PR

Diede de Groot wint voor de derde keer Australian Open

De partij in het Melbourne park duurde een kleine tweeëneenhalf uur en eindigde met 6-3 6-7 7-6 in een zege voor Diede de Groot. Eerder deze week veroverde de speelster van Tennis & Squashcentrum Nieuwe Sloot samen met haar partner Aniek van Koot al de titel in het dubbelspel.

De vierentwintigjarige De Groot kende een goede voorbereiding. Zij speelde afgelopen weken al twee toernooien in het Australische Craigieburn, wat zich uitte in het spelen van drie finales. Dit resulteerde zich al in een titel in het enkelspel en in het dubbelspel.

De Groot veroverde in haar loopbaan al acht keer eerder een grandslamzege in het enkelspel. Naast haar drie eindzeges op de Australian Open schreef ze ook al eens Roland Garros (2019), Wimbledon (2017 en 2018) en de US Open (2018, 2019 en 2020) op haar naam.

diede de groot australian open winst.jpg


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Cultuur vandaag 17:43

Filmdiner No Reservations met Catherine Zeta-Jones

De titel van het nieuwe filmdiner op 5, 6 en 7 maart wekt wat verwarring: dit filmdiner is zeker te reserveren. Het concept van thuis een film kijken en tegelijk eten wat je ziet in de film is deze keer met steractrice Catherina Zeta-Jones in de film No Reservations.

Coronavirus in Alphen vandaag 17:00

Het vaccineren in Alphen is nu echt begonnen: “Laat die vaccins maar komen!”

Rond 08:00 uur werd de eerste prik gezet in de tot vaccinatielocatie omgebouwde tennishal van Nieuwe Sloot. Dagelijks zullen daar zo’n driehonderd 80+’ers worden gevaccineerd, maar de daadwerkelijke capaciteit ligt hoger. “In een maand tijd zouden we heel Alphen kunnen vaccineren”, zegt burgemeester Liesbeth Spies.

Calamiteiten vandaag 15:29

Motorrijder komt ten val op Leidse Schouw

Maandagmiddag 1 maart is er een motorrijder ten val gekomen op de Leidse Schouw. Bij het eenzijdige ongeval kwamen meerdere hulpdiensten ter plaatse. 

Van 0 naar 20 vandaag 14:54

Van 0 naar 20: Mitchell en Stefan zijn er bijna

Het moment komt dichter en dichterbij dat Mitchell en Stefan toch echt die 20 kilometer moeten gaan rennen. Allebei zijn ze op de goede weg. Ze zijn er bijna. Tijd voor wat laatste tips!

Alphense Zendmast vandaag 14:06

Alphense zendmast maandagavond rood en groen verlicht

Het verzoek kwam vanuit Kees Kraamer om de Alphense zendmast maandagavond rood en groen te verlichten. Dit doet hij voor zijn hardloopgroepje, met in het bijzonder voor Peter Zuidam. En dat levert ongetwijfeld een leuk moment op, want Kees en Peter zijn beide kleurenblind.