Kewodak

Deze zomer weer honing van het dak

Op het dak van het Kenniscentrum van Kewodak in Alphen aan den Rijn wonen twee bijenvolken. De bijenkasten worden onderhouden door huisimker Peter Sterke.

Zoals je eerder hebt kunnen lezen, maken de bijenvolken van Kewodak het goed! Rondom het terrein is genoeg voedsel te vinden. De kolonie vermenigvuldigt zich en de raten zijn goed gevuld met honing en stuifmeel. Dat betekent dat Kewodak binnenkort weer potjes kan vullen met hun eigen overheerlijke honing. Deze geven ze regelmatig weg als relatiegeschenken.

Bijenkast op dak

“Wij houden bijen op ons dak om bij te dragen aan de biodiversiteit. Het gaat namelijk niet goed met bijen in Nederland. De wintersterfte ligt namelijk al jaar boven het Europees gemiddelde van 10 procent. Dat is zorgwekkend, want ongeveer dertig procent van ons voedsel is afhankelijk van de bestuiving door bijen”, aldus Kewodak.

Tegelijkertijd zijn de bijenkasten een uithangbord. “Het is één van de vele mogelijkheden die we aanbieden om je platte dak te verfraaien én bij te dragen aan een meer duurzame wereld. Zo passen bijenkasten bijvoorbeeld prima bij een groen (sedum)dak.”

honingbij kewodak.jpg


Meer nieuws

Advertorial Voorstelling vandaag 09:34

Hans Klok speelt zijn nieuwe show als eerste in Alphen

Hans Klok heeft woensdagavond bij RTL 4 talkshow BEAU bekendgemaakt dat hij met zijn magische voorstelling Face the Future door Nederland gaat toeren. Vanaf 3 augustus reist de snelste illusionist ter wereld langs de grootste theaters en zal hij het publiek verbluffen met nog nooit eerder vertoonde illusies die voor het publiek onbegrijpelijk zijn, geïnspireerd op Artificial Intelligence en Virtual Reality. De allereerste shows zijn zaterdag 3 en zondag 4 augustus 2024 te zien in Castellum. Kaarten zijn vanaf nu te koop!

Advertorial Theater gisteren 16:57

Een laatste staande ovatie voor Van de Veerdonk!

Het is jammer maar waar. Mark van de Veerdonk, de virtuoze cabaretier uit Brabant, maakt zich klaar om zijn carrière in de schijnwerpers af te sluiten. Na bijna 40 jaar op de planken, waarin hij het publiek trakteerde op 17 briljante cabaretprogramma's, vindt hij het tijd voor een nieuwe uitdaging. "Herenkapper in Boekel, astronaut, filemelder op Schiermonnikoog. Ik zie wel," grapt hij.

Rechtszaak gisteren 15:40

Man krijgt werkstraf voor smokkelen hasj in Alphense gevangenis

Een 21-jarige man uit Schiedam is door de rechter in Den Haag veroordeeld tot een werkstraf van veertig uur voor het binnensmokkelen van hasj in de Penitentiaire Inrichting in Alphen aan den Rijn. De veroordeling volgde op een incident tijdens het bezoekuur, waarbij de man iets aan een gedetineerde overhandigde. Een oplettende bewaker merkte het verdachte gedrag op, wat leidde tot de ontdekking van het smokkelwaar.

Maatschappelijk gisteren 11:49

Praxis Alphen aan den Rijn schenkt hout voor Stadstuin De Schittering

Op 10 maart werd Stichting Help Anders aangenaam verrast door een gulle donatie van hout door Praxis Alphen aan den Rijn. Het ging om kromme delen die niet meer verkocht konden worden, maar die nu zijn omgetoverd tot een prachtige bank voor stadstuin De Schittering, gelegen in de Edelstenenbuurt.