Derde nederlaag op rij voor Alphense Boys

De ploeg van Alphense Boys die vol ambitie aan zijn tweede seizoen in de Hoofdklasse begon, ziet zichzelf na een derde nederlaag met vier schamele punten terug op een teleurstellende elfde plek op de ranglijst. Van 0-2 voor in de 38-ste minuut werd het tegen SV Meerssen 4-2.

Tot halverwege de tweede helft zelfs leek er voor de Boys in Zuid-Limburg geen vuiltje aan de lucht, al was de 1-2 vlak voor de pauze wel een waarschuwing natuurlijk. De tegentreffer ontstond vrijwel uit het niets. Het was onoplettendheid achterin. Daardoor ging de thuisploeg echter wel met een heel ander gevoel de rust in: in plaats van kansloos niet helemaal kansloos meer.. Terwijl de Boys vanaf de aftrap controle over de wedstrijd had en dat ook in treffers omzette.

In de 13-de minuut stifte Arjan Ouwendijk na een vloeiende aanval, op aangeven van aanvoerder Thom Nouwens de openingstreffer over keeper Geoffrey Jacobs. Er volgden daarna lange tijd geen andere kansen en dat gold voor beide ploegen. Alleen een rollertje van Lilinho Martins verdween op het halfuur rakelings naast de goal.

Gezien de veldverhoudingen wekte het geen bevreemding dat het in de 38-ste minuut 0-2 werd. Door de 1-2 drie minuten later – Jordy van der Schoot profiteerde van de onoplettendheid in de verdediging – bleef SV Meerssen nog in de wedstrijd. Ook omdat Arjan Ouwendijk meteen na de aftrap alleen voor Jacobs niet wist te scoren.

In het eerste deel van de tweede helft was er ook nog niets aan de hand en leek de thuisploeg niet echt in zijn kansen te geloven. Maar alles veranderde in de 70-ste minuut. Balverlies bij de Boys op het middenveld leidde de 2-2 in en andermaal scoorde Van der Schoot. Vorig seizoen legde hij er 25 in... Drie minuten later was het al 3-2, toen de bal uit een corner bij de eerste paal tussen een groep spelers viel en Julien Rompelberg zijn voet ertegen zette.

Maandag in de nabespreking moeten staf en spelers op zoek naar de exacte verklaring voor het feit dat Alphense Boys een zo comfortabele voorsprong verspeelde en ook niet meer aan fatsoenlijk aanvalsspel toekwam in de tweede helft. Trainer Hein van Heek probeerde het tij nog te keren door verdedigers en middenvelders voor aanvallers te wisselen, waardoor Boris Zanoli zijn eerste minuten in Boys 1 mocht maken. Hij creëerde nog een grote kans, maar het alles of niets offensief leverde geen goal op. In de extra tijd counterde SV Meerssen nog naar 4-2 en opnieuw van Van der Schoot de doelpuntenmaker.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Verkeer en vervoer vandaag 16:29

Alphense Rietveldsluis weer open vanwege einde droogte

Afgelopen zomer was het heel droog in Nederland, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit zorgde voor watertekort waardoor er enkele maatregelen genomen werden door het Hoogheemraadschap van Rijnland. De laatste maatregelen worden nu opgeheven.

Verkeer en vervoer vandaag 15:42

Inchecken met je betaalpas? Bij Arriva kan dat sinds kort in Alphen aan den Rijn

Reizen in de bussen van Arriva in Alphen aan den Rijn is nu nog makkelijker. Reizigers kunnen behalve met hun OV-chipkaart, vanaf 5 oktober ook in- en uitchecken met een betaalpas of creditcard - ook op een mobiel. In steeds meer provincies en regio’s is deze nieuwe betaalvorm in het OV beschikbaar.

Advertorial Handel en dienstverlening vandaag 14:59

Martens Riool Onderhoud is er √°ltijd voor jou

We hebben het allemaal wel eens gehad. Je komt thuis en je ontdekt dat je WC verstopt zit of dat er ineens kleine, hartvormige, zwarte vliegjes in je gang zitten. Wie kan je bellen om te helpen? Martens Riool en Onderhoud.

Kinderen vandaag 14:09

Kinderboekenweek 2022: Gi-ga-groen! is begonnen

Van woensdag 5 oktober tot en met zondag 16 oktober is het Kinderboekenweek. Tijdens de Kinderboekenweek staat als altijd het kinderboek centraal. Door het hele land, en dus ook in Alphen aan den Rijn, worden activiteiten georganiseerd. Op scholen, bij bibliotheken, en in boekhandels.