Archieffoto

Diede de Groot is de beste in Parijs en wint voor de tweede keer Roland Garros

Met overmacht won Diede de Groot zondag de finale van Roland Garros. De rolstoeltennisster van Tennis- en squashcentrum Nieuwe Sloot in Alphen wist het Franse Grand Slamtoernooi voor de tweede keer in haar carrière te winnen.

De Groot wist Yui Kamiji met 6-4 6-3 te verslaan. Als nummer één van de wereld was De Groot eerder dit jaar ook al te sterk voor haar concurrenten bij de Australian Open. Sinds haar deelname aan grote toernooien wist De Groot in het enkelspel tien van de zeventien Grand Slams te winnen.

Maar het feest kan nog groter worden. De Groot kan maandag samen met haar landgenote en partner Aniek van Koot ook nog de titel van het dubbelspel pakken. In de halve finale was het duo met 6-4 6-3 te sterk voor Dana Mathewson en Kgothatso Montjane. Jordanne Whiley en Yui Kamiji zijn de tegenstanders in de finale.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Weekoverzicht gisteren 16:44

Het nieuws van week 23 samengevat in het Alphens.nl weekoverzicht

Wat speelde er afgelopen week in Alphen? Van te kort aan horecapersoneel en een pilot om de terrassen langer open te houden tot aan het Europees Kampioenschap dat deze week aftrapte en Thomas Berge die het aan de stok kreeg met handhavers. Dit en meer lees je in het Alphens.nl weekoverzicht. 

Werken gisteren 14:10

Het nieuwe vacature aanbod van week 23

Op zoek naar leuke baan of een nieuwe uitdaging in Alphen of omgeving? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen. Alphens.nl heeft haar eigen vacaturepagina. Op deze pagina zijn diverse soorten vacatures in verschillende branches te vinden. Ben jij nieuwsgierig naar het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen? Lees dan snel verder.

Romeinen gisteren 12:00

ROMEINEN Handelsnederzetting

Als er een castellum 'in the middle of nowhere' wordt gebouwd, verschijnt er binnen de kortste keren ook een handelsnederzetting. Dat zal in Alphen aan den Rijn niet anders zijn geweest. In zo'n kampdorp wonen gezinnen van soldaten, ambachtslieden en handelaren.

Overige gisteren 10:12

Betalen Alphense hondenbezitters straks geen hondenbelasting meer?

Een hond is je beste vriend, maar daar moet je jaarlijks wel wat voor over hebben. Althans, in de helft van de gemeenten in Nederland moet je nu nog hondenbelasting betalen, maar een meerderheid van de Tweede Kamer wil van de belasting af. En dat scheelt Alphense hondenbezitters jaarlijks tientallen euro’s.