Josh Walet

Derde pro forma zitting voor Rik B.

Moordverdachte Rik B. staat vandaag voor de derde keer voor de rechter. Het is nog niet bekend of hij bij deze zitting aanwezig is. Bij de eerste zitting in januari was hij er wel maar er was toen zoveel aandacht voor hem dat hij bij de tweede zitting niet wilde komen.  

De rechter heeft bij de laatste zitting wel aangegeven dat Rik B. verzocht wordt om bij de derde zitting wel aanwezig te zijn. De 59-jarige Alphenaar wordt verdacht van het vermoorden van ondernemer Aldrik Frik. Volgens het OM heeft hij Frik meerdere keren met een bijl op zijn hoofd geslagen en daarna gewurgd met een touw. De aanleiding zou een ruzie om geld zijn geweest.

B. verklaart dat hij niet schuldig is en volgens zijn advocaat is er geen direct bewijs en geen tijdstip van overlijden vastgesteld. Meer informatie over de vorige zitting vind je in dit artikel.

Moord
Op 3 augustus werd de 54-jarige ondernemer uit Dreischor dood gevonden in het pand van DBF Communicatie aan de Ondernemingsweg in Alphen aan den Rijn. In september werd zijn 58-jarige Alphense zakenpartner opgepakt, die ervan verdacht wordt betrokken te zijn bij de dood van Frik. B. zit al bijna een jaar vast.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek gisteren 20:58

Hoe het komt dat er zomaar leidingen liggen bij De Aarhof

Onlangs werd bekend dat de werkzaamheden voor de nieuwbouw van de Alphense centrale  bibliotheek circa 6 ton meer zullen kosten. Dit komt omdat kabels moeten worden verlegd. De vraag rees uiteraard waarom het vooraf niet bekend was dat deze kabels er liggen.

Politiek gisteren 19:50

Commissaris van de Koning bezoekt Alphen aan den Rijn

Jaap Smit, Commissaris van de Koning in Zuid-Holland, brengt donderdag 14 november een officieel werkbezoek aan de gemeente Alphen aan den Rijn. In het Oude Raadhuis aan het Burgemeester Visserpark voert Smit verschillende gesprekken.

Calamiteiten gisteren 19:43

24-jarige man vermist

Op dit moment is een 24-jarige man vermist vanaf de Argostraat in Alphen.  

Politiek gisteren 18:37

Sluitende begroting gemeente ondanks miljoenen tegenvaller

Het Rijk heeft onlangs bekendgemaakt hoeveel geld er naar de gemeenten gaat. Naar nu blijkt, gaat het landelijk zo goed dat de gemeenten minder geld in het laatje krijgen. Dat komt omdat landelijk minder geld wordt uitgegeven dan verwacht.

Advertorial Horeca gisteren 17:16

Culinair genieten in de wintermaanden bij Wet ’n Wild

Wet ’n Wild pakt in de wintermaanden uit met een culinair wintermenu. De nieuwe dinerkaart is seizoensgebonden en verandert iedere maand, om zo de meest passende seizoensproducten voor te schotelen.