Alphense Boys

Derde verlies op rij voor Alphense Boys

Gevoelens van teleurstelling en bezorgdheid vechten met elkaar om voorrang bij Alphense Boys, dat zaterdag voor de derde keer op rij als verliezer van het veld stapte. Dit keer bij Hollandia in Hoorn: 3-0. “Dit komt knetterhard aan”, sprak trainer Hein van Heek, die met zijn team in de spreekwoordelijke hoek is beland waar je klappen krijgt, ook als je goed speelt.  

Verliezen bij de koploper, dat kan de beste overkomen, maar de Boys kon de nederlaag toch niet geloven. Net als de afgelopen weken ging het deze middag van top naar flop: een prima eerste helft en ook na rust de bovenliggende partij, maar uiteindelijk dus wel met lege handen. “Iedere wedstrijd laten we zien gelijkwaardig of beter te zijn, maar de tegenstander is slimmer in het maken van doelpunten en slimmer in het voorkomen van doelpunten”, zo vat trainer Hein van Heek de gang van zaken treffend samen.

Ook aan de boorden van IJsselmeer deed Alphense Boys niets onder voor de tot heden nog ongeslagen tegenstander (5x winst, 1x gelijk). De start was niet goed en keeper Tim van der Linden moest al in de openingsfase met zijn vuisten redding brengen op een vrije schietkans van Mukthar Suleiman. Maar dat zou lange tijd het enige wapenfeit van de thuisploeg blijven. Alphense Boys pinde Hollandia vast op eigen helft en het overwicht leidde ook tot een aantal kansen. De mooiste en beste werd in de 21e minuut genoteerd. Kees Tol werd vrij gespeeld en leek te gaan scoren, maar de bal stuiterde via de binnenkant van de paal terug het veld in. In de 42e minuut moest doelman Joey Wisse zich volledige strekken om een van richting veranderd schot van Alessio van der Straaten uit de benedenhoek te tikken.

In de extra speeltijd van de eerste helft – het gevolg van een kapotte vlag van de assistent-scheidsrechter – ging het mis voor de Boys. In plaats van ‘op zeker’ de tijd uit te spelen, werd ter hoogte van de middenlijn onnodig balverlies geleden. Dat was de inleiding voor een schietkans van Bart Spil en hij vond vanaf de rand van de zestienmeter wel precies de uiterste hoek: 1-0. Een domper, maar gezien het vertoonde spel nog niet om erg over in te zitten. Vijf minuten na rust veranderde de gemoedstoestand wél, want toen kreeg Suleiman andermaal veel tijd om aan te leggen. De ‘krul’ in de verste hoek was, dat mag gezegd worden, prachtig.

De opdracht werd nu wel ineens héél groot, maar de Boys hielden toch de druk erop. Je hebt dan een beetje geluk nodig om terug in de wedstrijd te komen. Kees Tol kon na een snelle combinatie door het hart van de verdediging opnieuw alleen op de keeper af, totdat Niek Reus hem op de rand van het strafschopgebied opzichtig aan het shirt trok en zo ten val bracht. Rood voor de Hollandiaan en een vrije trap op een ‘gevaarlijke’ plek, waar Cem Sahin zich over ontfermde. Hij schoot de bal tegen de lat…

Tegen 10 man met nog ruim een half uur te spelen, weigerde de Boys om zich gewonnen te geven. Maar toen de aansluitingstreffer niet snel genoeg viel, koos Van Heek om het laatste kwart met een extra aanvaller te spelen, ten koste van een verdediger. Dat noodplan werd in de kiem gesmoord. Hollandia maakte weldra gebruik van de ruimte die er daardoor in de verdediging viel en weer was het Mukthar Suleiman die het vonnis voltrok en daarmee de vijfde zege op rij voor zijn team veiligstelde. Net als Hollandia maakte ook de Boys aan het begin van het seizoen geen geheim van de ambitie om naar de Derde Divisie te willen promoveren. Daar staat de huidige dertiende plaats haaks op. Van Heek: “We moeten er met elkaar hard aan werken en elkaar blijven steunen om dit op de rit te krijgen.”

