Ingezonden

Diede de Groot wint US Open: “Zesde keer op rij!”

Diede de Groot (26), rolstoeltennisster bij Nieuwe Sloot in Alphen, heeft afgelopen weekend opnieuw een grandslamtoernooi gewonnen. Het is haar zesde grandslamtitel op rij.

De US Open vond van 22 augustus tot 10 september plaats in New York. Vier Nederlandse rolstoeltennissters kwamen daar in actie, waarvan twee bij de Alphense tennisvereniging Nieuwe Sloot spelen. De Alphense Lizzy de Greef speelde afgelopen week haar eerste grandslamtoernooi, maar werd in de eerste ronde uitgeschakeld door landgenoot Aniek van Koot. “Ik vind het nog steeds heel bizar als ik erover na denk. Het was echt een super gave ervaring en hopelijk was dit de eerste van velen!”

Diede de Groot bereikte na het winnen van drie rondes de finale. Deze speelde ze tegen Yui Kamiji en werd in twee sets gewonnen. Met het winnen van de US Open heeft Diede de Groot een reeks van zes grandslamtitels op rij bemachtigd.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Evenement vandaag 09:42

Mis het niet: Scoor nu je tickets voor het ultieme Lekker Hollands feest!

Op zaterdag 22 juni is het tijd voor een fantastisch Hollands feest met topartiesten! Kom langs en geniet van een dag vol Nederlandse gezelligheid en muziek. Tickets zijn nu beschikbaar, maar wees er snel bij, want de pre-order tickets zijn al uitverkocht! Voor vroege vogels is er een speciale Hollandse deal voor slechts €19,95!

Sport gisteren 16:11

Opening buurtsportvereniging Kerk en Zanen

Op 3 juli vindt van 14:00 – 16:00 uur de opening van de buurtsportvereniging in Kerk en Zanen plaats. Een buurtsportvereniging is een plek waar inwoners elkaar kunnen ontmoeten en samen kunnen bewegen. De vereniging wordt georganiseerd door en met inwoners in de wijk.

Werken gisteren 12:59

Vacatureoverzicht week 24: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.