Ingezonden

Diede de Groot wint US Open: “Zesde keer op rij!”

Diede de Groot (26), rolstoeltennisster bij Nieuwe Sloot in Alphen, heeft afgelopen weekend opnieuw een grandslamtoernooi gewonnen. Het is haar zesde grandslamtitel op rij.

De US Open vond van 22 augustus tot 10 september plaats in New York. Vier Nederlandse rolstoeltennissters kwamen daar in actie, waarvan twee bij de Alphense tennisvereniging Nieuwe Sloot spelen. De Alphense Lizzy de Greef speelde afgelopen week haar eerste grandslamtoernooi, maar werd in de eerste ronde uitgeschakeld door landgenoot Aniek van Koot. “Ik vind het nog steeds heel bizar als ik erover na denk. Het was echt een super gave ervaring en hopelijk was dit de eerste van velen!”

Diede de Groot bereikte na het winnen van drie rondes de finale. Deze speelde ze tegen Yui Kamiji en werd in twee sets gewonnen. Met het winnen van de US Open heeft Diede de Groot een reeks van zes grandslamtitels op rij bemachtigd.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Kabalt Vuurwerk december 2023

Meer nieuws

Blog Opinie gisteren 19:59

MINERVA Tweede Kamer

Ik ben reuze benieuwd of Geert Wilders erin slaagt om alle gewenste neuzen dezelfde kant op te krijgen. Op papier is het kippiekak, maar in de praktijk is het reuze lastig. De VVD wil niet. Pieter Omtzigt doet moeilijk. BBB slaat met de vuist op tafel. Zoiets dus.

Politie en handhaving gisteren 17:09

Letselschadejurist vervolgd voor vermeende handtekeningvervalsing in Ridderhofzaak

Jurist Orlando Kadir wordt vervolgd door het Openbaar Ministerie. De Letselschadejurist is door een oud-cliënt, die Kadir bijstond tijdens de schadeafhandeling van de schietpartij in de Ridderhof in 2011, aangeklaagd. Er zou op een contract van Kadir een handtekening staan, echter zou de oud-cliënt deze er niet opgezet hebben.   

Politiek gisteren 14:56

Cliëntenraad GO! voor Jeugd maakt zich zorgen

De cliëntenraad van jeugdzorgorganisatie GO! voor Jeugd is niet blij met de gang van zaken rond de overgang naar een Overheids-B.V. voor jeugdzorg. Voorzitter Ludy Heemskerk uitte haar zorgen over wachtlijsten, personeelsgebrek en communicatie. Wethouder Anouk Noordermeer haalde de kou uit de lucht met een aantal toezeggingen.