Focus Features
Advertorial Overige

Deze week te zien in Bioscoop Castellum

Koningsdag is achter de rug, maar gelukkig komt de 'Koning van de Wals' nog naar Bioscoop Castellum deze zomer! 

Op zaterdag 26 en zondag 27 augustus is het namelijk weer feest met André Rieu's Maastricht Concert: Love Is All Around. Een kaartje voor dit hartverwarmende bioscoopconcert is inclusief een heerlijke punt Limburgse vlaai, wat het ook een perfecte cadeautip maakt voor Moederdag!

Nieuw deze week

Voorpremières  Book Club: The Next Chapter

Vier vriendinnen van de boekenclub gaan voor het eerst van hun leven op een echte meidentrip. Als de boel ontspoort en er geheimen boven water komen, verandert de ontspannen vakantie in een avontuur kriskras door Italië. Met Diane Keaton, Jane Fonda, Candice Bergen en Mary Steenburgen. Meer informatie/trailer en tickets. 

Tekst loopt door onder de afbeelding.

Castellum

Snijdende onmacht in waargebeurd drama

Till vertelt het indrukwekkende verhaal van Mamie Till Mobley, die streed voor gerechtigheid na de brute lynchpartij van haar 14-jarige zoon in 1955. De film laat de kracht van een moeder zien die een beweging tegen racisme in gang zette en is een historisch drama dat (helaas) nog altijd actueel is. Meer informatie/trailer en tickets. 

Tekst loopt door onder de afbeelding.

Afbeelding1.png

Bijzonder oorlogsverhaal over de strijd tussen eer en geweten

In Grenzenloos Verraad volgen we de Duits-Nederlandse officier Ludwig Mengelberg, die steeds grotere moeite krijgt met de verschrikkingen van de oorlog. Hij wordt vanuit het oostfront overgeplaatst naar Nederland en neemt het drastische besluit te helpen bij het verbergen van onderduikers. Ook in de CinePlus op woensdag 10 en 24 mei! Meer informatie/trailer en tickets.

Bekijk hier het complete filmaanbod van Bioscoop Castellum.


Meer nieuws

Advertorial Milieu en duurzaamheid gisteren 16:59

Ondernemers, doe mee aan onderzoek naar duurzaam ondernemen!

Verschillende partijen, waaronder EDBA, VOA, Greenport Boskoop, mboRijnland, Omgevingsdienst Midden Holland (ODMH) en de Gemeente Alphen aan den Rijn, hebben de handen ineengeslagen voor een gezamenlijk onderzoek onder ondernemers in onze gemeente. Dit onderzoek heeft tot doel de uitdagingen en behoeften van ondernemers op het gebied van duurzaam en circulair ondernemen in kaart te brengen.

Politiek gisteren 14:46

Alphense politiek tevreden over nieuw dierenbeleid

De aanvulling op het Alphense dierenbeleid is een voorbeeld voor andere gemeenten. Dat vindt wethouder Gert-Jan Schotanus over de uitwerking van een initiatiefvoorstel over dierenwelzijn van de Alphense gemeenteraad. De Alphense politiek is het hiermee eens en zal de Aanvulling Kader Dierenwelzijn in haar komende gemeenteraadsvergadering goedkeuren.

Politiek gisteren 12:04

Regels Jeugdzorg, Wmo en Participatie worden aangepast

Door verschillende oorzaken moeten de Verordening Sociaal Domein en de bijbehorende Nadere Regels worden aangepast. Het gaat daarbij vooral om wijzigingen door wettelijke regels. Ook zijn er aanpassingen nodig omdat de wet Breed Offensief inmiddels is ingegaan.

Werken gisteren 09:48

Vacatureoverzicht week 15: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.

Blog Opinie 12 apr. 2024 19:59

MINERVA Bloedbad

Gemeente Alphen aan den Rijn gaat 25 miljoen euro bezuinigen. En dat niet een keer, maar vanaf nu elk jaar. Dat is nogal wat. Het betekent dat er veel gaat sneuvelen van wat wij nu normaal vinden. Of, het betekent dat de gemeentelijke belastingen aanzienlijk zullen stijgen.

Advertorial Overige 12 apr. 2024 17:01

Problemen in de zoektocht naar nieuwe medewerkers? Let's Recruit! helpt je uit de brand!

Een groeiend bedrijf is natuurlijk goed, maar het brengt ook uitdagingen met zich mee. Het vinden van het juiste talent wordt soms zo lastig dat bedrijven orders moeten laten lopen of bestaande collega’s onbedoeld zwaar belasten. Let’s Recruit! ontzorgt daarom bij technische MKB-bedrijven het gehele recruitmentproces. Maar wat doen ze nou precies tijdens dat proces?