Kewodak

Deze zomer weer honing van het dak

Op het dak van het Kenniscentrum van Kewodak in Alphen aan den Rijn wonen twee bijenvolken. De bijenkasten worden onderhouden door huisimker Peter Sterke.

Zoals je eerder hebt kunnen lezen, maken de bijenvolken van Kewodak het goed! Rondom het terrein is genoeg voedsel te vinden. De kolonie vermenigvuldigt zich en de raten zijn goed gevuld met honing en stuifmeel. Dat betekent dat Kewodak binnenkort weer potjes kan vullen met hun eigen overheerlijke honing. Deze geven ze regelmatig weg als relatiegeschenken.

Bijenkast op dak

“Wij houden bijen op ons dak om bij te dragen aan de biodiversiteit. Het gaat namelijk niet goed met bijen in Nederland. De wintersterfte ligt namelijk al jaar boven het Europees gemiddelde van 10 procent. Dat is zorgwekkend, want ongeveer dertig procent van ons voedsel is afhankelijk van de bestuiving door bijen”, aldus Kewodak.

Tegelijkertijd zijn de bijenkasten een uithangbord. “Het is één van de vele mogelijkheden die we aanbieden om je platte dak te verfraaien én bij te dragen aan een meer duurzame wereld. Zo passen bijenkasten bijvoorbeeld prima bij een groen (sedum)dak.”

honingbij kewodak.jpg


Meer nieuws

Advertorial Evenementen vandaag 17:06

Doe mee! Win twee tickets voor de Alphense Oktoberfeesten

Eén groot feest! Op 6 en 7 oktober vinden de Alphense Oktoberfeesten plaats. Heb jij nog geen kaartjes bemachtigd? Niet getreurd. Alphens.nl mag twee tickets weggeven voor de vrijdagavond van de Oktoberfeesten.

Film vandaag 16:14

Alphense Kylian de Pagter (17) te zien in bioscoopfilm

Kylian (17) uit Alphen aan den Rijn heeft al jong zijn passie gevonden: toneelspelen. Heel Nederland heeft hem al kunnen zien in de televisieserie De verschrikkelijke jaren tachtig. Vanaf 21 september is de Alphenaar ook te zien in de bioscoopfilm Toen we van de Duitsers verloren.

Blog Sport vandaag 15:23

Iedereen gaat weer voetballen

Ook de clubs in de lagere klassen beginnen komend weekeinde aan de competitie 2023 / 2024. Alphia ontvangt zaterdag SVC’08 en Alphen gaat in Sassenheim voetballen tegen Teylingen, een club die wel eens tot de titelfavorieten kan gaan behoren.