Pixabay

Diede de Groot genomineerd voor Laureus World Sports Awards

Rolstoeltennisster Diede de Groot, speelster bij Tennis- en squashcentrum Nieuwe Sloot in Alphen, is genomineerd voor de Laureus World Sports Awards, een prestigieuze prijs in de sportwereld.

De Groot is genomineerd in de categorie ‘Laureus wereldsporter van het jaar met een handicap’. In 2019 wist de rolstoeltennisster drie Grand Slam titels te winnen (enkelspel), en samen met Aniek de Groot wist ze alle vier de dubbels te winnen.

De Nederlander Jetze Plat, handbiker, is ook genomineerd. De andere genomineerden waar De Groot het tegenop moet nemen zijn zwemster Alice Tai, rolstoelracer Manuela Schär en langlaufer Oksana Masters. De winnaar van de twintigste Laureus Sports Award wordt op 17 februari bekendgemaakt in Berlijn.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Calamiteiten vandaag 21:26

Veel schade bij botsing op kruispunt

Op woensdagavond heeft er een botsing plaatsgevonden op het kruispunt bij de Eisenhowerlaan, Zegerbaan en Herenweg in Alphen. Er is sprake van veel schade bij de betrokken voertuigen. 

Advertorial Winkels vandaag 16:57

Op zoek naar hét perfecte eindejaarsgeschenk?

Zoek je een cadeau voor je medewerkers of zakelijke relaties? En wil je iets geven wat bij iedereen in de smaak valt? Kies dan de Primera Keuzecadeaukaart, want daarmee kiezen de ontvangers zelf uit meer dan 100 cadeaukaarten, zoals Bol.com, Mediamarkt, Zalando, Diner Cadeau, Nationale bioscoopbon en vele andere. Er is dus altijd voor ieder wat wils!

Verkeer en vervoer vandaag 15:02

Veilig op de weg met goede gladheidbestrijding

Vrijdag 29 oktober rijden de medewerkers van de gladheidbestrijding als voorproef alle strooiroutes binnen de gemeente Alphen aan den Rijn. Zonder zout natuurlijk.

Coronavirus in Alphen vandaag 13:28

Meer en strenger handhaven op coronamaatregelen: “De situatie is zorgelijk”

In heel Nederland zullen veiligheidsregio’s meer en strenger gaan handhaven op de coronamaatregelen. Mensen worden niet langer aangesproken op hun gedrag, maar krijgen gelijk een waarschuwing of een boete. Burgemeester Liesbeth Spies staat achter het besluit. “Diegene die de maatregelen nu nog aan zijn laars lapt, wordt eerder aangepakt.”