Scala College / Benthe Dorsman

Derdeklassers Scala College halen bijna € 5.000 op voor Oekraïne

Afgelopen week vond op het Scala College ‘De nacht van de derde klassen’ plaats. Ieder jaar is het een traditie om met alle derdeklassers van de locatie Nieuwe Sloot en betrokken docenten een nacht op school door te brengen om geld op te halen voor het goede doel.

De afgelopen twee jaar heeft de nacht in verband met de coronapandemie helaas niet plaats kunnen vinden. Alle huidige derdeklassers waren dan ook erg blij, toen bekend werd dat het dit jaar wel weer kon. Een klein verschil: het was dit keer niet op de laatste dag voor de kerstvakantie, maar eind maart.

Dit jaar was het goede doel ‘Giro 555, samen in actie voor Oekraïne’. Leerlingen bedachten acties en gingen op zoek naar sponsoren. Nadat de leerlingen rond elf uur ‘s avonds het schoolgebouw binnenkwamen en de instructies waren gegeven, kon de nacht beginnen. In diverse lokalen konden de leerlingen zich vermaken met allerlei activiteiten. Zo konden ze spelletjes spelen, koken, weerwolven, dansen, zingen in het karaokecafé, diverse sporten doen in de gymzalen, levend stratego spelen en verstoppertje spelen in de school.

Tussendoor kwam de McDonalds langs met gesponsorde hamburgers, kipnuggets en vegaburgers. De Hoogvliet had gezorgd voor een soepje, fruit en krentenbollen. Aan het einde van de nacht kregen de inmiddels vermoeide leerlingen nog een ronde ochtendgymnastiek, wat meer leek op dansen op feestmuziek. Uiteindelijk was dit het einde van een geslaagde nacht en kregen de leerlingen te horen dat ze bijna € 5.000 hadden opgehaald voor Oekraïne.

nacht van 3vwo 2022 scala (2).jpg


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Evenement vandaag 09:42

Mis het niet: Scoor nu je tickets voor het ultieme Lekker Hollands feest!

Op zaterdag 22 juni is het tijd voor een fantastisch Hollands feest met topartiesten! Kom langs en geniet van een dag vol Nederlandse gezelligheid en muziek. Tickets zijn nu beschikbaar, maar wees er snel bij, want de pre-order tickets zijn al uitverkocht! Voor vroege vogels is er een speciale Hollandse deal voor slechts €19,95!

Sport gisteren 16:11

Opening buurtsportvereniging Kerk en Zanen

Op 3 juli vindt van 14:00 – 16:00 uur de opening van de buurtsportvereniging in Kerk en Zanen plaats. Een buurtsportvereniging is een plek waar inwoners elkaar kunnen ontmoeten en samen kunnen bewegen. De vereniging wordt georganiseerd door en met inwoners in de wijk.

Werken gisteren 12:59

Vacatureoverzicht week 24: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.