Alphens EV

Deze speeltuinen in Alphen worden opnieuw ingericht

Vorig jaar konden Alphenaren nieuwe ontwerpen indienen bij de gemeente voor speeltuinen op diverse locaties in Alphen. Nu zijn de winnende ontwerpen uitgewerkt tot echte plannen. Benieuwd om welke speeltuinen het gaat en hoe de ontwerpen eruit zien? Lees dan snel verder.

Argostraat: speeltuin 'Argo's Wonderland'

Tijdens de ontwerpronde van de Speeltuinbouwer zijn er zes ontwerpen ingestuurd. Het ontwerp ‘Argo's Wonderland’ van Patrick is uitgeroepen tot het winnende ontwerp. De ideeën van Patrick zijn verwerkt in een echt plan.

De vogelnestschommel is nog goed en kan blijven staan. Naast de schommel komt er een uitdagend combinatietoestel bij met diverse klim- en klauteruitdagingen, zoals een klimnet, klimschot, brandweerpaal en klimladder. Via de glijbaan kom je weer van het speeltoestel af.

Ook komt er een duikelrek, draaitoestel, grote veerwip en tafeltennistafel bij. Dit alles komt te staan op kleurrijke ondergrond van kunstgras of gekleurde tegels. Daarnaast zal één van de twee picknicktafels worden verplaatst. Rondom de speelplek worden tegels weggehaald en gras aangelegd. Ook worden hier vier nieuwe bomen geplant.

Tekst loopt door onder de afbeelding

argostraat speeltuin ontwerp.PNG

Jeltje de Bosch Kemperstraat: speeltuin 'De Jelt'

Tijdens de ontwerpronde van de Speeltuinbouwer zijn er zestien ontwerpen ingestuurd. Het ontwerp ‘De Jelt' van Jaylen is uitgeroepen tot het winnende ontwerp. De ideeën van Jaylen zijn verwerkt in een echt plan.

In de nieuwe inrichting wordt de speelplek meer verspreid over de speelplek. Alle speeltoestellen worden vervangen behalve de doelen, die blijven staan. Er komt een groot combinatietoestel met vier torens. Het toestel is via verschillende manieren beklimbaar, wat zorgt voor heel veel uitdaging en plezier.

Verder komt er op hetzelfde kunstgrasvlak een motorfietswip. Langs dit vlak wordt een rijbaan gemaakt die eindigt in het ronde vak. Hier staat een speelauto. Langs dit pad vind je ook een ronde trampoline en bokspringpalen. Om de speelplek af te maken komt er ook nog een dubbele schommel. De banken worden verplaatst.

Tekst loopt door onder de afbeelding

jeltje de bosch kemperstraat speeltuin ontwerp.PNG

Lemelerberg: 'Natuurspeeltuin Lemelerberg'

Tijdens de ontwerpronde van de Speeltuinbouwer zijn er zes ontwerpen ingestuurd. Het ontwerp ‘Natuurspeeltuin Lemelerberg!' van Kai is uitgeroepen tot het winnende ontwerp. De ideeën van Kai zijn verwerkt in een echt plan.

De speelplek krijgt een groene uitstraling, het asfaltveld wordt verwijderd en omgevormd tot grasveld. Centraal op de speelplek staat een groot combinatietoestel waar genoeg uitdaging is voor iedereen. Verder staat er om dit grote speeltoestel een wip, schommel en veerelement. Daarnaast kun je balanceren over de uitdagende balanceerroute.

Van de stoeptegels uit de huidige speelplek maken we een amfitheater, hier kun je even uitrusten, chillen of een toneelstuk opvoeren. Bij het grote combinatietoestel worden drie meerstammige bomen geplant, deze zorgen voor schaduw tijdens warme dagen, ook kun je hier lekker verstoppertje spelen.

Tekst loopt door onder de afbeelding

lemelerberg speeltuin ontwerp.PNG

Marketentster: speeltuin 'Het regenboogplein'

Tijdens de ontwerpronde van de Speeltuinbouwer zijn er zeven ontwerpen ingestuurd. Het ontwerp ‘Het regenboogplein' van Mila en Xavi is uitgeroepen tot het winnende ontwerp. De ideeën van Mila en Xavi zijn verwerkt in een echt plan.

