Ingezonden

Diamantweek 2022: een week vol complimenten en verrassingen

15 augustus arriveren 28 kinderen uit Amsterdam en hun begeleiders van Combiwel in Alphen aan den Rijn voor een week vol verrassingen én complimenten. Het idee is om de kinderen van 11-15 jaar die het op één of meerdere gebieden minder makkelijk hebben een onvergetelijke week te geven in hun eigen land.

Linda Ruiter van Stichting Combiwel en eindverantwoordelijk voor de begeleiding van de jeugd vertelt: "Het idee achter de Diamantweek is om de kinderen te benaderen als de groeibriljanten die ze zijn. En ze de kans geven om zich ook écht zo te voelen: waardevol. We willen in figuurlijke zin hun innerlijke diamant opwrijven zodat de kinderen wat meer gaan glanzen. Op een blijvende manier die hen tot steun is als ze weer thuis zijn.

"Dit doen we door ze ervaringen aan te bieden die ze anders niet zouden meemaken en waarin ze kwaliteiten van zichzelf kunnen ontdekken. Dit jaar werken we – net als in 2017 – samen met Lionsclub Rhijnhart om de Diamantweek weer mogelijk te maken."

Carina Canoy van Lions Rhijnhart vult aan: "Vanuit het besef dat de belangrijkste voeding voor opgroeiende kinderen liefdevolle, persoonlijke aandacht is, willen wij de kinderen tijdens de Diamantweek meenemen in een avontuurlijke setting. Daarbij worden ze vorstelijk ontvangen en geven wij ze positieve en persoonlijke aandacht. Tijdens de week zal de groep met elkaar plezier beleven waarbij respect, begrip en samenwerking voor en met elkaar centraal zal staan en wellicht nieuwe talenten van de kinderen worden ontdekt."

De verborgen kwaliteiten en talenten van de kinderen worden benoemd. De begeleiders, dus ook de Lions die mee op pad gaan, schrijven de observaties op een briefje, het liefste in de vorm van een compliment. Carina Canoy: "In de loop van de week verzamelen de kinderen deze in hun ‘diamantentasje’. De kids worden gestimuleerd om óók elkaar complimenten te geven. Na een week vol ervaringen en ontmoetingen nemen zij de tasjes gevuld met complimenten en kwaliteiten mee naar huis. Het eerste compliment én een diamantje ontvangen zij overigens op maandag 15 augustus van de burgemeester en kinderburgemeester in het gemeentehuis."

Programma Diamantweek 15- 19 augustus 2022

Maandag 15 augustus is de aankomst in Archeon waar de kids de hele week logeren; daarna ontvangst door (kinder-)burgemeester van Alphen in gemeentehuis; bezoek aan het IVN en de Kinderboerderij; dinsdag een 'waterdag' in Nieuwkoop met fietsen, roeien en varen; woensdag naar het Klimpark en Midgetgolf; donderdag Archeon met alle daar mogelijke activiteiten; barbecue en bonte avond. Vrijdagochtend surfen bij Wet ’n Wild en daarna afronding van de week in Archeon en vertrek per bus naar Amsterdam.

Geschiedenis van de Diamantweek

De Diamantweek startte met de Lions Nieuwkoop in 2011. Daarna is de Diamantweek afwisselend georganiseerd door Lionsclubs Nieuwkoop, Woerden, Bodegraven en Alphen aan den Rijn. In 2017 organiseerde Lions Club Rhijnhart uit Alphen a/d Rijn voor de eerste keer de Diamantweek. In 2022 is de tiende editie van de Diamantweek (in 2020 was er geen kamp door corona)

Professionele begeleiding

Stichting Combiwel is de organisatie die eindverantwoordelijk is voor de Week. De jongerenwerkers van Combiwel zijn verantwoordelijk voor de begeleiding van de jeugd gedurende de dag, het programma in de avond en het toezicht in de nacht. Lionsclub Rhijnhart is verantwoordelijk voor het programma, de locatie en het eten. De Lions zorgen voor het afwisselende activiteitenprogramma, waarbij zij van het begin tot het eind de activiteit leiden. Daarnaast regelen de Lions een bus voor het vervoer van de kinderen en hun fietsen vanuit Amsterdam naar Alphen en vice versa.

Het jongerenwerk van Combiwel werkt al jaren met deze jeugd en hun gezinnen en zij dragen zorg voor de selectie van de deelnemers aan de vakantieweek. Combiwel is een maatschappelijke onderneming met een breed scala aan diensten voor inwoners van Amsterdam met uiteenlopende sociaaleconomische achtergronden. Vanuit talloze locaties worden mensen op wijkniveau ondersteund bij het bouwen en onderhouden van netwerken zodat zij actief aan de samenleving kunnen en willen deelnemen. Combiwel werkt hierbij samen met partners op het gebied van onderwijs, zorg, woningbouw en overheid.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Oud Alphen vandaag 16:54

Oud Alphen: De Raadhuisstraat

De Raadhuisstraat, de straat waar het kantoor van Alphens.nl nu staat, is genoemd naar het oude raadhuis van de voormalige gemeente Aarlanderveen. Na eeuwenlang vergaderd te hebben in herbergen als de Vergulde Wagen kreeg de toenmalige gemeente Aarlanderveen in de 19e eeuw een eigen raadhuis.

Advertorial Theater vandaag 15:41

Ronald Goedemondt komt naar Castellum

Goed nieuws: Ronald Goedemondt speelt momenteel zijn achtste avondvullende cabaretprogramma. Overal is hij tot en met december 2022 uitverkocht. Castellum heeft het echter voor elkaar gekregen dat hij op zondag 19 maart 2023 zijn voorstelling ‘Met knielende knikjes’ speelt voor het Alphense publiek. De kaartverkoop start op 13 december om 13:00 uur.

Politiek plein vandaag 14:29

Inbreng ChristenUnie in debat over begroting

Op 3 november 2022 werd in de gemeenteraad de begroting voor 2023 besproken en het beleid dat hiermee gevoerd zal gaan worden. Dit beleid is samengevat in het uitvoeringsprogramma 'Zichtbaar en dichtbij' van de coalitiepartijen. Aan dit debat leverde de ChristenUnie-fractie een inhoudsvolle bijdrage.

Feestdagen vandaag 13:12

Laat je vuurwerkafval ophalen op 2 januari 2023

Van het aftelen tot 00:00 uur en vuurwerk afsteken naar vuurwerkafval waar je niet zo veel mee kan. Voor het opruimen van dit vuurwerkafval wordt door de gemeente Alphen aan den Rijn een oplossing bedacht.

Limesjaar 2022 vandaag 11:58

ROMEINEN Rantsoenen

Het Romeinse leger zorgt normaal gesproken goed voor haar manschappen. Maar dat is niet altijd even gemakkelijk. De commandant moet voor voldoende rantsoenen zorgen en dat is zelfs in vredestijd een behoorlijke klus.

Advertorial Horeca vandaag 10:37

Dit jaar een unieke kerst bij restaurant Bon Bini

Restaurant Bon Bini in de Hooftstraat in Alphen aan den Rijn komt dit jaar met een uniek concept. Op eerste kerstdag 2022 kun jij bij Bon Bini, in samenwerking met de chef, zelf jouw kerstdiner samenstellen.