Josh Walet

Demissionaire kabinet hakt de knoop door: avondklok met drie weken verlengd

We moeten met zijn allen nog iets langer aan de avondklok geloven. Het demissionaire kabinet heeft namelijk besloten om de avondklokmaatregel met nog drie weken te verlengen. Dit betekent dat de avondklok geldt tot 2 maart.

Door de avondklok te verlengen tot 2 maart, loopt deze maatregel gelijk met de andere coronamaatregelen. De kans bestaat dat de avondklok, net als de andere maatregelen, eerder worden versoepeld. Dit is een optie als de besmettingscijfers dit toelaten.

Tijdens de avondklok mag je tussen 21:00 en 04:30 uur niet buitenkomen zonder geldige reden. Werken kan wel, maar dan moet je een eigen verklaring en een werkgeversverklaring op zak hebben. Als je dat niet hebt, kun je een boete van € 95 krijgen.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Coronavirus in Alphen gisteren 19:20

Geen nieuwe versoepelingen, wel ‘correcties’ op huidige maatregelen

‘’Als de verwachting uitkomt dat begin zomer iedereen die wil minimaal één keer gevaccineerd is, dan is dat het moment dat we weer grote stappen richting het normale leven kunnen zetten’’, zo begint premier Rutte zijn speech. Toch zijn er voor nu nog geen nieuwe versoepelingen. Wel wordt een aantal maatregelen gecorrigeerd.  

Politie gisteren 16:42

De meest opmerkelijke politiemeldingen van Alphen dit weekend

In totaal kwamen er afgelopen weekend 97 meldingen bij de meldkamer van de Politie Alphen aan den Rijn. De politie spreekt hierbij van een vrij gemiddeld weekend. Onder andere kreeg de politie maar liefst driemaal met dezelfde persoon te maken.

Calamiteiten gisteren 13:28

Grote brand aan Goudse Rijpad

Er is een grote brand in een dak van een gebouw aan het Goudse Rijpad in Alphen. Speciale 'rietendakteams' zijn ook onderweg.