zaten onder andere gevelbogen in verwerkt, maar dit bleek een zeer dure constructie. In het nieuwe ontwerp zijn de bogen aangepast. Het oorspronkelijke idee van een daktuin op het pand is gesneuveld. Ondanks de aanpassingen, moet de gemeente alsnog meer dan een miljoen bijleggen om de financiëring rond te krijgen.

Het complex komt op de plek van het voormalige Aargebouw en is noodzakelijk om de Lage Zijde toekomstbestendig te maken. Het naastgelegen winkelcentrum Aarhof wordt opgeknapt en wordt aangesloten op de bibliotheek en de parkeergarage.

Het ontwerp is gemaakt door Common Affairs, het bedrijf van architect Jos van Eldonk. Van Eldonk is coördinerend architect van het stadshart Lage Zijde. "Het ontwerp voor de bibliotheek is uiteindelijk een soort mix geworden van een station en een museum. Veel groter dan de overige gebouwen maar wel in baksteen en rijk gedetailleerd", aldus het architectenbureau.

De verwachting is dat het gebouw eind 2019 wordt opgeleverd. 


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Calamiteiten vandaag 14:15

Verwarde bewoner sticht kleine brand op balkon

Op zaterdag 8 augustus kwam er bij de politie een melding binnen van een bewoner die in een psychose verkeerde. Op het balkon aan de Pieter Floriszstraat in Alphen stichtte de bewoner een kleine brand.

Evenementen vandaag 13:38

Oldtimerdag gaat door in alternatieve vorm

Op zaterdag 12 september organiseert het bestuur van Stichting Oldtimerdag tóch een Oldtimerdag. Vanwege de coronamaatregelen gebeurt dit wel in een alternatieve vorm.

Advertorial Verkeer en vervoer vandaag 12:54

De nieuwe Yaris komt er aan bij Van Ekris

Het is nog even wachten, maar op 4 september is het zo ver. Dan staat de nieuwe Yaris hybride in de showroom bij Van Ekris in Alphen aan den Rijn. Bijzonder, want voor Van Ekris is de Yaris hybride het beste verkocht model!

Winactie Overige vandaag 11:29

Win twee kaartjes voor de drive-in bioscoop langs de A4

Normaal gesproken is het terrein langs de A4 een parkeerfaciliteit voor Schiphol, maar sinds 24 juli bevindt zich daar een heuse drive-in bioscoop. Op een groot scherm geniet je van verschillende films. Een unieke belevenis, waar wij twee kaartjes voor mogen weggeven!

Beleef Alphen vandaag 10:40

Beleef Alphen: stadswandeling Hoge Zijde

Deze zomer gaat Lars (25) voor Alphens elke week op stap. ''Ik licht één activiteit uit en schrijf uitgebreid over wat ik gedaan heb. Om te ervaren wat er kan, wat er doen is, maar vooral om te ontdekken wat er te beleven is in Alphen. Ik maak stadswandelingen, bezoek het Archeon, hang in de touwen bij het klimpark en nog veel meer!” Deze week: stadswandeling Hoge Zijde.