Ingezonden

Diamantweek 2022: een week vol complimenten en verrassingen

15 augustus arriveren 28 kinderen uit Amsterdam en hun begeleiders van Combiwel in Alphen aan den Rijn voor een week vol verrassingen én complimenten. Het idee is om de kinderen van 11-15 jaar die het op één of meerdere gebieden minder makkelijk hebben een onvergetelijke week te geven in hun eigen land.

Linda Ruiter van Stichting Combiwel en eindverantwoordelijk voor de begeleiding van de jeugd vertelt: "Het idee achter de Diamantweek is om de kinderen te benaderen als de groeibriljanten die ze zijn. En ze de kans geven om zich ook écht zo te voelen: waardevol. We willen in figuurlijke zin hun innerlijke diamant opwrijven zodat de kinderen wat meer gaan glanzen. Op een blijvende manier die hen tot steun is als ze weer thuis zijn.

"Dit doen we door ze ervaringen aan te bieden die ze anders niet zouden meemaken en waarin ze kwaliteiten van zichzelf kunnen ontdekken. Dit jaar werken we – net als in 2017 – samen met Lionsclub Rhijnhart om de Diamantweek weer mogelijk te maken."

Carina Canoy van Lions Rhijnhart vult aan: "Vanuit het besef dat de belangrijkste voeding voor opgroeiende kinderen liefdevolle, persoonlijke aandacht is, willen wij de kinderen tijdens de Diamantweek meenemen in een avontuurlijke setting. Daarbij worden ze vorstelijk ontvangen en geven wij ze positieve en persoonlijke aandacht. Tijdens de week zal de groep met elkaar plezier beleven waarbij respect, begrip en samenwerking voor en met elkaar centraal zal staan en wellicht nieuwe talenten van de kinderen worden ontdekt."

De verborgen kwaliteiten en talenten van de kinderen worden benoemd. De begeleiders, dus ook de Lions die mee op pad gaan, schrijven de observaties op een briefje, het liefste in de vorm van een compliment. Carina Canoy: "In de loop van de week verzamelen de kinderen deze in hun ‘diamantentasje’. De kids worden gestimuleerd om óók elkaar complimenten te geven. Na een week vol ervaringen en ontmoetingen nemen zij de tasjes gevuld met complimenten en kwaliteiten mee naar huis. Het eerste compliment én een diamantje ontvangen zij overigens op maandag 15 augustus van de burgemeester en kinderburgemeester in het gemeentehuis."

Programma Diamantweek 15- 19 augustus 2022

Maandag 15 augustus is de aankomst in Archeon waar de kids de hele week logeren; daarna ontvangst door (kinder-)burgemeester van Alphen in gemeentehuis; bezoek aan het IVN en de Kinderboerderij; dinsdag een 'waterdag' in Nieuwkoop met fietsen, roeien en varen; woensdag naar het Klimpark en Midgetgolf; donderdag Archeon met alle daar mogelijke activiteiten; barbecue en bonte avond. Vrijdagochtend surfen bij Wet ’n Wild en daarna afronding van de week in Archeon en vertrek per bus naar Amsterdam.

Geschiedenis van de Diamantweek

De Diamantweek startte met de Lions Nieuwkoop in 2011. Daarna is de Diamantweek afwisselend georganiseerd door Lionsclubs Nieuwkoop, Woerden, Bodegraven en Alphen aan den Rijn. In 2017 organiseerde Lions Club Rhijnhart uit Alphen a/d Rijn voor de eerste keer de Diamantweek. In 2022 is de tiende editie van de Diamantweek (in 2020 was er geen kamp door corona)

Professionele begeleiding

Stichting Combiwel is de organisatie die eindverantwoordelijk is voor de Week. De jongerenwerkers van Combiwel zijn verantwoordelijk voor de begeleiding van de jeugd gedurende de dag, het programma in de avond en het toezicht in de nacht. Lionsclub Rhijnhart is verantwoordelijk voor het programma, de locatie en het eten. De Lions zorgen voor het afwisselende activiteitenprogramma, waarbij zij van het begin tot het eind de activiteit leiden. Daarnaast regelen de Lions een bus voor het vervoer van de kinderen en hun fietsen vanuit Amsterdam naar Alphen en vice versa.

Het jongerenwerk van Combiwel werkt al jaren met deze jeugd en hun gezinnen en zij dragen zorg voor de selectie van de deelnemers aan de vakantieweek. Combiwel is een maatschappelijke onderneming met een breed scala aan diensten voor inwoners van Amsterdam met uiteenlopende sociaaleconomische achtergronden. Vanuit talloze locaties worden mensen op wijkniveau ondersteund bij het bouwen en onderhouden van netwerken zodat zij actief aan de samenleving kunnen en willen deelnemen. Combiwel werkt hierbij samen met partners op het gebied van onderwijs, zorg, woningbouw en overheid.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Onderwijs gisteren 18:26

Leerlingen Groene Hart Topmavo organiseren AVEA-markt

Morgen organiseren de leerlingen van klas 3tl voor de tweede keer de AVEA-markt. Tijdens deze markt kunnen de bezoekers meer dan 35 marktkraampjes bezoeken en bijvoorbeeld smoothies, t-shirts, armbandjes, koeken en nog veel meer andere producten kopen. Ook kan men flessenvoetballen, pullbar hangen, nagels laten lakken en wordt er muziek gemaakt.  

Advertorial Horeca-arrangementen gisteren 17:40

Nieuw bij De Beren: 3-Gangen Puzzel Diner

Sinds kort kun je bij De Beren Alphen aan den Rijn niet alleen terecht voor een heerlijk 3-gangen diner, maar los je ook puzzels op om jouw eten vrij te spelen!

Kinderen gisteren 16:31

De King's Arena gelanceerd door Alphen Vitaal voor Koningsspelen

In aanloop naar de Koningsspelen heeft Alphen Vitaal een baanbrekend nieuw initiatief onthuld: De King's Arena. Dit online platform is speciaal ontworpen voor basisschoolkinderen in onze gemeente, met als doel hen op een speelse manier voor te bereiden op de Koningsspelen en meer te leren over sport, beweging en een gezonde levensstijl.

Politiek gisteren 15:15

BIZ-gebieden ontvangen jaarlijks financieel voorschot

Zowel in het centrumgebied van Alphen-Stad als van Boskoop hebben de ondernemers een Bedrijven InvesteringsZone (BIZ) opgericht. Elk bedrijf legt een bedrag in en vanuit de ontstane fondsen worden gezamenlijke activiteiten georganiseerd. De gemeente Alphen aan den Rijn int de bedragen en keert deze uit aan de BIZ-organisaties.

Werkzaamheden gisteren 12:08

Raadhuisstraat voor ruim een halfjaar afgesloten door werkzaamheden

Vanaf 29 april zal een deel van het centrum ruim een halfjaar lang worden afgesloten vanwege nodige werkzaamheden aan het rioleringsstelsel. Dit betekent echter dat gedurende deze periode de Raadhuisstraat alleen te voet bereikbaar zal zijn.