Archieffoto

Diede de Groot wint voor de vijfde keer Australian Open

Diede de Groot (26 jaar), rolstoeltennisster bij Nieuwe Sloot in Alphen, heeft haar zeventiende Grand Slam gewonnen. In de finale van de Australian Open speelde De Groot tegen de Japanse Yui Kamiji.

In de openingsset had De Groot het moeilijk. Ze verliest de eerste set met 0-6. In de tweede set komt De Groot op voorsprong en weet dit vast te houden, deze set wint zij met 6-2. Ook de derde set wordt gewonnen met 6-2. De Groot wint daarmee voor de vijfde keer de Australian Open en haar zeventiende Grand Slam titel.

“Het was wel een hele zware wedstrijd. Eigenlijk heb ik de eerste set gewoon kansloos verloren. Dus het was echt een wedstrijd van plan B en gelukkig pakt dat goed uit”, vertelt De Groot.

Ondanks dat het voor De Groot haar zeventiende Grand Slam titel is blijft het bijzonder. ”Het is echt heel erg bijzonder en dat blijft het. Zeker als je een finale als vandaag speelt waar het gewoon niet allemaal vanzelf gaat. Waar je er echt keihard voor moet werken. Zo’n Grand Slam blijft echt het aller bijzonderste in het tennis, dan is het heel erg mooi om er nog eentje aan je ere lijstje toe te voegen”, vertelt De Groot trots.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Te zien op televisie/online vandaag 17:03

Alphens gezin te zien in nieuw programma over Scandinavische wildernis

Vanaf maandag 27 maart zijn Vincent, Pauline en Jesper Ellerbrak te zien in het programma ‘Het Hoge Noorden’ van Omroep MAX. In dit programma trekt presentatrice Dionne Stax door Scandinavië om landgenoten op te zoeken. Jesper Ellerbrak vertelt over het nieuwe programma.

Werkzaamheden vandaag 15:58

Werkzaamheden aan de Lijsterlaan zijn begonnen

De werkzaamheden aan de Lijsterlaan in Alphen aan den Rijn zijn maandag 27 maart begonnen. De weg wordt opnieuw ingericht om het voor fietsers veiliger te maken. Tot en met 19 mei zal de Lijsterlaan afgesloten zijn.

Advertorial Evenementen vandaag 13:47

Paasweekend in Museumpark Archeon

Tijdens het paasweekend van 7 tot en met 10 april 2023 trekken de minderbroeders door het middeleeuwse stadje met een paasprocessie. De zeelui van Allemansend bezetten de rest van het park met een kampement en demonstraties. Kinderen kunnen paasbroodjes bakken en paasvlechten. Als afsluiting van de dag vindt de spannende gladiatorenshow plaats.