Ouders hebben gelegenheid om vanaf een centrale plek een oogje op hun kind te houden. De haag wordt aan de lange zijde versmald en verkort waardoor meer speelruimte ontstaat. De toestellen van natuurlijk hout zorgen voor een neutraal uitzicht voor de bewoners maar de ondergrond krijgt verschillende kleuren kunstgras om de speelplek een vrolijk geheel te maken.

Naast de toestellen op het kunstgras is er op de tegels is een route gevormd van het hinkelpad naar betonnen poefs met hiertussen een evenwichtselement. De geel gebladerde boom ´Cornus Mas´ zorgt voor schaduw en verkoeling in de zomerperiode.

Tekst loopt door onder de afbeelding 

marketentster speeltuin ontwerp.png

Marsdiep: speeltuin 'Have fun'

Tijdens de ontwerpronde van de Speeltuinbouwer zijn er vier ontwerpen ingestuurd. Het ontwerp ‘Have fun' van Danique is uitgeroepen tot het winnende ontwerp. De ideeën van Danique zijn verwerkt in een echt plan.

Een deel van de speeltuin is geïntegreerd in het grasveld en onder het combinatietoestel bevindt zich kunstgras in verband met een veilige valdempende ondergrond voor het (hogere) toestel. Er is een klinkerpad gemaakt voor het doorgaande ‘verkeer’. Nu is het veiliger geworden om dwars door de speeltuin heen te lopen. De speeltuin heeft lekker veel verschillende toestellen, dus voor ieder kind wat wils, zoals Danique het omschrijft.

Tekst loopt door onder de afbeelding 

marsdiep speeltuin ontwerp.PNG

Warande: speeltuin 'Warandeklein'

Tijdens de ontwerpronde van de Speeltuinbouwer zijn er dertien ontwerpen ingestuurd. Het ontwerp ‘Warandeklein' van Mika is uitgeroepen tot het winnende ontwerp. De ideeën van Mika zijn verwerkt in een echt plan.

Om meer speelruimte te creëren, is de poort verplaatst naar de hoek. Op de nieuwe speelplek komt een combinatie klim-duikeltoestel en een trampoline. De kleurrijke routes van kunstgras verhoogt de speelwaarde. Zo kun je op de gele vlakken springspellen doen in combinatie met de trampoline. Klim, klauter en jump!

Tekst loopt door onder de afbeelding 

warande speeltuin ontwerp.png

Speeltuin Braziliëstraat

Bij het ontwerp voor de speeltuin in de Braziliëstraat ging het proces iets anders. Hiervoor werden twee ontwerpopties uitgewerkt en aan bewoners voorgelegd. Optie 1 kreeg 66,67 procent van de stemmen, optie 2 kreeg 33,33% van de stemmen. De eerste optie heeft dus de meeste stemmen gekregen en is door de gemeente uitgewerkt tot een definitief ontwerp. De speeltoestellen zullen half mei geplaatst worden.

De nieuwe speeltuin is een speelplek geworden bestaande uit een combinatietoestel met verschillende klimopgangen. Er komt een klimnet en klimgrepen. Daarnaast is het straks mogelijk om te slingeren tussen de platformen en te glijden van de glijbaan of van de glijstang. Een tweepersoons wip maakt ook deel uit van het plan. Het kunstgras krijgt kleurrijke cirkels en een hinkelpad. Het bestaande veerelement en de bankjes blijven behouden.

speeltuin braziliestraat indeling.PNG


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Actie gisteren 17:02

Grote showroomuitverkoop bij Dutch Dream Slaapcomfort in Alphen aan den Rijn!

Ben jij op zoek naar een nieuwe boxspring van hoogwaardige kwaliteit? Dan heeft Dutch Dream iets speciaals voor jou in petto! De winkel in Alphen aan den Rijn heeft nu een grote showroomuitverkoop, waarbij je kunt profiteren van uitzonderlijke kortingen op een breed scala aan slaapartikelen.

Markt / Braderie gisteren 15:51

Voorverkoop kinderrommelmarkt op Koningsdag al volgeboekt

Bijna overal is er op Koningsdag een vrijmarkt, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit jaar vindt de traditionele kinderrommelmarkt plaats in het Burgemeester Visserpark. Op zaterdag 6 april kregen mensen de kans om een plekje te bemachtigen; in de voorverkoop zijn alle plaatsen inmiddels verkocht.

Overige gisteren 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.

Advertorial Verkeer en vervoer gisteren 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.