Pexels

Deze huurverhoging en -verlaging voert Woonforte door vanaf 1 juli

Vanaf 1 juli zal voor huurders bij Woonforte de huur veranderen. Zo zullen sommigen meer betalen, maar zijn er ook huurders die vanaf de zomer minder gaan betalen. Maar hoeveel gaan de prijzen eigenlijk omhoog of omlaag?

Jaarlijks wordt door Woonforte de huur veranderd in juli. Het bedrag of het percentage waarmee de huur wijzigt is niet voor iedereen gelijk. De sociale huurprijzen worden verhoogd met 3,1% of 2,8%. Huurders van een vrije sectorwoning krijgen een huurverhoging van 4,1%. Huurders bij Woonforte krijgen deze week meer informatie die voor hun woning van toepassing is.

Huurverlaging

Huurders met een inkomen onder of op 120% van het sociaal minimum met een kale huurprijs van € 575,03 krijgen per 1 juli een huurverlaging. Hiervoor heeft de belastingdienst echter enkele eisen:

  • Je woont op 1 maart in de huurwoning
  • De kale huur is per 1 juli 2023 hoger dan 575,03 per maand.
  • Het inkomen van een alleenstaande is lager dan € 23.250 per jaar (of € 24.600 als u AOW krijgt) OF Voor twee of meer personen is het inkomen lager dan € 30.270 per jaar (of € 32.730 als u AOW krijgt). Het inkomen van inwonende kinderen onder de 27 jaar telt niet mee.

Huurders die aan deze voorwaarden voldoen zullen begin mei een brief ontvangen met meer informatie over de huurverlaging.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Winactie Sport vandaag 16:24

Win je aankoopbedrag terug bij Running & Walkingcenter!

Het voorjaar komt er langzaam aan en iedereen wil onderhand weer eens lekker buiten wandelen of hardlopen. Als extra stimulans heeft Running & Walkingcenter een mooie actie! Je kunt namelijk jouw aankoopbedrag terugwinnen!

Politie en handhaving vandaag 15:17

Jongen mishandeld op de Willemstraat

Gisteren, rond 15:30 uur, kreeg de politie Alphen aan den Rijn een melding van een mishandeling op de Willemstraat. Een jongen wilde daar gaan voetballen met zijn jongere broertje, toen een groep van tien jongens ook interesse toonde om mee te doen. Helaas namen zij echter de bal af en renden ermee weg. Toen de jongen zijn bal terug wilde halen, werd hij door vijf van deze jongens in elkaar geslagen.

Politie en handhaving vandaag 14:20

Politie onderzoekt inbraak op de Watermunt in Alphen aan den Rijn

Op vrijdag 19 april, omstreeks 20:15 uur, ontving de Politie Alphen aan den Rijn een melding van een inbraak op de Watermunt. De inbraak moet hebben plaatsgevonden tussen 15:00 uur en 20:15 uur. Bij aankomst bleek het hele huis overhoop te zijn gehaald, wat het op dat moment nog moeilijk maakte om precies vast te stellen wat er allemaal was weggenomen.

Overige vandaag 13:55

Teken zijn weer actief: verhoogd risico op tekenbeten

Met het stijgen van de temperatuur en de komst van het voorjaar, trekken mensen er weer op uit. Echter, deze tijd van het jaar brengt ook een verhoogd risico op tekenbeten met zich mee. Dit blijkt uit een alarmerende stijging van het aantal tekenbeetmeldingen op Tekenradar.nl.

Advertorial Kinderen vandaag 12:36

Kinderfilms met ontbijtbuffet in meivakantie

Parkvilla heeft drie mooie films op het programma voor verschillende leeftijden. Dieren staan centraal deze vakantie en een aantal zijn gebaseerd op populaire kinderboeken.