Archieffoto Josh Walet

Dertien nieuwe coronabesmettingen in Alphen

Vorige week zijn er in totaal 13 inwoners van de gemeente Alphen aan den Rijn positief getest op het coronavirus. Ook werd er een persoon opgenomen in het ziekenhuis. De overheid en GGD’en roepen wel op om je alleen te laten testen bij klachten die duiden op het coronavirus.

Het gaat voornamelijk om besmettingen die plaatsvinden in privésfeer, zo bevestigde GGD Hollands Midden. Dit houdt in dat mensen tijdens bijvoorbeeld BBQ's, feestjes en verjaardagen te dicht op elkaar zitten. Ook premier Rutte kaartte dit vorige week aan tijdens de persconferentie. Daarom werd ook dringend verzocht om bezoek thuis te beperken tot een maximum van 6 gasten.

De week ervoor was er een flinke stijging van coronabesmettingen te zien in Alphen. Toen verdrievoudigde het aantal coronabesmettingen van 6 naar 19. Er was toen ook sprake van een coronacluster in Alphen, zo meldde GGD Hollands Midden op dinsdag 18 augustus. Dit was het tweede coronacluster dat werd vastgesteld. Eerder was er bij de Technische Unie al een coronacluster vastgesteld. Volgens GGD Hollands Midden zijn de coronaclusters onder controle.

Laat je alleen testen bij klachten

Het aantal afgenomen coronatests steeg de afgelopen week in alle regio’s met zo’n 40 procent, waardoor de druk op de GGD’en en de laboratoria toeneemt. “Nu het aantal besmettingen helaas weer toeneemt, zien we ook het aantal testaanvragen stijgen. Dat is natuurlijk goed, want thuisblijven en testen bij klachten is, samen met het traceren van de contacten van besmette personen, cruciaal om het virus onder controle te houden. We zien dat het aantal testen nu zo snel groeit, dat de druk op de testketen snel oploopt”, aldus de Rijksoverheid. Om de beschikbare capaciteit optimaal te benutten, roepen het ministerie van VWS en de GGD’en iedereen nu op zich te houden aan het geldende testbeleid: laat je alleen testen bij klachten.

Actuele cijfers over het coronavirus zijn raadpleegbaar via het coronadashboard.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Actie vandaag 17:02

Grote showroomuitverkoop bij Dutch Dream Slaapcomfort in Alphen aan den Rijn!

Ben jij op zoek naar een nieuwe boxspring van hoogwaardige kwaliteit? Dan heeft Dutch Dream iets speciaals voor jou in petto! De winkel in Alphen aan den Rijn heeft nu een grote showroomuitverkoop, waarbij je kunt profiteren van uitzonderlijke kortingen op een breed scala aan slaapartikelen.

Markt / Braderie vandaag 15:51

Voorverkoop kinderrommelmarkt op Koningsdag al volgeboekt

Bijna overal is er op Koningsdag een vrijmarkt, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit jaar vindt de traditionele kinderrommelmarkt plaats in het Burgemeester Visserpark. Op zaterdag 6 april kregen mensen de kans om een plekje te bemachtigen; in de voorverkoop zijn alle plaatsen inmiddels verkocht.

Overige vandaag 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.

Advertorial Verkeer en vervoer vandaag 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.