Alphens

Derde zege op rij voor Alphense Boys 1

Een hoofdrol voor Alphense Boys-spits Ilias Latif in de wedstrijd tegen RKAVV. In de tweede helft boog hij een 0-1 achterstand hoogstpersoonlijk om in een 2-1 overwinning. Eerst krulde hij een vrije trap vanaf ruim twintig meter loepzuiver in de kruising, even later legde Sami Haouman met een prachtige actie de bal panklaar voor Latif’s tiende competitiegoal.

Voor de derde keer op rij rolde het dubbeltje de goede kant op voor Alphense Boys. De vorige twee wedstrijden tegen TOGB en Velsen werden in de slotminuten gewonnen. Tegen RKAVV leek de overwinning halverwege de tweede helft ver weg. De ploegen gingen gelijk op, maar in het grootste deel van de wedstrijd waren de bezoekers net wat vaker voor het Boys-doel te vinden dan andersom. Daar vielen ook de meeste kansen/mogelijkheden te noteren, maar de roodwitten kregen misschien wel de beste. Zowel in de openingsfase als meteen na rust.

Dit maakte van Alphense Boys - RKAVV een onderhoudende pot voetbal. Jammer dat daar slechts – naast de wisselspelers en staf – enkele vrijwilligers/functionarissen van getuige mochten zijn. In de eerste helft was er weinig spektakel, maar was het voetbal het aanzien zeker waard. De goed leidende arbiter Dave de Vries zorgde voor de meeste opwinding, door eerst een RKAVV’er en even later een Boys-speler ‘geel’ te besparen. Het oproer daarover verdween gelukkig snel. In de 29e minuut bracht Remco Overdevest de 0-1 op het scorebord, nadat hij eerst de buitenspelval omzeilde en vervolgens Daniel Furtak. De beelden zullen uitwijzen of hij net wel of net niet offside stond.

Direct na de hervatting leek de gelijkmaker te vallen. Ceyhun Sabaoglu en Ilias Latif rommelden zich door het hart van de RKAVV-defensie, maar wonder boven wonder ging de bal niet over de doellijn. De bezoekers vielen daarna meer aan, maar de Boys-verdediging hield tamelijk eenvoudig stand. En aan het eind was er anders altijd Furtak, zoals toen hij inzet van Yani Bouras uit de bovenhoek haalde. Tuinenburg bracht in die fase een aantal jeugdspelers uit het o21-team van de Boys binnen de lijnen, onder wie Ruben Jansma, de debuterende zoon van erelid Kees Jansma.

Alphense Boys kwam er af en toe goed en snel uit, maar wilde het in de combinaties vaak te mooi doen. De gelijkmaker hing niet echt in de lucht, totdat Latif in de 70e minuut bij een vrije trap achter de bal ging staan. Zijn trap was weergaloos en RKAVV-doelman Mike ten Kroode, die op dat moment al meer dan 450 minuten de nul had weten te houden, volslagen kansloos. Zes minuten later was de stand helemaal omgedraaid. Sami Haouman nam binnen het strafschopgebied een hoge bal vanuit het achterveld op acrobatische wijze aan en legde die panklaar voor Latif. In de slotfase en de ruim bemeten extra tijd werd het bijna zelfs nog 3-1, maar de buit was toch al binnen.

Dankzij deze overwinning nestelde Alphense Boys zich op de derde plaats in de Hoofdklasse A, met een gelijk aantal verliespunten als nummer twee Be Quick, de tegenstander van volgende week (zaterdag).