Josh Walet

Demonstranten gooien eieren vanwege actietraining Extinction Rebellion bij Parkvilla

Afgelopen donderdagavond verhuurde Parkvilla een zaal aan een klimaatactivisten van Extinction Rebellion. Hier werd een actietraining georganiseerd om nieuwe ‘rebellen’ voor te bereiden op geweldloze acties. Dit leidde tot een rel vanuit een groep tegendemonstranten.

Volgens een woordvoerder van Parkvilla was het bij hen niet bekend dat het om een training zou gaan. Aan Parkvilla werd verteld dat het een besloten vergadering was. Later zagen ze op social media dat ze nieuwe rebellen uitnodigden voor een trainingsavond. Ze balen dan ook dat ze de zaal hebben verhuurd en ‘misleid’ zijn door de actiegroep.

Een groep tegendemonstranten liet dit niet ongestoord gebeuren. Ze besloten eieren te gooien door de openstaande ramen van een cursuslokaal bij Parkvilla. De tegendemonstranten zijn het namelijk niet eens met de idealen en acties van Extinction Rebellion, zoals het blokkeren van de A12. Ook vonden veel Alphenaren dat Parkvilla de zaal nooit aan hen had mogen verhuren. Terugkijkend is Parkvilla het daar mee eens.

Ook de Alphense politiek heeft laten weten dat zij niet blij zijn met de keuze van Parkvilla. Zo vindt cultuurwethouder Anouk Noordermeer het geen fijn idee dat Parkvilla een groep demonstranten die strafbare feiten plegen heeft binnengelaten. Er zal een gesprek gevoerd worden met het bestuur van Parkvilla over de situatie.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Onderwijs vandaag 17:09

25 jaar sportklassen bij het Scala College

In 1999 is het Scala College gestart met de sportklassen. Dit betekent dat dit schooljaar het 25-jarig jubileum wordt gevierd en dat was afgelopen week goed te merken op het Scala College. Het docententeam van Lichamelijke Opvoeding (LO) heeft zich keihard ingezet om deze sportieve feestweek tot een succes te maken!

Politiek vandaag 16:17

Geen hulp in de huishouding meer voor 19 euro per maand

Het afschaffen van het abonnementstarief van 19 euro per maand voor hulp in de huishouding levert 1,5 miljoen per jaar op vanaf 2027. Tot nu toe betaalt gemeente Alphen aan den Rijn deze kosten. De Wmo-regeling huishoudelijke hulp wordt inkomensafhankelijk.

Overige vandaag 15:26

Dag van de Vluchteling gevierd met speciale bijeenkomst

Op 20 juni 2024, de Dag van de Vluchteling, bundelen Kwadraad, Participe, Friends for Friends, Mix Support en de Gemeente Alphen aan den Rijn hun krachten voor een bijzondere bijeenkomst. In Buurthuis De Mozaïek nodigen zij eenieder uit om samen de Dag van de Vluchteling te vieren. Een warme, multiculturele ontmoeting staat centraal, waarbij de nadruk ligt op het delen van verhalen, dromen, en het groeien als gemeenschap.

Sport vandaag 14:58

Girls-Only Basketball Clinic groot succes

'Basketball is een teamsport en je moet het samen doen, daar leer van hoe je met elkaar om moet gaan' en 'Goed de duimen achter de bal, anders krijg je hem tegen je neus', waren enkele van de tips die burgemeester Spies gaf aan de bijna dertig meiden die afgelopen zaterdag meededen aan de Girls-Only Basketball Clinic. De Clinic werd verzorgd door BV Alphia Tigers. Burgemeester Spies, zelf oud-basketballster bij BVA deed het welkomstwoord. “Basketball is een leuke sport, ik heb het altijd met plezier gedaan”, vertelde ze.

Politiek vandaag 14:43

Kinderboerderij Bospark wordt gesloten

Een van de kleine bezuinigingen op de gemeentelijke begroting is de voorgenomen sluiting van Kinderboerderij Bospark in 2026. De sluiting levert jaarlijks € 30.000 op.