NOS

Diede de Groot genomineerd voor Sportgala

Diede de Groot, rolstoeltennisster bij Nieuwe Sloot, is genomineerd voor het NOS|NOC*NSF Sportgala in de categorie paralympisch sporter van het jaar 2019.

Het NOS|NOC*NSF Sportgala wordt jaarlijks georganiseerd. Dit jaar vindt de gala-avond plaats op woensdag 18 december, waarbij onder andere awards worden uitgereikt in de categorieën ‘Sportman van het Jaar’, ‘Sportvrouw van het Jaar’, ‘Paralympische sporter van het Jaar’, ‘Sportploeg van het Jaar’ en ‘Coach van het Jaar’.

Eerder werd de zogenaamde ‘shortlist’ gepubliceerd, met daarop alle namen die kans maken op een nominatie. Op zondag 1 december koos de vakjury hieruit de genomineerden. De Groot is genomineerd in de categorie paralympisch sporter van het jaar, samen met Jeroen Kampschreur (para-alpine skiën) en Jetze Plat (para-cycling & -triathlon). De Groot: “Ik ben super trots dat ik samen met Jeroen Kampschreur en Jetze Plat ben genomineerd voor het NOS|NOC*NSF Sportgala.”

Vorige week werd De Groot wereldkampioen rolstoeltennis single en werd ze samen met Aniek van Koot wereldkampioen rolstoeltennis dubbel.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Cultuur vandaag 16:35

Het moment is daar: de ‘huiskamer van de stad’ is officieel geopend

Genodigden kwamen op zaterdagochtend bijeen voor de officiële opening van de nieuwe bibliotheek. Met een tot in de puntjes geregisseerde performance en speeches van directeur Hester van Beek en wethouder Kees van Velzen, was het moment vandaag eindelijk daar: de opening van de ‘huiskamer van de stad’.

Alphense Zendmast vandaag 12:13

Alphense zendmast oranje verlicht voor opening nieuwe bibliotheek

Vandaag, zaterdag 26 september, opent de nieuwe bibliotheek in het Alphense centrum officieel haar deuren. Speciaal voor deze gelegenheid kleurt de Alphense zendmast oranje, de kleur waar Bibliotheek Rijn en Venen om bekend staat.   

Overige vandaag 10:52

Help leerlingen met enquête over milieuvriendelijk toilet

Leerlingen van het Groene Hart Lyceum hebben een opdracht gekregen van het Hoogheemraadschap van Rijnland om een milieuvriendelijk toilet te maken wat onder andere poep en plas van elkaar scheidt. Help jij hen door deze enquête in te vullen?

Evenementen vandaag 09:02

Coronaproof Burendag vieren, hoe doe je dat?

Dit jaar vieren we Burendag op 26 september. Bij deze jaarlijks terugkerende dag vieren buurtbewoners met elkaar feest. Omdat alles dit jaar coronaproof moet, hebben wij een aantal tips verzameld om toch Burendag te kunnen vieren.