Ingezonden

Diede de Groot bij tennisvereniging Nieuwe Sloot op 20 augustus

Aanstaande zaterdag 20 augustus 'Diede Dag’, een eendaags-roller/loper toernooi plaats. De dag duurt van 10:00 tot 16:30 uur en is mogelijk gemaakt door een donatie van de Gemeente Alphen aan den Rijn, Stichting Rolstoeltennis Zuid-Holland en Tennisvereniging Nieuwe Sloot.

Op deze dag, waarbij dubbelpartijen gespeeld worden bestaande uit steeds een rolstoeltennisser en een lopende tennisser, zijn Diede de Groot en haar coach Amanda Hopmans aanwezig. Ook Lizzy de Greef is bij dit toernooi aanwezig. Lopende tennissers, die de sport eens een keer vanuit een rolstoel willen proberen, krijgen die gelegenheid.

Diede de Groot is nummer 1 op de wereldranglijst van vrouwelijke rolstoeltennisspelers. Zij heeft 14 grandslam titels op haar naam, ze won de gouden medaille op de Paralympische Spelen en ze heeft 4 mastertitels. Momenteel is ze in training voor de US Open in september.

Net als Diede de Groot is Lizzy de Greef lid bij Tennisvereniging Nieuwe Sloot te Alphen aan den Rijn. Lizzy is momenteel wereldkampioene en nr. 1 bij de jeugd in het rolstoeltennis.

Voor het eendaagse toernooi is iedereen welkom om te komen kijken. Wil je zelf meetennissen, als rolstoeltennisser, of als lopende teamgenoot, meld je dan aan via dunja-arbitrage@outlook.com. Je kunt je als duo, of alleen aanmelden tòt 18 augustus. In het laatste geval doen wij ons best een goede teamgenoot voor je te vinden. Vermeld dan wel je tennisniveau bij je inschrijving. 

Om de ingang van het tennispark van TV Nieuwe Sloot te vinden, navigeer je naar Kees Mustersstraat te Alphen aan den Rijn. Je kunt parkeren bij het toegangshek met de banners.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Maatschappelijk gisteren 17:16

Wethouder neemt buurttuin symbolisch in gebruik

Tijdens de Burendag afgelopen zaterdag in ‘Het Kruispunt’ heeft wethouder Gert Jan Schotanus de buurttuin in gebruik genomen. Met de tuin wil ‘Het Kruispunt’ iets betekenen voor de wijk. Maar ze willen ook hun liefde voor de natuur laten zien.

Verkeer en vervoer gisteren 14:55

Extra drempel aangelegd in drukke Karel Doormanstraat

Veel geparkeerde auto’s, kinderen die afgezet worden bij het kinderdagverblijf en de speeltuin bezoeken. En vergeet het bouwverkeer niet. De Karel Doormanstraat in het Alphense Rode Dorp is op dit moment een drukke straat. Bewoners maken zich zorgen om de verkeersveiligheid.