Dinsdagavond speelt Alphense Boys de bekerwedstrijd tegen FC ’s-Gravenzande (20:00 uur uit)

Uitslagen Hoofdklasse A (inhaalprogramma)

Alphense Boys-Hollandia 3-0, SDO-SJC 2-2, MSC Amslod-Hoogeveen 0-3, Velsen-Be Quick 1887 1-1.

Stand Hoofdklasse A

 1. Hollandia 6-16 (17-6)
 2. SJC 7-16 (15-7)
 3. Hoogeveen 7-15 (19-11)
 4. JOS W’meer 7-14 (14-12)
 5. Leonidas 7-12 (13-12)
 6. RKVV Velsen 7-11 (13-8)
 7. SDO 7-10 (19-15)
 8. Be Quick 1887 7-10 (10-7)
 9. Quick’20 7-9 (15-15)
 10. MSC/Amslod 6-7 (7-14)
 11. RKAVV 7-7 (15-17)
 12. HBS 7-7 (6-9)
 13. Alphense Boys 7-6 (9-12)
 14. Alcides 7-6 (8-12)
 15. Emmen 7-5 (20-28)
 16. VOC 7-1 (6-21)

Clubtopscorers
Kees Tol 4x, Arjan Ouwendijk 2x, Lilinho Martins 1x, Jesse Vink 1x, Bas van Zoest 1x 


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Gemeente vandaag 14:47

Kinderen worden wel gecontroleerd op het hebben van een vispas in onze gemeente

Zowel de gemeente Nieuwkoop als de gemeente Kaag en Braassem hebben laten weten niet te zullen handhaven op kinderen onder de 14 jaar die hun hengel uitgooien zonder in bezit te zijn van een vispas. Maar de gemeente Alphen aan den Rijn volgt dit besluit niet: “Wij volgen de landelijke regels.”

Heel Alphen Beweegt vandaag 13:58

Vereniging in het zonnetje met #HeelAlphenBeweegt: TeHaDo

Verenigingen hebben in deze tijden te maken met veel uitdagingen en zoeken naar manieren om toekomstbestendig te blijven. Om de verenigingen extra te steunen zet Alphen Beweegt regelmatig een willekeurige vereniging in het zonnetje. Deze keer: TeHaDo.

Politiek vandaag 13:09

Woningen bij Bospark pilot voor woonzorgcomplex

De gemeente Alphen aan den Rijn wil voor senioren een woonomgeving scheppen waardoor zij veilig langdurig zelfstandig kunnen wonen. In zo’n woonzorgcomplex zijn voorzieningen voor zorg, welzijn, ontmoeting en ondersteuning aanwezig. Hiervoor wordt locatie Bospark als pilot ingericht.

Calamiteiten vandaag 12:24

Nieuwe balkonplaat uit hijskraan bij Lauwers gevallen

Momenteel zijn de werkzaamheden voor het renoveren van 56 woningen aan de Lauwers druk aan de gang. Maar tijdens deze werkzaamheden ging het aanbrengen van een nieuw balkon niet helemaal goed. Vlak voor plaatsing is namelijk een nieuwe balkonplaat uit de hijskraan gevallen. “Er is niemand gewond en de materiële schade is beperkt”, aldus Woonforte.

Gemeente vandaag 12:11

Parkeren van aanhangwagen, caravan, camper of trailer

De zomervakantie komt er bijna aan. Ben je van plan om weg te gaan met een aanhangwagen, caravan, camper of trailer? Let er dan op dat je dit voertuig in de gemeente Alphen aan den Rijn maximaal drie aaneengesloten dagen op de openbare weg of een parkeerplaats mag laten staan binnen de bebouwde kom.