Josh Walet

Deze winkels komen, gaan en verhuizen in het Alphense stadshart

De afgelopen periode zijn de nodige winkels en horecagelegenheden geopend of gesloten in het centrum van Alphen aan den Rijn. Ook de komende maanden staat er nog genoeg te gebeuren. Zo keert Simon Lévelt terug, gaat kledingwinkel WE verhuizen en krijgt het Kijkshopgebouw een nieuwe bestemming.

Er zijn de nodige ontwikkelingen gaande in het Alphense stadshart. Onlangs heropende Proto na een jaar verbouwen de deuren weer, verhuisde boekhandel Haasbeek naar de Sint Jorisstraat, opende Agorá 40 de deuren in de Julianastraat en werd bekend dat SD Creation zich zal gaan vestigen in het voormalige pand van Men At Work in de Sint Jorisstraat. JansenDeJong kondigde onlangs ook de komst van SoLow en Intertoys aan op de eerste verdieping van het voormalige MediaMarkt pand. Die winkels zullen daar medio 2022 openen. Daarentegen ging horecazaak ENJOY failliet en sloot Simon Lévelt de deuren. Maar er staat nog veel meer te gebeuren in het Alphense stadshart.

Hoge Zijde

Hoewel franchiseondernemers Edwin en Nanette de Leeuw afgelopen april de deuren van hun Simon Lévelt winkel sloten, keert de koffie- en theewinkel binnenkort weer terug in het Alphense straatbeeld. De speciaalzaak zal zich wel vestigen op een nieuwe locatie, namelijk naast health food-restaurant Eazie op Pieter Doelmanstraat 2. En de winkel gaat sneller open dan je wellicht denkt. Op de website meldt Simon Lévelt namelijk dat ze de deuren al op 23 oktober zullen openen.

Daarnaast vind je het oude Kijkshopgebouw dat al jaren leeg staat. Een doorn in het oog, vinden veel Alphenaren. Nu lijkt eindelijk het moment daar dat het pand een nieuwe bestemming krijgt. Boven in het gebouw komen namelijk huurwoningen, maar voordat dit gereed is gaan er zo’n twee jaar overheen. De begane grond van het Kijkshopgebouw zal ingevuld worden door een horecazaak. Hetzelfde geldt voor het gedeelte van voormalig Japanse restaurant Kyoto wat nu leeg staat. Welke horecazaken zich hier zullen vestigen is nog niet bekendgemaakt.

Tegenover het Kijkshopgebouw bevindt zich al jaren Grandcafé De Zaak. Deze horecagelegenheid gaat niet verhuizen, maar wel uitbreiden. Eigenaar Robert Grootenhuijs heeft namelijk enige tijd geleden het naastgelegen pand erbij gehuurd om zijn zaak uit te breiden met een loungebar en een feestzaal. Er is straks ruimte voor een terras met 350 stoelen. In het verleden heeft hier Dolce Vita gezeten, maar de afgelopen drie jaar was er sprake van leegstand. De verbouwing hiervan zal dit jaar nog klaar zijn.

Aarhof en Van Mandersloostraat

Met het oog op de grote verbouwing van winkelcentrum De Aarhof die in de komende jaren plaats zal gaan vinden, gaat er ook aan de kant van de Lage Zijde het een en ander veranderen. Het is namelijk de bedoeling dat De Aarhof een winkelcentrum voor dagelijkse boodschappen wordt. Er komt bijvoorbeeld een versstraat waar ruimte is voor een kaaswinkel, groenteboer, viswinkel en een slager. Ook is er ruimte voor een supermarkt. De Albert Heijn is onlangs uitgebreid en gemoderniseerd, maar er komt in de toekomst nog een tweede supermarkt bij. Om welke supermarkt het gaat is nog niet bekend.

Om plaats te maken voor winkels die zich richten op dagelijkse boodschappen, ligt het voor de hand dat andere winkels gaan verhuizen. Voor de grote brand bij Proto, waren Miss Etam en Vero Moda naast Proto in de Van Mandersloostraat gevestigd. Deze kledingzaken zullen worden samengevoegd tot één winkel. Kledingwinkel WE zal namelijk vanuit De Aarhof naar de Van Mandersloostraat verhuizen. Het duurt echter nog wel even voordat de nieuwe winkel klaar is. De werkzaamheden zijn momenteel in volle gang en de verwachting is dat WE de deuren in september 2022 kan openen met een nieuwe formule.

Het pand in de Van Mandersloostraat waar voorheen Sneakers zat, wordt ook verhuurd. Om welke winkel het precies gaat is nog onbekend, maar wat wel verklapt kan worden is dat de winkel die zich daar zal vestigen nieuw is voor Alphen. Even verderop, in het pand waar nu nog de outlet van SD Creation gevestigd is, komt jeanszaak Score. Ook het voormalige pand van Witteveen Mode wordt na een aantal jaar weer gevuld. Naar alle waarschijnlijkheid opent daar een nieuwe horecazaak die al bekend is bij publiek in de grote steden. Waar tot voor kort nog ENJOY zat, komt ook een nieuwe horecazaak voor in de plaats.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Winkelen gisteren 17:11

End of season sale bij Mountain Lifestyle - Hoge korting op nieuwste collecties

Scoor deze zondag alvast je nieuwe wintersportoutfit voor het nieuwe wintersportseizoen tijdens de end of season sale bij Mountain Lifestyle! De beurs vindt zondag 28 april tussen 12:00 en 17:00 uur plaats bij wintersportkledingwinkel Mountain Lifestyle te Alphen aan den Rijn. De kortingen lopen op tot 80% dus het is de ultieme mogelijkheid om te komen shoppen voor je gave wintersport outfit!

Politiek gisteren 15:53

Meer en betere busverbindingen via Qbuzz

Qbuzz neemt de busconcessie van Arriva over. Dit betekent dat er vanaf 2025 bussen van Qbuzz zullen rijden. De vervoerder heeft een nieuw vervoerplan voor 2025 gepresenteerd met aanzienlijke verbeteringen voor Alphen aan den Rijn en de regio. Het gaat daarbij vooral om beter en regelmatiger vervoer, ook ’s nachts en in het weekend.

Sport gisteren 14:38

Nieuwe Sloot tennisster Diede de Groot wint Oscar voor sport

Rolstoeltennisster Diede de Groot heeft de felbegeerde Oscar voor 'Sporter van het Jaar met een beperking' gewonnen. De Groot was al eerder was genomineerd, maar heeft nu eindelijk de erkenning gekregen voor haar prestaties door middel van een Oscar.

Advertorial Beauty en verzorging gisteren 13:19

Ontdek de persoonlijke aanpak van Complete Skincare!

Bij Complete Skincare begrijpen ze dat je huid voortdurend verandert en daarom geloven ze niet in standaardbehandelingen. “Onze aanpak is gebaseerd op je unieke huidconditie die bij elk bezoek kan verschillen”, vertelt Madeline, eigenaresse van Complete Skincare. Ben jij benieuwd naar de persoonlijke benadering? Lees verder om meer te ontdekken over de unieke behandelmethode van Complete Skincare.

Politie en handhaving gisteren 10:40

Jonge dieven betrapt bij Intersport in Alphen aan den Rijn

Op zaterdagmiddag 20 april werd een winkeldief op heterdaad betrapt bij Intersport in Alphen aan den Rijn. De politie werd rond 13:30 uur gealarmeerd nadat het winkelpersoneel knipgeluiden uit een pashokje had gehoord. Bij onderzoek bleek dat twee jongemannen diefstallabels van kleding aan het verwijderen waren.