Alphens.nl

Deze debatten kun je volgen in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen

De gemeenteraadsverkiezingen staan bijna voor de deur. In aanloop daar naartoe worden diverse debatten georganiseerd in de gemeente Alphen aan den Rijn.

Maandag 21 februari vond het eerste debat plaats, georganiseerd door het Overleg Samenwerkende Ouderorganisaties (OSO). Debatleider was de Zwammerdamse organisatieadviseur Jaap Peters. Lijsttrekkers kregen de ruimte om de belangrijkste voornemens uit hun partijprogramma’s kenbaar te maken en nadrukkelijk in te gaan op thema’s die belangrijk zijn voor senioren, zoals zorg, welzijn en wonen. Ook werd ingegaan op duurzaamheid, inclusieve samenleving, digitalisering en eenzaamheid. Het debat is hier terug te kijken.

Sportdebat

Stichting Alphen Vitaal organiseert op donderdag 24 februari 2022 vanaf 20:00 uur een lokaal sportdebat in de Limeshal in Alphen aan den Rijn. Het debat zal worden gevoerd tussen de lokale politieke partijen die aan de GR2022 mee doen. Tijdens het sportdebat komen onderwerpen op het gebied van sport en vitaliteit aan bod. De thema’s van het debat hebben tot doel om inzicht te krijgen in de sportieve standpunten van politieke partijen in Alphen aan den Rijn.

Aanwezig: Nieuw Elan, VVD, CDA, GroenLinks, D66, ChristenUnie.

Lijsttrekkersdebat

In samenwerking met de gemeente Alphen aan den Rijn organiseert Studio Alphen op 7 maart vanaf 20:00 uur een televisiedebat. De lijsttrekkers gaan in Theater Castellum met elkaar in debat. Alphenaren kunnen het debat volgen op televisie, radio en de website van Studio Alphen.

Kunst- en cultuurdebat

Op woensdag 9 maart 2022 organiseert cultuurplatform KHABBAZ het Alphense Kunst- en Cultuurdebat in Theater Castellum van 19:30 – 21:00 uur. Aan de hand van enkele prikkelende stellingen en praktijkvoorbeelden zal gespreksleider Andrea van der Pol (bekend als presentator kunstprogramma OPIUM, diverse debatten en tv optredens) de politieke woordvoerders polsen over hun ambitie en visie voor het Alphense kunst- en cultuurbeleid.

Aanwezig: Nieuw Elan, VVD, CDA, GroenLinks, D66, PVDA en SP.

Verkiezingsdebat Rijnwoude

Woningcorporatie Habeko Wonen organiseert in samenwerking met de dorpsoverleggen van Benthuizen, Hazerswoude-Dorp, Hazerswoude-Rijndijk, Groenendijk en Koudekerk aan den Rijn een verkiezingsdebat op donderdag 10 maart vanaf 20:00 uur. Het debat vindt plaats in de aula van het Groene Hart Rijnwoude in Hazerswoude-Dorp.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Werkzaamheden Raadhuisstraat gisteren 15:20

Werkzaamheden in de Raadhuisstraat in volle gang

Deze week zijn de werkzaamheden aan het riool in de Raadhuisstraat voortgezet, met een korte onderbreking in het vooruitzicht. Vanwege 2e Pinksterdag zullen ze de werkzaamheden op dinsdag 21 mei hervatten. De gemeente heeft gezorgd voor zoveel mogelijk begaanbaarheid van de straat en benadrukt: "Daar waar het onveilig is, zetten wij bouwhekken."

Calamiteiten gisteren 15:01

Flinke botsing op kruising Prins Bernhardlaan

Op zaterdagmiddag vond er een aanrijding plaats op de kruising van de Prins Bernhardlaan en de Willem de Zwijgerlaan, waarbij beide voertuigen aanzienlijke schade opliepen.

Werken gisteren 12:45

Vacatureoverzicht week 20: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.

Muziek/Concert gisteren 10:59

BTW-tarief op concert- en festivaltickets stijgt hoogstwaarschijnlijk in 2026

Na maanden van onderhandelen presenteren de PVV, VVD, NSC en BBB hun 'hoofdlijnenakkoord', dat de basis moet vormen voor het nieuwe kabinet. Liefhebbers van live muziek en cultuur komen er bekaaid vanaf, want de formerende partijen zijn van plan om concert- en festivaltickets te belasten met het hoge btw-tarief van 21%. Op dit moment geldt hiervoor nog het lage tarief van 9%.

Advertorial Evenement gisteren 09:37

Help mee als vrijwilliger tijdens de Obstacle Run!

Vind je het leuk om anderen te helpen en tegelijkertijd een superleuke dag te beleven? Meld je dan aan als vrijwilliger voor de Obstacle Run Alphen op zaterdag 1 en/of zondag 2 juni 2024, en zorg er samen met de andere vrijwilligers voor dat de deelnemers de dag van hun leven meemaken!

Blog Opinie 17 mei 2024 19:46

MINERVA Haal die doppen van de koppen

Dit jaar wordt een feestje in de gemeente Alphen aan den Rijn omdat de gemeente zoals deze nu is tien jaar bestaat. Maar niet iedereen denkt er zo over. Er zijn nog altijd Calimero’s die vinden dat ‘ze’ geannexeerd zijn en er zijn altijd klagers waarbij het niet goed is of niet deugt.