Facebook Diede de Groot

Diede de Groot wint veertiende Roland Garros titel

Diede de Groot heeft haar veertiende opeenvolgende Roland Garros-titel veroverd. Het was geen gemakkelijke overwinning voor De Groot op het gravel in Parijs, want in de finale moest ze de eerste set afstaan aan de Chinese Zhenzhen Zhu: 4-6, 6-2, 6-3. 

Ongeslagen reeks

De ongeslagen reeks op Grand Slams van De Groot begon bij de US Open 2020, waar ze strandde in de halve finales. Vervolgens won ze drie jaar op rij alle Grand Slam-toernooien en ook dit jaar is ze goed op weg.

Met een totaal van 22 Grand Slam-titels op haar naam wordt ze officieel gekroond tot de 'Grande Dame' van deze sport. De Groot heeft zes keer de Australian Open, vijf keer Roland Garros, vijf keer Wimbledon en zes keer de US Open gewonnen.

Koninklijke felicitaties

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima feliciteerden Diede de Groot via Facebook met een mooi bericht: "Met een totaal van 22 Grand Slam-titels is zij officieel de ‘Grande Dame’ van het rolstoeltennis. Van harte gefeliciteerd met deze prachtige prestatie," aldus Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Wonen en bouwen vandaag 17:11

Feestelijke start bouw Watersportcentrum in Rijnhaven

Vandaag vond in de Rijnhaven een feestelijke bijeenkomst plaats ter viering van de start van de bouw van het toekomstbestendige watersportcentrum van Nova Watersport. Tijdens het evenement deelden eigenaren Floris en Rutger samen met Wethouder Gerard van As hun visie op de toekomst van het gebied en de rol van het nieuwe gebouw.

Evenement vandaag 16:59

Laatste kans! Beleef het EK Voetbal in Park Rijnstroom

Oranjefans, pak je kans! Morgen, op 21 juni, transformeert Park Rijnstroom in dé plek waar je moet zijn voor een onvergetelijke avond vol oranjegekte, live muziek en natuurlijk de spannende wedstrijd tussen Nederland en Frankrijk, live te volgen op een reusachtig scherm.

Sport vandaag 15:37

Maxime Takken wint zilver op NK Tijdrijden

De 14-jarige Maxime Takken uit Alphen heeft gisteren een knappe prestatie geleverd door de zilveren medaille te winnen op het Nederlands Kampioenschap Tijdrijden in Steenbergen. Over een winderig parcours van 18,9 kilometer wist Maxime in de categorie Nieuweling-meisjes (U17) een gemiddelde snelheid van ruim 38 km/u te behalen, wat haar een tweede plaats opleverde.

Calamiteiten vandaag 15:05

Zwaarbewapende politie-eenheid rijdt verdachte klem op N207

Donderdag is de auto van een verdachte klemgereden door een gespecialiseerde, zwaarbewapende eenheid van de politie. De N207, de provinciale weg tussen Alphen aan den Rijn en Boskoop, werd speciaal voor de arrestatie in beide richtingen afgesloten.

Politiek vandaag 14:28

Bezwaren tegen komst AZC aan Genielaan Alphen aan den Rijn

De voorgenomen vestiging van een asielzoekerscentrum (AZC) aan de Genielaan in Alphen aan den Rijn stuit op bezwaren van omwonenden. Op woensdag 19 juni vond een belangrijke hoorzitting plaats, voorafgaand aan de aankomende beslissing over de omgevingsvergunning.

Evenement vandaag 13:02

Romeinse Dag in Alphen aan den Rijn volledig uitverkocht

De Romeinse Dag op vrijdag 28 juni in het Alphense stadshart is volledig uitverkocht. Op deze dag wordt Alphen-Stad omgetoverd tot een levendig Romeins dorp voor alle leeftijden, met een gevarieerd programma dat onder andere een speurtocht en Romeinse vaartochten omvat. Helaas zijn alle beschikbare tijdsloten voor de Romeinse vaartochten volgeboekt.