Advertorial Cultuur

Deuren van Bibliotheek Rijn en Venen weer open

Hoera! De Bibliotheken zijn vanaf 20 mei weer open. Na al die maanden is het eindelijk weer mogelijk te snuffelen in de overvolle kasten.

De vestigingen Alphen en Boskoop zijn vanaf nu te bezoeken mét een tijdslotreservering vooraf. De overige vestigingen volgen vanaf 26 mei. Het afhaalloket blijft ook bestaan. Voor alleen het ophalen van online gereserveerde boeken en het inleveren van materialen is een tijdslot reserveren niet nodig. 

Met de opening in fase 2 geldt nog wel een aantal richtlijnen waaronder het reserveren van een tijdslot. Dat kan gelukkig heel eenvoudig via www.bibliotheekrijnenvenen.nl. De tijdvakken zijn lekker ruim. De bezoeker kan daardoor binnen het tijdvak zelf kiezen op welk moment hij naar de Bibliotheek komt. Omdat er een beperkt aantal mensen tegelijk in het gebouw aanwezig mag zijn, werkt de Bibliotheek met mandjes. Zijn ze op, dan moet de bezoeker even wachten voor hij naar binnen mag. Je kunt materialen inleveren, lenen en vragen stellen. Ook printen, scannen en kopiëren is weer mogelijk. Activiteiten blijven voorlopig alleen online plaatsvinden.

Op de website van Bibliotheek Rijn en Venen staat precies wanneer welke vestiging open is en hoe het reserveren van een tijdslot in zijn werk gaat. Voor vragen kun je contact opnemen met tel. 0172-475771.

Ode aan de Bieb. Landelijk krijgt de opening van de Bibliotheek aandacht met de campagne #mijnbibliotheek. In een video brengen bekende en minder bekende bibliotheekbezoekers een ode aan de bieb. Met onder andere Geraldine Kemper, Harm Edens en Tijl Beckand! “Wat heb jij het meest gemist of waar kijk je naar uit nu de bibliotheken weer open zijn? Deel het op sociale media met de hashtag #mijnbibliotheek en tag @bibliotheekrijnenvenen!”


Meer nieuws

Overige vandaag 17:57

Erfgoedfonds verleent subsidie voor herstel Gebouw Nabij

Onlangs is voor het Gebouw Nabij aan het Lauraplein 2 door de gemeente Alphen aan den Rijn een subsidie toegekend uit de pot van het Erfgoedfonds. De stad en de omgeving heeft er belang bij het aanzien van het gebouw in oude glorie te herstellen en te behouden voor het nageslacht, zo luidde het argument. 

Advertorial Overige vandaag 16:35

Vrijwilligersmarkt op 26 oktober in het gemeentehuis

Op dinsdagavond 26 oktober organiseert Tom in de buurt samen met het nieuwe Vrijwilligerspunt een Vrijwilligersmarkt in het gemeentehuis Alphen aan den Rijn. Organisaties brengen hier hun vrijwilligersvacatures onder de aandacht. Inwoners worden uitgenodigd om mogelijkheden te verkennen en vrijwilliger te worden. Komen dus! 

Dronefotografie vandaag 15:18

Alphen vanuit de lucht: een oase van groen in het Prinses IreneBos

Vanuit de lucht ziet alles er net even anders uit. Daarom neemt de Alphense fotograaf Josh Walet ons elke zaterdag mee op reis door Alphen met zijn drone. Zo beleef je Alphen in vogelvlucht. Dit keer het Prinses IreneBos, een natuurgebied van maar liefst 24 hectare groot.

Alphens Restaurantweek 2021 vandaag 12:53

De beste Argentijnse gerechten eet je bij El Caballo

Van donderdag 28 oktober t/m zondag 7 november organiseren wij de najaarseditie van de Alphens Restaurantweek. Elf dagen lang serveren restaurants de lekkerste meergangen menu’s. Bij El Caballo geniet je van de lekkerste authentieke Argentijnse gerechten.

Politiek vandaag 11:46

Voortaan ook kiezen voor ja/ja sticker

De brievenbussen kunnen, als het aan de Alphense gemeenteraad ligt, voortaan worden voorzien van een ja/ja sticker. Daarmee geeft de bewoner aan graag al het drukwerk te ontvangen.