Pixabay

Diede de Groot door naar halve finale Wimbledon

Alphense Diede de Groot heeft gisteren de halve finales bereikt van het tennistoernooi Wimbledon. De rolstoeltennister heeft de Nederlandse Marjolein Buis verslagen.  

Met 7-6, 4-6 en 6-1 was het een spannende wedstrijd maar was Diede toch de betere van de twee. Diede is de eerste die zich plaatst voor de halve finales. Eerder won zij in 2017 en 2018 het grandslamtoernooi. Diede moet het opnemen tegen Kgothatso Montjane uit Zuid-Afrika. Mocht zij de halve finale winnen dan staat zij in de finale mogelijk tegenover de Nederlandse Aniek van Koot of Japanse Yui Kamiji. 


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek vandaag 13:40

Fietsknelpunten Top 10 wordt vervangen door Programma Fiets

Gemeente Alphen aan den Rijn wil veel meer voorrang geven aan fietsers. Daarom is een visie gemaakt met een Fietsprogramma. Het gemeentelijke fietsbeleid vervangt de nu toe gebruikt Top 10 Fietsknelpunten van de Fietsersbond.

Blog Sport vandaag 12:26

Alphense Boys zondag speelt niet

De wedstrijd Hollandia – Alphense Boys die aanstaande zaterdag gespeeld zou worden gaat niet door. De reden daarvan is even zeldzaam als triest.  

Verkeer en vervoer vandaag 11:38

Hoge punctualiteit voor R-Net

R-Net is punctueel in Alphen. Bijna 100 procent van de treinen kwam op tijd op het station in Alphen aan.  

Advertorial Algemeen vandaag 10:35

Circle4life sponsordiner bij Maggie Blue

It was all a dream. Deze tekst staat op de muurschildering in restaurant Maggie Blue. Je vraagt je meteen af: wie droomde dat en hoe zag die droom eruit?

Politiek vandaag 09:55

Alphen aan den Rijn sluit vier buurtcentra in de gemeente

Vier buurtcentra sluiten eerdaags hun deuren: Het Anker in Hazerswoude Rijndijk en in Alphen aan den Rijn Wijkcentrum Ridderveld, Wielewaal en Westerhove. De buurthuisfuncties worden in een andere locatie ondergebracht.