Josh Walet

Demonstranten gooien eieren vanwege actietraining Extinction Rebellion bij Parkvilla

Afgelopen donderdagavond verhuurde Parkvilla een zaal aan een klimaatactivisten van Extinction Rebellion. Hier werd een actietraining georganiseerd om nieuwe ‘rebellen’ voor te bereiden op geweldloze acties. Dit leidde tot een rel vanuit een groep tegendemonstranten.

Volgens een woordvoerder van Parkvilla was het bij hen niet bekend dat het om een training zou gaan. Aan Parkvilla werd verteld dat het een besloten vergadering was. Later zagen ze op social media dat ze nieuwe rebellen uitnodigden voor een trainingsavond. Ze balen dan ook dat ze de zaal hebben verhuurd en ‘misleid’ zijn door de actiegroep.

Een groep tegendemonstranten liet dit niet ongestoord gebeuren. Ze besloten eieren te gooien door de openstaande ramen van een cursuslokaal bij Parkvilla. De tegendemonstranten zijn het namelijk niet eens met de idealen en acties van Extinction Rebellion, zoals het blokkeren van de A12. Ook vonden veel Alphenaren dat Parkvilla de zaal nooit aan hen had mogen verhuren. Terugkijkend is Parkvilla het daar mee eens.

Ook de Alphense politiek heeft laten weten dat zij niet blij zijn met de keuze van Parkvilla. Zo vindt cultuurwethouder Anouk Noordermeer het geen fijn idee dat Parkvilla een groep demonstranten die strafbare feiten plegen heeft binnengelaten. Er zal een gesprek gevoerd worden met het bestuur van Parkvilla over de situatie.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Kabalt Vuurwerk december 2023

Meer nieuws

Horeca gisteren 16:28

Njoy opent haar deuren in de Hooftstraat!

Hoewel het een dag later was dan gepland, kon dat de feeststemming niet temperen. Op zaterdag 2 december opende Njoy voor het eerst haar deuren voor gasten!

Werken gisteren 09:36

Vacatureoverzicht: de nieuwste vacatures van week 48

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.  

Blog Opinie 1 dec. 2023 19:59

MINERVA Tweede Kamer

Ik ben reuze benieuwd of Geert Wilders erin slaagt om alle gewenste neuzen dezelfde kant op te krijgen. Op papier is het kippiekak, maar in de praktijk is het reuze lastig. De VVD wil niet. Pieter Omtzigt doet moeilijk. BBB slaat met de vuist op tafel. Zoiets dus.

Politie en handhaving 1 dec. 2023 17:09

Letselschadejurist vervolgd voor vermeende handtekeningvervalsing in Ridderhofzaak

Jurist Orlando Kadir wordt vervolgd door het Openbaar Ministerie. De Letselschadejurist is door een oud-cliënt, die Kadir bijstond tijdens de schadeafhandeling van de schietpartij in de Ridderhof in 2011, aangeklaagd. Er zou op een contract van Kadir een handtekening staan, echter zou de oud-cliënt deze er niet opgezet hebben.