Josh Walet

Demonstratie bij Alphense gevangenis, aanwezigen eisen vrijlating complotdenker

Eén van de drie aanhangers van een complottheorie over een vermeend pedonetwerk zit vast in de Alphense gevangenis. Zaterdag is daar een groep mensen bijeengekomen om vrijlating van de man te eisen. 

In februari legden complotdenkers en andere actievoerders een paar weken lang boeketten bloemen en protestborden bij kindergraven op een begraafplaats in Bodegraven. Dit vanuit de overtuiging dat de kinderen die daar begraven liggen zijn vermoord door een satanistisch-pedo-netwerk dat afkomstig is uit Bodegraven.

Zaterdagavond heeft zich een groep demonstranten verzameld bij de Alphense gevangenis. Daar pleiten zij voor het vrijlaten van Wouter Raatgever. Hij is samen met Micha Kat en Joost Knevel oprichter van het online platform Red Pill Journal. Met de filmpjes die op het platform staan, willen zij hun complottheorie verspreiden. 

Tekst loopt door onder de foto's

Demonstratie complotdenkers gevangenis pi alphen

Complotdenkers gevangenis pi alphen demonstratie

Raatgever, die geen vaste woon- of verblijfplaats heeft, werd begin juni gearresteerd in Siddeburen (Groningen). De gemeente Bodegraven-Reeuwijk heeft een kort geding aangespannen tegen het drietal om de complotdenkers de mond te snoeren. Dinsdag verschijnt Raatgever voor de politierechter, waar de zaak inhoudelijk behandeld zal worden.

Demonstranten eisen bij de Alphense gevangenis dat Raatgever wordt vrijgelaten. De groep aanwezigen heeft spandoeken en borden mee met teksten erop om deze boodschap over te brengen. De politie is ter plaatse en houdt de situatie in de gaten, maar heeft tot nu toe niet in hoeven grijpen.

Demonstratie complotdenkers gevangenis pi alphen

Demonstratie complotdenkers gevangenis pi alphen

Demonstratie complotdenkers gevangenis pi alphen

Demonstratie complotdenkers gevangenis pi alphen


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Kunst vandaag 16:16

Alphense kunstenaar VijfB tovert oude silo om tot blikvanger

De Alphense kunstenaar Joost Zwanenburg oprichter van VijfB heeft de oude voersilo van Uilen-dierenpark de Paay in Beesd onherkenbaar omgetoverd tot een waanzinnige blikvanger. Op de silo zijn nu prachtige kamelen weiden te zien.

Overige vandaag 15:32

Gezocht: maatjes voor mensen met dementie

Winnie is dit voorjaar dementiemaatje geworden van dhr. Fraterman. Iedere week fietsen of wandelen ze middag samen. Hoewel hij last heeft van dementie bedenkt dhr. Fraterman altijd zelf de tochten. Onderweg vertelt hij haar over vogels in de polders, waar Winnie veel van leert. 

Advertorial Eten en drinken vandaag 14:55

Verhalen uit Champagne: ontdek de champagnestreek bij La Bodega ’87!

Eigenaar Dennis van Veen reed tijdens zijn vakantie langs de Franse wijngaarden en de champagnestreek, waar hij uiteraard een tussenstop maakte. “Als echte wijnliefhebber en eigenaar van een wijnwinkel, voel je je als een kind in een snoepwinkel bij een champagnehuis in Frankrijk.”

Algemeen vandaag 12:04

Rondleidingen over Zwammerdamschepen weer mogelijk

Je kan je weer aanmelden voor een gratis rondleiding over Romeins Zwammerdam, op dinsdagmiddagen! Dit is de locatie waar het Romeinse vrachtschip, dat in Museumpark Archeon ligt, is gevonden.